FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Hackmack.app verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: Advertenties van Hackmack.app
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Hackmack.app?

Na onderzoek is vastgesteld dat Hackmack.app behoort tot de Pirrit familie en functioneert als adware. Dergelijke software overspoelt gebruikers met opdringerige advertenties en kan ook deelnemen aan extra activiteiten. Het is opmerkelijk dat een aanzienlijk deel van toepassingen zoals Hackmack.app wordt verspreid via misleidende methoden.

Hackmack.app adware

Hackmack.app adware in detail

Een van de belangrijkste kenmerken van Hackmack.app is het vermogen om opdringerige en storende advertenties te genereren, zoals pop-ups, banners, coupons en andere advertenties. Deze advertenties kunnen niet alleen vervelend zijn, maar ook de online ervaring van de gebruiker in gevaar brengen en hem mogelijk blootstellen aan beveiligingsrisico's.

Interactie met deze advertenties kan gebruikers omleiden naar schadelijke websites die malware, phishing-schema's of andere schadelijke inhoud hosten. Advertenties van Hackmack.app kunnen ook leiden tot oplichting met technische ondersteuning en enquêtes, frauduleuze online winkels, pagina's die ten onrechte beweren legitieme softwaredownloads aan te bieden, enz.

Hackmack.app kan ook gebruikersgegevens verzamelen, zoals surfgewoonten en zoekgeschiedenis. Bovendien kan de app toegang krijgen tot gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens, gebruikersnamen, wachtwoorden en meer. Deze gegevens kunnen worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden (bijv. ongeautoriseerde toegang tot online accounts en frauduleuze transacties).

Het is vermeldenswaard dat gebruikers die apps zoals Hackmack.app installeren een vertraging van de systeemprestaties, meer netwerkverkeer en een algehele afname van de reactiesnelheid van hun apparaten kunnen ervaren. Bovendien kan het verwijderen van adware een uitdaging zijn, omdat het zich diep in het systeem kan hebben genesteld.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Hackmack.app
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Pirrit-CH [Adw]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Pirrit.KU), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Pirrit.BP), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Pirrit.ac), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties en u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), downloaden van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Samengevat is Hackmack.app herkend als adware die opdringerige advertenties en potentiële risico's voor gebruikersgegevens presenteert. Om deze risico's te beperken, wordt het sterk aangeraden om de applicatie te verwijderen en betrouwbare beveiligingsmaatregelen te implementeren om systemen te beschermen tegen bedreigingen.

Enkele voorbeelden van toepassingen die vrijwel identiek zijn aan Hackmack.app zijn Trip.app, Identification.app en Waste.app.

Hoe heeft Hackmack.app zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers installeren vaak onbedoeld adware wanneer ze software downloaden en installeren van niet-geverifieerde bronnen (bijv. onofficiële pagina's of app-winkels van derden) of via gebundelde pakketten die verborgen componenten bevatten. In het tweede scenario stemmen gebruikers in met de installatie van adware wanneer ze de opgegeven instellingen (zoals "Geavanceerd" of "Aangepast") niet wijzigen.

Gebruikers kunnen ook adware installeren door op misleidende advertenties te klikken en gecompromitteerde websites te bezoeken. Social engineering-tactieken, misleidende links en valse software-updates kunnen gebruikers ook verleiden tot het onbewust installeren van adware op hun systemen.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download applicaties van officiële pagina's en app stores. Vermijd het gebruik van P2P-netwerken, downloaders en app-winkels van derden en soortgelijke bronnen voor het downloaden van apps of bestanden. Deselecteer tijdens de installatie ongewenste apps met behulp van de meegeleverde instellingen (als het installatieprogramma extra en ongewenste onderdelen bevat).

Vertrouw advertenties en pop-ups op duistere websites niet. Geef dubieuze pagina's ook geen toestemming om meldingen te versturen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Hackmack.app, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bij het verwijderen van Hackmack is het belangrijk om deze mappen te controleren op hun componenten (de bestandsnamen kunnen in elke map verschillen, maar elke afzonderlijke map zou "hackmack" moeten bevatten):

  • ~/Library/LaunchAgents
  • /Library/LaunchDaemons
  • /Library/LaunchAgents
  • /Library/StartupItems

De waarschuwing die wordt weergegeven voor de installatie van Hackmack.app:

Hackmack.app adware-waarschuwing

Tekst in deze melding:

"Hackmack.app" will damage your computer.
 
This file was downloaded on an unknown date.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u adware en browser hijackers verwijdert van een Mac-computer:

Hackmack.app adware verwijderen:

Verwijder Hackmack.app-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

Handmatige verwijdering van kwaadaardige Mac-applicaties

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep deze naar de Prullenmand. Nadat u de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken hebt verwijderd, scant u uw Mac op resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties van hackmack.app gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van Hackmack.app verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van hackmack.app gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van hackmack.app gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van hackmack.app gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Gebruikers met adware op hun computers kunnen problemen ondervinden zoals opdringerige en storende advertenties, vertraging van de systeemprestaties, verhoogd netwerkverkeer, aangetaste online privacy en moeite met het verwijderen van de adware.

Wat doet adware?

Adware toont ongewenste advertenties aan gebruikers, vaak in de vorm van pop-ups of banners, met de bedoeling inkomsten te genereren voor de makers ervan. Ook kan software van dit type zijn ontworpen om gegevens te verzamelen en webbrowsers over te nemen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren inkomsten via verschillende methoden, waaronder betaal-per-klik-regelingen en affiliate marketing.

Zal Combo Cleaner de Hackmack.app adware verwijderen?

Combo Cleaner scant computers op bedreigingen en verwijdert alle geïnstalleerde adware en andere ongewenste toepassingen. Het is belangrijk op te merken dat handmatige verwijdering mogelijk niet vlekkeloos verloopt, aangezien er resterende bestanden in het systeem kunnen achterblijven nadat de software is verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van Hackmack.app QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Hackmack.app op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.