FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse giveaways zoals "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY"?

Ook bekend als: Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY"?

Ons team heeft deze pagina onderzocht en gevonden dat er een misleidend bericht wordt weergegeven waarin wordt beweerd dat gebruikers in aanmerking komen voor een gratis weggeefactie. Het is geen echt weggevertje en oplichters proberen persoonlijke gegevens te verzamelen voor kwaadaardige doeleinden, zoals identiteitsdiefstal, spamming of het verkopen van informatie aan andere criminelen.

Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam

"Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY" scam in detail

Deze zwendelpagina met weggevertjes beweert verschillende cadeaubonnen aan te bieden, waaronder Xbox, Roblox, PSN, Google Play, Amazon en Walmart, met waarden van $100 per stuk. De pagina benadrukt dat het om digitale cadeaubonnen gaat en herhaalt het aanbod meerdere keren om gebruikers te verleiden.

De oplichtingspagina creëert ook een gevoel van urgentie door een aftelklok weer te geven die aangeeft dat het weggevertje over een bepaalde tijd afloopt. Dit is echter een typische tactiek van oplichters om gebruikers op te jagen actie te ondernemen zonder de legitimiteit van het weggevertje kritisch te beoordelen.

Het doel van deze giveaway scam is om gebruikers te misleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie of het uitvoeren van bepaalde acties waar de oplichters baat bij hebben. Het is waarschijnlijk dat oplichters deze pagina gebruiken om e-mailadressen, telefoonnummers of zelfs financiële informatie te verkrijgen, die later kan worden gebruikt voor verschillende kwaadaardige activiteiten, waaronder phishing-zwendel, identiteitsdiefstal of de verkoop van de gegevens aan andere cybercriminelen.

Er worden geen echte cadeaubonnen weggegeven en gebruikers moeten voorzichtig zijn en niet meedoen aan dergelijke zwendelpraktijken om hun persoonlijke gegevens te beschermen en mogelijke schade te voorkomen.

Overzicht bedreiging:
Naam Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Bezoekers komen in aanmerking voor gratis cadeaubonnen
Vermomming Legitimate giveaway
Gerelateerde domeinen freefastgenerator[.]xyz, beastgiveaway[.]com
Detectienamen (freefastgenerator[.]xyz) Fortinet (Spam), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), Seclookup (Malicious),  volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (beastgiveaway[.]com) CRDF (Malicious), Yandex Safebrowsing (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Dergelijke zwendelpraktijken maken meestal gebruik van verleidelijke aanbiedingen, zoals gratis cadeaubonnen, prijzen of exclusieve deals, om slachtoffers aan te trekken en hen te laten geloven dat ze iets waardevols krijgen voor niets. Veel van deze zwendelpraktijken creëren een gevoel van urgentie of een beperkt tijdsbestek om slachtoffers onder druk te zetten om onmiddellijk actie te ondernemen zonder de legitimiteit van het aanbod grondig te overwegen.

De rode draad bij deze zwendelpraktijken is de intentie om gebruikers te misleiden en te manipuleren om persoonlijke informatie vrij te geven of acties te ondernemen waar de zwendelaars baat bij hebben, terwijl de slachtoffers het risico lopen op verschillende vormen van uitbuiting en fraude.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Bittrex Crypto Giveaway", "Andrew Tate Crypto Giveaway" en "FIFA Crypto Giveaway".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend

Oplichters sturen massaal e-mails naar een groot aantal ontvangers, doen zich voor als legitieme bedrijven of organisaties en verleiden hen met beloften van gratis geschenken of prijzen. Hun e-mails bevatten links die gebruikers naar bedrieglijke pagina's leiden.

Ook kunnen gebruikers tijdens het surfen op internet pop-upadvertenties tegenkomen waarin wordt beweerd dat ze een prijs hebben gewonnen of waarin gratis cadeaubonnen worden aangeboden. Klikken op deze advertenties kan gebruikers naar oplichtingspagina's leiden. Oplichters maken ook gebruik van sociale mediaplatforms om hun nepacties te promoten, waarbij ze vaak berichten maken met aantrekkelijke aanbiedingen en links naar oplichtingspagina's.

Meldingen van dubieuze pagina's worden ook gebruikt om duistere websites te promoten, waaronder nepweggeefacties.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Controleer de legitimiteit van de website of het bedrijf voordat u op links of advertenties klikt. Klik niet op links die worden verstuurd via ongevraagde e-mails, onbekende bronnen of pop-upadvertenties. Sta niet toe dat verdachte websites meldingen weergeven. Download apps van betrouwbare bronnen (zoals officiële websites en winkels) en verwijder verdachte apps uit uw browser of computer.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY" pop-up scam (GIF):

Het verschijnen van Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam

Een andere website met de "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY" scam:

Een andere website met de Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Een pop-up scam is een misleidende online tactiek die wordt gebruikt door cybercriminelen om gebruikers te laten geloven dat ze legitieme waarschuwingen, aanbiedingen of andere berichten tegenkomen.

Wat is het doel van pop-upzwendel?

De scammers willen gebruikers overhalen om onmiddellijk actie te ondernemen, zoals klikken op links, persoonlijke informatie verstrekken of frauduleuze ondersteuningsnummers bellen, wat kan leiden tot identiteitsdiefstal, financieel verlies of de installatie van malware op het apparaat van het slachtoffer.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt verspreid via schadelijke websites, maar gebruikers gaan vaak niet rechtstreeks naar deze sites. In plaats daarvan kunnen ze deze scams tegenkomen wanneer ze worden omgeleid door bestaande schadelijke toepassingen of wanneer ze websites bezoeken die verdachte advertentienetwerken gebruiken.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is speciaal ontworpen om elke website die gebruikers bezoeken te scannen, inclusief websites die mogelijk schadelijk zijn of pop-upoplichting leveren. Deze app kan dergelijke schadelijke websites detecteren en gebruikers onmiddellijk waarschuwen. Het kan ook de toegang tot deze sites beperken, zodat gebruikers beschermd zijn tegen oplichting en malware.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.