FacebookTwitterLinkedIn

Hoe oplichting zoals "Collect Trump Cards" herkennen

Ook bekend als: Collect Trump Cards fake sweepstake
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Collect Trump Cards"?

Na onderzoek is aan het licht gekomen dat dit een frauduleus plan is dat is ontworpen om nietsvermoedende personen te misleiden zodat ze gevoelige informatie prijsgeven (en mogelijk geld sturen) aan fraudeurs. Bij deze zwendel maken de oplichters gebruik van een bedrieglijke pagina en verleiden ze slachtoffers met valse beloften dat ze prijzen kunnen winnen.

Collect Trump Cards scam

"Collect Trump Cards" scam in detail

Het plan draait om een zogenaamd exclusief aanbod genaamd "Limited Edition Digital Trading Cards". In deze ingewikkelde opzet worden mensen verleid om zeldzame digitale verzamelkaarten te verzamelen met daarop voormalig president Trump.

Liefhebbers worden aangemoedigd om deze kaarten te verzamelen via hun computer of telefoon, met als enige vereiste het opgeven van een e-mailadres en een creditcard. Onder het mom van een loterij dient elke digitale ruilkaart, die een NFT (Non-Fungible Token) wordt genoemd, niet alleen als een zeldzaam verzamelobject, maar schrijft de verzamelaar zich ook automatisch in voor een loterij.

Volgens deze zwendel maken deelnemers kans op talloze prijzen en zelfs op een ontmoeting met de ex-president. Het promotiemateriaal benadrukt dat deelname aan de loterij mogelijk is zonder een aankoop te doen.

Om een element van legitimiteit toe te voegen, worden gebruikers gevraagd om portemonnees te verbinden, waardoor een illusie van integratie van blockchaintechnologie wordt gecreëerd. Het verhaal wordt afgesloten met een disclaimer waarin wordt beweerd dat deze Trump Digital Trading Cards (NFT's) uitsluitend worden gepositioneerd als verzamelobjecten voor persoonlijk genot en expliciet wordt afgeraden om ze te zien als investeringsinstrumenten.

Het doel van deze zwendel is om mensen te misleiden tot de aankoop van digitale verzamelkaarten met de afbeelding van de voormalige president Trump onder het valse voorwendsel dat ze meedoen aan een loterij, met het uiteindelijke doel om geld en gevoelige informatie af te troggelen van nietsvermoedende slachtoffers.

Fraudeurs richten zich op nietsvermoedende personen met de bedoeling hen te misleiden zodat ze inloggegevens voor hun cryptocurrency-wallets vrijgeven. Hierdoor kunnen de oplichters ongeautoriseerde toegang krijgen tot de portemonnees, wat uiteindelijk leidt tot diefstal van cryptogeld.

Overzicht bedreiging:
Naam Collect Trump Cards fake sweepstake
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Deelnemers kunnen verschillende prijzen winnen
Vermomming Legitimate sweepstake
Gerelateerde domeinen trumptnfts[.]net, trumptnfts[.]app
Detectienamen Emsisoft (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen Emsisoft (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Bij soortgelijke zwendelpraktijken gaat het meestal om valse beloften van exclusieve digitale activa of kansen, vaak onderschreven door beroemdheden. Ze gebruiken vaak sweepstakes of wedstrijden om slachtoffers te lokken met het vooruitzicht prijzen te winnen. Door een gevoel van urgentie en beperkte beschikbaarheid te creëren, willen de oplichters snelle beslissingen stimuleren.

In de meeste gevallen willen de oplichters achter deze zwendelpraktijken geld en (of) gevoelige informatie (zoals inloggegevens of creditcardgegevens) ontfutselen. Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway Scam", "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway" en "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers worden vaak verleid tot het openen van frauduleuze websites door misleidende tactieken van cybercriminelen. Deze tactieken kunnen bestaan uit phishing e-mails of berichten die legitieme bronnen nabootsen, zoals banken, overheidsinstanties of bekende merken. Misleidende advertenties, meldingen van duistere pagina's en soortgelijke kanalen worden ook gebruikt om verschillende vormen van oplichting te promoten.

Oplichters kunnen ook social engineering-technieken gebruiken, zoals het creëren van neppromoties, wedstrijden of exclusieve aanbiedingen, om gebruikers naar frauduleuze websites te lokken. In andere gevallen komen gebruikers op scamsites terecht doordat er ongewenste apps op uw computer zijn geïnstalleerd of aan uw browser zijn toegevoegd.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Wees sceptisch over ongevraagde e-mails, berichten, pop-ups, advertenties, promoties, enz. Sta niet toe dat twijfelachtige websites meldingen sturen. Download applicaties van betrouwbare bronnen, zoals officiële websites en app stores. Wees op uw hoede voor slecht ontworpen websites, grammaticale fouten of onprofessionele inhoud.

Werk het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's regelmatig bij en gebruik betrouwbare beveiligingssoftware. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van "Collect Trump Cards" pop-up scam (GIF):

Verschijning van Collect Trump Cards scam

Tekst op deze scam website:

Limited Edition Digital Trading Cards.
For the first time ever, collect your own rare digital collectible Trading Card by President Trump.

These are just like baseball cards, but you collect them digitally, on your computer or phone. All you need is an email address and a credit card to start collecting 1, 10, 20 or 100. Instantly become part of a new league of collectors.

SWEEPSTAKES
Each Digital Trading Card (NFT) is not only a rare collectible, it automatically enters YOU INTOA SWEEPSTAKES for a chance to win 1000’s of incredible prizes and meet the one and only #45! There's no purchase necessary to enter!

Connect Wallet

Amazing chances to win Trump Prizes
No Purchase Necessary. Click Here for details on how to enter the sweepstakes without making a purchase.
Trump Digital Trading Cards (NFTs) are intended as collectible items for individual enjoyment only, not for investment vehicles.

Screenshot van de website die gebruikers vraagt om hun cryptowallets aan te sluiten:

Collect Trump Cards Scam gebruikers vraagt om hun cryptowallets aan te sluiten

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een giveaway scam?

Giveaway scam is een frauduleus plan waarbij oplichters beweren gratis weggeefacties of prijzen aan te bieden aan personen, vaak via sociale media, e-mails of websites.

Wat is het doel van weggeefzwendel?

De oplichters gebruiken de verleiding van aantrekkelijke prijzen om mensen te verleiden persoonlijke informatie te verstrekken, zoals e-mailadressen, telefoonnummers of financiële gegevens, of om betalingen te doen. De beloofde weggeefacties zijn meestal nep en het hoofddoel is om mensen hun gevoelige informatie of geld afhandig te maken.

Waarom kom ik valse weggeefacties en andere zwendelpraktijken tegen?

Zwendelpraktijken worden vaak aangeboden via schadelijke websites en gebruikers komen ze vaak niet rechtstreeks tegen. In plaats daarvan kunnen mensen worden omgeleid naar deze bedrieglijke sites door kwaadaardige toepassingen of bij het bezoeken van websites die gebruikmaken van twijfelachtige advertentienetwerken.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om elke website die u bezoekt te scannen en kwaadaardige websites te identificeren. Dit geldt ook voor websites die speciaal zijn ontworpen voor het hosten van zwendel, zodat u onmiddellijk waarschuwingen en toegangsbeperkingen ontvangt om potentiële risico's te voorkomen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Collect Trump Cards fake sweepstake QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Collect Trump Cards fake sweepstake op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.