FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u K Searches browser hijacker en de omleidingen die het genereert

Ook bekend als: ksearches.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is K Searches?

Tijdens het onderzoeken van bedrieglijke sites ontdekten onze onderzoekers een installatie die de K Searches browserextensie promootte. Ons onderzoek onthulde dat deze extensie een browser hijacker is. Het manipuleert browserinstellingen om (via omleidingen) de valse zoekmachine ksearches.com te ondersteunen. Het is opmerkelijk dat het installatieprogramma dat K Searches bevatte dat we analyseerden ook andere ongewenste/schadelijke software bevatte.

ksearches.com browser hijacker

K Searches browser hijacker overzicht

Op onze testmachine wees K Searches ksearches.com toe als de standaard zoekmachine, startpagina en URL voor nieuwe tabbladen/vensters van de browser. Als we daarom een nieuw browsertabblad/venster openden of een zoekopdracht in de URL-balk invoerden, resulteerde dit in omleidingen naar deze webpagina.

Het is relevant om te vermelden dat browser-hijacking software vaak gebruik maakt van persistentie-verzekerende mechanismen om het verwijderen te bemoeilijken en te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen.

In de meeste gevallen kunnen valse zoekmachines geen zoekresultaten leveren en worden ze omgeleid naar legitieme zoekwebsites op internet. Op het moment van ons onderzoek landde ksearches.com op de Bing zoekmachine (bing.com). Deze site kan ook ergens anders terechtkomen, omdat factoren zoals de locatie van de gebruiker van invloed kunnen zijn op omleidingen.

Browser-hijackers bespioneren meestal de browseractiviteiten van gebruikers en K Searches heeft mogelijk ook dergelijke mogelijkheden om gegevens te traceren. Interessante informatie kan bestaan uit: bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, internetcookies, inloggegevens, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enz. Deze kwetsbare informatie kan vervolgens te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden.

Samengevat kan browser-hijacking software zoals K Searches systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Als deze browserextensie aanwezig is op uw apparaat, controleer het dan op andere verdachte software.

Overzicht bedreiging:
Naam K Searches
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Detectienamen (malafide installer) Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.70684238), ESET-NOD32 (A Variant Of Win64/GenKryptik.GPXJ), K7AntiVirus (Trojan ( 005af1691 )), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Agent.gen), Rising (Malware.SwollenFile!1.E38A (CLASSIC)), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Browser Extensie(s) K Searches
Gepromote URL ksearches.com
Detectienamen (ksearches.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (ksearches.com) 3.6.227.208
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Recipe Saver, Weather Guides en FindMovie Online zijn slechts enkele voorbeelden van browser hijackers. Software binnen deze classificatie ziet er zelden illegaal of anderszins verdacht uit; het ziet er meestal echt en ongevaarlijk uit.

Gebruikers kunnen worden verleid tot het downloaden/installeren van browser hijackers door beloftes van verschillende "handige" functionaliteiten. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Houd er rekening mee dat zelfs als een browserextensie of een app werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen garantie is voor legitimiteit of veiligheid.

Hoe heeft K Searches zich op uw computer geïnstalleerd?

We hebben een installatieprogramma met K Searches gedownload van een bedrieglijke webpagina die "gekraakte" software aanbiedt. Naast verschillende oplichtingspagina's kunnen browser hijackers worden gepusht via hun "officiële" promotiesites. Gebruikers komen voornamelijk op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden gegenereerd door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware.

"Bundelen" - het verpakken van reguliere programma-installaties met ongewenste/malafide toevoegingen - wordt ook gebruikt om browserkapers te verspreiden. Het moet vermeld worden dat het installatieprogramma van K Searches dat we onderzochten dergelijke schadelijke toevoegingen bevatte.

Het risico om gebundelde inhoud toe te laten op het apparaat wordt vergroot door te downloaden van onbetrouwbare kanalen (bijv. freeware en gratis bestandshostingsites, Peer-to-Peer netwerken voor het delen van bestanden, etc.) en door nalatig om te gaan met installaties (bijv. voorwaarden negeren, secties overslaan, "Easy/Quick" instellingen gebruiken, etc.).

Opdringerige advertenties verspreiden ook browser-hijacking software. Zodra er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Het is belangrijk om software altijd te onderzoeken voordat je het downloadt of koopt. Alle downloads moeten worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Bij het installeren raden we u aan de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, hulpprogramma's, functies, enz. uit te schakelen.

We adviseren om waakzaam te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en gevaarlijke online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt. Opdringerige advertenties worden bijvoorbeeld, ondanks hun gewone/onopvallende uiterlijk, omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. scam-promoting, gokken, adult dating, pornografie, etc.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen blijft tegenkomen, moet u uw apparaat inspecteren en onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met K Searches raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Verschijning van ksearches.com die omleidt naar de Bing zoekmachine (GIF):

K Searches browser hijacker redirecting to Bing (GIF)

Toestemmingen gevraagd door K Searches browser hijacker:K Searches browser hijacker asking for permissions

Misleidende website die een installatieprogramma promoot dat de K Searches browser hijacker bevat:Deceptive website used to promote a setup containing K Searches browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

K Searches browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking application uninstall via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

K Searches browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing ksearches.com related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "K Searches" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing ksearches.com from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij opstarten" "K Searches" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.ksearches.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing ksearches.com from Google Chrome default search engine

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "ksearches.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ksearches.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Removing ksearches.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het firefox-menupictogram firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "K Searches" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing ksearches.com from Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "K Searches" uit, verwijdert u hxxp://ksearches.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Removing ksearches.com from Mozilla Firefox default search engine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elke invoer te dubbelklikken of op deMozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ksearches.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de ksearches.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van ksearches.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ksearches.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28577-k-searches-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website ksearches.com te bezoeken?

Doorverwijzingen naar webpagina's zoals ksearches.com worden gegenereerd omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van nepzoekmachines en browser-hijackers) er winst mee maken.

Is het bezoeken van ksearches.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Websites zoals ksearches.com verzamelen meestal gegevens van bezoekers om deze te verkopen aan derden.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

De meest wijdverspreide distributiemethoden zijn: gebundelde installers, misleidende promotionele webpagina's, freeware en gratis file-hosting websites, online scams, P2P sharing netwerken, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen K Searches browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder beveiligingsprogramma's) ineffectief kan zijn, vooral als er meerdere browser hijackers aanwezig zijn. In deze gevallen, nadat een is verwijderd - de anderen kunnen gewoon opnieuw te installeren. Verwijderingsgerelateerde instellingen kunnen mogelijk niet worden gewijzigd als er browser-hijacking software is geïnstalleerd. Daarom is het van het grootste belang om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
ksearches.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ksearches.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.