FacebookTwitterLinkedIn

Hoe software verwijderen die omleidingen naar brandnewsearch.com veroorzaakt

Ook bekend als: Brand New Search browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is brandnewsearch.com?

Brandnewsearch.com is het adres van een valse zoekmachine. Het wordt ondersteund (via omleidingen) door de Brand New Search rogue browserextensie. Het wijzigt browserinstellingen om deze omleidingen te genereren en door dit gedrag is Brand New Search gecategoriseerd als een browser hijacker.

Brand New Search browser kaper

Brand New Search browser hijacker overzicht

Brand New Search brengt wijzigingen aan in de standaardzoekmachines, startpagina's en nieuwe browsertabbladen/-vensters van browsers. Door deze wijzigingen kunnen gebruikers worden omgeleid naar de brandnewsearch.com onwettige zoekmachine in plaats van naar hun favoriete zoeksite op internet.

Websites in deze classificatie kunnen meestal geen zoekresultaten bieden, dus leiden ze om naar echte zoekmachines. Brandnewsearch.com leidt gebruikers naar de Yahoo zoekmachine (search.yahoo.com). Houd er rekening mee dat deze pagina ergens anders terecht kan komen, omdat factoren zoals de locatie van de gebruiker van invloed kunnen zijn op omleidingen.

Het is relevant om te vermelden dat browser-hijacking software vaak persistentie-verzekerende technieken gebruikt om het verwijderen te bemoeilijken en browserherstel te voorkomen.

Bovendien heeft Brand New Search waarschijnlijk de mogelijkheid om gegevens te traceren, omdat dit standaard is voor browser-hijackers. De gerichte informatie kan bestaan uit: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Brand New Search op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam Brand New Search
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) Brand New Search
Gepromote URL brandnewsearch.com
Opsporingsnamen (brandnewsearch.com) N/A (VirusTotal)
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browser hijackers onderzocht; Bounce off the Wall, Pianoic, Wise Search, X-Finder. Search, en FindQuest zijn slechts enkele voorbeelden.

Software in deze categorie lijkt meestal onschuldig. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren door beloftes van verschillende "handige" functionaliteiten. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Het moet vermeld worden dat zelfs als een extensie of app werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen onweerlegbaar bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe is Brand New Search op mijn computer geïnstalleerd?

Browser hijackers worden onderschreven op legitiem uitziende download webpagina's en scam sites. De meeste bezoekers komen op deze pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, verkeerd gespelde URL's, spam browser-meldingen, en adware geïnstalleerd.

Browser-hijacking software kan ook gebundeld worden met gewone programma's. Het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld wordt toegelaten tot het systeem wordt verhoogd door te downloaden van onbetrouwbare bronnen (bijv. freeware en sites van derden, P2P netwerken, enz.) en door overhaast te installeren (bijv. door stappen en secties over te slaan, door "Easy/Quick" instellingen te gebruiken, enz.)

Opdringerige advertenties verspreiden ook browserkapers. Zodra er op wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

We raden sterk aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. We raden ook aan voorzichtig te zijn bij het installeren van programma's, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle extra apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat valse en schadelijke online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt. Bijvoorbeeld, hoewel opdringerige advertenties er onschuldig uitzien, leiden ze gebruikers om naar onbetrouwbare en twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult dating, oplichterij, etc.).

In het geval van voortdurende ontmoetingen met dergelijke advertenties/omleidingen, moet u het systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Brand New Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Verschijning van brandnewsearch.com die verwijst naar de Yahoo zoekmachine (GIF):

Brand New Search browser hijacker die doorverwijst naar Yahoo (GIF)

Toestemmingen gevraagd door Brand New Search browser hijacker:

Brand New Search Browser hijacker vraagt om toestemming

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Brand New Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking toepassing verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

Brand New Search browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome-logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Brandnewsearch.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Brand New Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Brandnewsearch.com verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "On startup" de optie "Brand New Search" uit, zoek naar een URL van de browser-kaper (hxxp://www.brandnewsearch.com) onder de optie "Open a specific or set of pages". Als deze aanwezig is, klikt u op het pictogram drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Brandnewsearch.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome verwijderen

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "brandnewsearch.com", klik op de drie verticale punten bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van brand new search browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox-logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan brandnewsearch.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Brand New Search" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Brandnewsearch.com verwijderen uit de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "Brand New Search" uit, verwijder hxxp://brandnewsearch.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Brandnewsearch.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van brand new search browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de brand new search browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van brand new search browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over brand new search browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29850-brandnewsearch-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website brandnewsearch.com te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van nepzoekmachines en browserkapers) genereren inkomsten via omleidingen naar sites zoals brandnewsearch.com.

Is het bezoeken van brandnewsearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Websites die worden geclassificeerd als nepzoekmachines (bijv. brandnewsearch.com, etc.) verzamelen informatie over hun bezoekers. Deze gegevens kunnen vervolgens worden verkocht aan derden.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser-hijacking software wordt voornamelijk verspreid via misleidende promotiepagina's, freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, online oplichting, gebundelde installatieopstellingen, P2P netwerken, spam browser-meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen Brand New Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant je apparaat en verwijdert gedetecteerde browser-hijacking toepassingen. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen ideale oplossing is. In gevallen waar meerdere browser-hijackers de apparaten hebben geïnfiltreerd, kan het zijn dat nadat er één is verwijderd, de anderen deze gewoon opnieuw installeren. Bovendien kunnen verwijderingsgerelateerde instellingen ontoegankelijk zijn als deze software geïnstalleerd is. Daarom is het van het grootste belang om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Brand New Search browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Brand New Search browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.