FacebookTwitterLinkedIn

Hoe My Horoscope Pro browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: myhoroscopepro.com redirect
Schadeniveau: Medium

Wat is My Horoscope Pro?

Tijdens ons onderzoek van de My Horoscope Pro-toepassing ontdekten we dat het de instellingen van een webbrowser wijzigt om een specifiek adres te promoten. Onze analyse concludeerde dat My Horoscope Pro een onbetrouwbare browserextensie is die werkt als een browser hijacker. Gebruikers moeten het toevoegen van apps van dit type aan browsers vermijden.

myhoroscopepro.com browser hijacker

My Horoscope Pro browser hijacker overzicht

My Horoscope Pro wordt geadverteerd als een applicatie die gebruikers voorziet van dagelijkse horoscooplezingen gebaseerd op hun sterrentekens. Wanneer de app echter aan de browser wordt toegevoegd, worden de standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad veranderd in myhoroscopepro.com. My Horoscope Pro dwingt gebruikers om myhoroscopepro.com te bezoeken wanneer ze zoekopdrachten invoeren en hun browser openen.

Na onderzoek zagen we dat myhoroscopepro.com verwijst gebruikers naar search.yahoo.com, en mogelijk naar andere zoekmachines. Search.yahoo.com, eigendom van Yahoo!, is een legitieme zoekmachine. Omdat myhoroscopepro.com geen eigen zoekresultaten genereert, wordt het gecategoriseerd als een nepzoekmachine.

In sommige gevallen leidt myhoroscopepro.com gebruikers om naar kosearch.com, wat uiteindelijk leidt naar search.yahoo.com.

Het is belangrijk om te weten dat valse zoekmachines het surfgedrag van gebruikers kunnen volgen en hun persoonlijke gegevens kunnen verzamelen zonder hun toestemming. Deze gegevens kunnen vervolgens worden verkocht aan derden of worden gebruikt voor gerichte advertenties of andere doeleinden, waardoor de privacy en veiligheid van gebruikers in gevaar komen.

Daarnaast geven valse zoekmachines vaak voorrang aan gesponsorde of schadelijke inhoud boven relevante zoekresultaten. Gebruikers kunnen moeite hebben om accurate informatie te vinden en in plaats daarvan op bedrieglijke of schadelijke websites stuiten. Kortom, het vermijden van valse zoekmachines is essentieel voor het beschermen van zowel persoonlijke informatie als online veiligheid.

Samenvatting bedreiging:
Naam My Horoscope Pro
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) My Horoscope Pro
Veronderstelde functionaliteit Dagelijkse horoscooplezingen
Gepromote URL myhoroscopepro.com
Opsporingsnamen (myhoroscopepro.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP-adres (myhoroscopepro.com) 18.160.225.96
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Concluderend, My Horoscope Pro presenteert zichzelf als een handig hulpmiddel voor toegang tot dagelijkse horoscooplezingen die zijn aangepast aan de sterrentekens van gebruikers. Ons onderzoek onthult echter verontrustend gedrag, zoals het wijzigen van webbrowserinstellingen om een valse zoekmachine te promoten, wat de gebruikerservaring in gevaar kan brengen en privacy- en beveiligingsproblemen kan veroorzaken.

Gezien deze bevindingen moeten gebruikers voorzichtig zijn met het downloaden van My Horoscope Pro of vergelijkbare toepassingen en prioriteit geven aan de bescherming van hun online veiligheid en privacy. Meer voorbeelden van apps die browsers kunnen kapen zijn Customize Your New Tab, QweZ, en Daily Quote.

Hoe is My Horoscope Pro geïnstalleerd op mijn computer?

Gebruikers kunnen browser hijackers op verschillende manieren installeren of toevoegen, vaak onbewust. Een veelgebruikte methode is via gebundelde softwarepakketten, waarbij browser hijackers als extra componenten worden toegevoegd aan gratis software die wordt gedownload. Gebruikers kunnen de installatieopties of -voorwaarden over het hoofd zien, waardoor de browser hijacker naast de gewenste software wordt geïnstalleerd/toegevoegd.

Daarnaast kan het klikken op misleidende advertenties en pop-ups of het downloaden van bestanden van onbetrouwbare bronnen ook leiden tot browser hijacking. Voorbeelden van onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van apps en bestanden zijn onofficiële pagina's en app stores, P2P-netwerken en downloaders van derden.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

Wees voorzichtig bij het downloaden van software of browserextensies en kies voor gerenommeerde bronnen zoals officiële websites of vertrouwde app-winkels. Bekijk tijdens de installatie zorgvuldig alle opties en instellingen en deselecteer de ongewenste apps die worden meegeleverd. Wees op je hoede als je op verdachte links, pop-ups, knoppen of advertenties op dubieuze pagina's klikt.

Werk besturingssystemen, browsers en beveiligingssoftware regelmatig bij. Verwijder ongewenste programma's van je computer en verwijder schaduwrijke extensies of plug-ins van browsers. Als je computer al geïnfecteerd is met My Horoscope Pro, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Myhoroscopepro.com verwijst naar search.yahoo.com (GIF):

My Horoscope Pro browser hijacker myhoroscopepro.com redirets to yahoo

Toestemmingen gevraagd door My Horoscope Pro browser hijacker:

My Horoscope Pro browser hijacker asking for permissions

Website die My Horoscope Pro browser hijacker promoot:

Website used to promote My Horoscope Pro browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

My Horoscope Pro browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

myhoroscopepro.com browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster Programma's verwijderen: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de myhoroscopepro.com website veroorzaken), scan je je computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

My Horoscope Pro browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Myhoroscopepro.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "My Horoscope Pro" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Myhoroscopepro.com verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij opstarten" "My Horoscope Pro" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.myhoroscopepro.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klikt u op het pictogram drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Myhoroscopepro.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome verwijderen

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "myhoroscopepro.com", klik op de drie verticale punten in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van myhoroscopepro.com redirect, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan myhoroscopepro.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "My Horoscope Pro" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Myhoroscopepro.com van de startpagina van Mozilla Firefox verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "Mijn Horoscoop Pro" uit, verwijder hxxp://myhoroscopepro.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Myhoroscopepro.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van myhoroscopepro.com redirect kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de myhoroscopepro.com redirect, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van myhoroscopepro.com redirect uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over myhoroscopepro.com redirect of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29676-my-horoscope-pro-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de myhoroscopepro.com website te bezoeken?

Het doel van het dwingen van gebruikers om de website myhoroscopepro.com te bezoeken is waarschijnlijk het genereren van verkeer. Met meer verkeer kunnen ontwikkelaars meer geld verdienen door gegevens te verzamelen of op andere manieren.

Is het bezoeken van myhoroscopepro.com een bedreiging voor mijn privacy?

Het bezoeken van myhoroscopepro.com kan een bedreiging vormen voor uw privacy, vooral als de website uw persoonlijke gegevens verzamelt en deelt zonder uw toestemming.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Gebruikers kunnen browser hijackers onbewust installeren via gebundelde softwarepakketten of door te klikken op misleidende advertenties en pop-ups. Browser-hijackers kunnen worden opgenomen als extra onderdelen in gratis softwaredownloads van onbetrouwbare bronnen zoals onofficiële pagina's, app-winkels, P2P-netwerken en downloaders van derden.

Zal Combo Cleaner me helpen My Horoscope Pro browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner verwijdert browser-hijacking apps van je computer. Handmatige verwijdering werkt niet altijd, vooral als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn en elkaar opnieuw installeren. Sommige instellingen kunnen niet worden gewijzigd terwijl een browser hijacker actief is, dus moeten ze allemaal tegelijk worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
myhoroscopepro.com redirect QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van myhoroscopepro.com redirect op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.