FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Ai Quick Links browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: Ai Quick Links omleiden
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Ai Quick Links?

Ons onderzoeksteam ontdekte de Ai Quick Links browserextensie. Na het analyseren van dit stukje software, hebben we vastgesteld dat het een browser hijacker is. Deze extensie wijzigt browserinstellingen om omleidingen te genereren. Het is waarschijnlijk dat Ai Quick Links ook gevoelige browsinggegevens verzamelt.

Ai Quick Links browser hijacker startpagina

Ai Quick Links browser hijacker overzicht

Browser-hijacking software wijst adressen van goedgekeurde websites toe als startpagina's van browsers, standaard zoekmachines en URL's van nieuwe tabbladen/vensters. Gemodificeerde browsers genereren vervolgens omleidingen naar deze webpagina's wanneer een nieuw browsertabblad/venster wordt geopend of een zoekopdracht in de URL-balk wordt getypt.

In de meeste gevallen, software binnen deze classificatie bevordert nep zoekmachines, die omleiden naar legitieme Internet zoeken websites omdat ze niet kunnen bieden zoekresultaten. Echter, Ai Quick Links veroorzaakt omleidingen die rechtstreeks naar de Bing zoekmachine (bing.com). Merk op dat ze ergens anders terecht kunnen komen omdat factoren zoals de geolocatie van de gebruiker van invloed kunnen zijn op de omleidingen.

Browserkapers maken vaak gebruik van technieken om de bestendigheid te waarborgen, zoals het beperken van de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen of het ongedaan maken van door de gebruiker aangebrachte wijzigingen - om herstel van de browser te voorkomen.

Bovendien kan Ai Quick Links functies voor het bijhouden van gegevens hebben. Interessante informatie kan zijn: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, internetcookies, inloggegevens voor accounts, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie kan vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Samengevat kan browser-hijacking software zoals Ai Quick Links systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken.

Samenvatting bedreiging:
Naam Ai Quick Links
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) Ai Quick Links
Gepromote URL bing.com
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browserkapers onderzocht; Smart Seeker, YOUSearch, en Search4word zijn slechts een paar voorbeelden.

Deze software ziet er meestal legitiem uit en biedt verschillende functionaliteiten. Deze functies zijn echter meestal nep en niet functioneel. Het moet vermeld worden dat zelfs als een stuk software werkt zoals geadverteerd - dat geen definitief bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe is Ai Quick Links op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Ai Quick Links overgenomen van zijn "officiële" promotionele webpagina. Naast dergelijke pagina's worden browser hijackers onderschreven op bedrieglijke/oplichtende sites. De meeste gebruikers komen op deze webpagina's via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser-meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Bovendien kunnen browserkapers worden gebundeld met (verpakt naast) gewone programma's. Het risico dat gebundelde inhoud onopzettelijk wordt toegelaten tot het systeem wordt verhoogd door te downloaden van dubieuze kanalen (bijv. freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P netwerken voor het delen van bestanden, etc.) en door onzorgvuldig om te gaan met installaties (bijv. voorwaarden negeren, "Easy/Quick" instellingen gebruiken, etc.).

Opdringerige advertenties verspreiden ook browserkapers. Zodra er op wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

We raden sterk aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/betrouwbare bronnen. Bovendien moeten installatieprocessen met voorzichtigheid worden behandeld. Daarom raden we aan de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en gevaarlijke online inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden je door naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. gokken, oplichterij, adult dating, pornografie, etc.).

Als je dit soort advertenties/omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Ai Quick Links, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Verschijning van Ai Quick Links die verwijzen naar de Bing zoekmachine (GIF):

Ai Quick Links browser hijacker leidt om naar Bing (GIF)

Toestemmingen gevraagd door Ai Quick Links browser hijacker:

Ai Quick Links browser hijacker vraagt om toestemming

Website die Ai Quick Links browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Ai Quick Links browser hijacker te promoten

Update 2 februari 2024 - Ai Quick Links browser hijacker is onlangs gespot wordt verspreid via PrivateLoader malware.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ai Quick Links browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking toepassing verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

Ai Quick Links browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Schurkenstaten Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensions" en klik op "Manage Extensions". Zoek "Ai Quick Links" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

De startpagina van Google Chrome wijzigen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "On startup" de optie "Ai Quick Links" uit, zoek naar de gepromote URL (hxxp://www.bing.com) onder de optie "Open a specific or set of pages". Klik op het pictogram drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

De standaardzoekmachine van Google Chrome wijzigen

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "bing.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ai quick links omleiden, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoSchadelijke extensies uit Mozilla Firefox verwijderen:

Schurkenstaten Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Ai Quick Links" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Mozilla Firefox-startpagina wijzigen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "Ai Quick Links" uit, verwijder hxxp://bing.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Mozilla Firefox standaard zoekmachine wijzigen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ai quick links omleiden kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de ai quick links omleiden, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van ai quick links omleiden uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ai quick links omleiden of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28411-ai-quick-links-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website bing.com te bezoeken?

Redirects worden gegenereerd omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van valse zoekmachines en browserkapers) er hun voordeel mee doen. In gevallen waarin de omleidingen op echte sites terechtkomen, wordt de promotie uitgevoerd door oplichters die hun partnerprogramma's misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele webpagina's, gebundelde installateurs, online scams, freeware en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, spam browser-meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om Ai Quick Links browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant je computer en verwijdert gedetecteerde browser-hijacking apps. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder de hulp van beveiligingssoftware) ineffectief kan zijn, vooral als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. In deze gevallen is het mogelijk dat nadat er één is verwijderd, de anderen deze gewoon opnieuw installeren. Bovendien kunnen verwijderingsgerelateerde instellingen ontoegankelijk zijn door de aanwezigheid van browser-hijacking software. Daarom is het essentieel om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ai Quick Links omleiden QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ai Quick Links omleiden op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.