FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Grand Explorer van uw computer te verwijderen

Ook bekend als: Grand Explorer cryptocurrency miner

Wat voor soort programma is Grand Explorer?

De Grand Explorer app wordt op de markt gebracht als een hulpmiddel waarmee gebruikers de inactieve tijd van hun computer veilig kunnen gebruiken om complexe berekeningen en probleemoplossende taken uit te voeren. Volgens de beschrijving werkt de app uitsluitend tijdens perioden van inactiviteit op de computer en heeft het geen invloed op de prestaties wanneer gebruikers hun computers actief gebruiken.

In wezen werkt Grand Explorer als een cryptocurrency miner. Bovendien wordt het gedistribueerd naast andere ongewenste apps.

Grand Explorer miner

Grand Explorer in detail

Als een cryptocurrency miner gebruikt Grand Explorer computerbronnen om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren, een proces dat bekend staat als mining, om transacties op een blockchainnetwerk te valideren en nieuwe eenheden cryptocurrency te genereren als beloning.

De app kan systeembronnen overmatig belasten, vooral tijdens actief computergebruik. Dit kan resulteren in een aanzienlijke afname van de algehele systeemprestaties, waardoor vertragingen en inefficiënties ontstaan bij taken die niet gerelateerd zijn aan de applicatie. Gebruikers kunnen merken dat hun computer trager reageert, wat hun ervaring en productiviteit beïnvloedt.

Ook kan de werking van Grand Explorer leiden tot een verhoogd stroomverbruik, wat kan resulteren in hogere energierekeningen. Ook bestaat het risico dat Grand Explorer conflicten veroorzaakt met andere software of processen die op de computer van een gebruiker worden uitgevoerd.

Het is bekend dat Grand Explorer wordt gedistribueerd met andere duistere apps. Dit leidt tot bezorgdheid over mogelijke veiligheidsrisico's voor gebruikers. Deze gebundelde apps kunnen kwaadaardige software, adware, browser hijackers of andere ongewenste programma's bevatten die de privacy en systeemintegriteit van de gebruiker in gevaar kunnen brengen.

Schaduwachtige apps houden zich vaak bezig met praktijken zoals opdringerige reclame, het traceren van gegevens of zelfs ernstigere acties zoals het installeren van malware. Daarom is het ten zeerste aan te raden om Grand Explorer van uw computer te verwijderen en het systeem grondig te onderzoeken op aanvullende onderdelen die mogelijk zijn geïnstalleerd.

Overzicht bedreiging:
Naam Grand Explorer cryptocurrency miner
Type bedreiging Cryptocurrency Miner
Detectienamen Avira (ADWARE/Opesup.Gen), Cynet (Malicious (score: 99)), DeepInstinct (MALICIOUS), F-Secure (Adware.ADWARE/Opesup.Gen), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, sommige programma's werken niet meer, de computer loopt vast en soortgelijke problemen.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundelen), downloaden van torrentbestanden, P2P-netwerken, dubieuze pagina's, enz.
Schade Verhoogd energieverbruik, hogere elektriciteitsrekeningen, slijtage van hardware, gebruik van internetbandbreedte, prestatieproblemen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Cryptocurrency miners wekken vaak bezorgdheid op over mogelijke veiligheidsrisico's en gebruikers moeten op hun hoede zijn voor de mogelijkheid van extra onderdelen die gebundeld worden met Grand Explorer. We raden u aan om de implicaties van dergelijke toepassingen te evalueren, rekening houdend met factoren zoals verhoogd energieverbruik, mogelijke conflicten met andere software en het risico op het installeren van ongewenste of kwaadaardige programma's.

Meer voorbeelden van cryptocurrency miners zijn Altruistics, Kratos Silent Miner en Sapphire Miner.

Hoe is ongewenste software op uw computer geïnstalleerd?

Onbedoelde installatie van ongewenste software kan plaatsvinden wanneer gebruikers applicaties downloaden of installeren van onbetrouwbare bronnen. Vaak navigeren gebruikers haastig door installatieprocedures, waarbij ze de aangeboden opties niet grondig onderzoeken en onbedoeld akkoord gaan met de installatie van gebundelde toepassingen.

Bovendien kunnen gebruikers ongewenste downloads en installaties tegenkomen door misleidende tactieken, zoals misleidende advertenties, valse downloadlinks of misleidende software-updates op onbetrouwbare websites. Ook het downloaden van illegale software kan leiden tot ongewenste installaties.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Houd u bij het verkrijgen van software aan betrouwbare websites en officiële app stores. Beoordeel gebruikersbeoordelingen en beoordelingen van de applicatie voordat u begint met downloaden. Kies bij het installeren voor aangepaste of geavanceerde instellingen en vink vooraf geselecteerde selectievakjes voor gebundelde apps uit. Vermijd misleidende advertenties of pop-ups, vooral als ze gratis software of diensten beloven.

Zorg ervoor dat u uw antivirus- en antimalwaretools regelmatig bijwerkt. Controleer regelmatig de lijst met geïnstalleerde applicaties op uw apparaat en verwijder alle onbekende of onnodige apps. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Grand Explorer's omschrijving:

Grand Explorer miner about

Grand Explorer uitgevoerd in Taakbeheer:

Grand Explorer miner process running in Task Manager

Het installatieprogramma dat wordt gebruikt om Grand Explorer te distribueren:

Grand Explorer miner malicious installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ongewenste software verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Grand Explorer miner uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik de aanbevolen software voor het verwijderen van malware om uw computer te scannen.

Verwijder ongewenste apps uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe u ongewenste invoegtoepassingen voor uw browser verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing Grand Explorer miner from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Removing Grand Explorer miner from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van grand explorer cryptocurrency miner, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Grand Explorer miner from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing Grand Explorer miner from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van grand explorer cryptocurrency miner kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de grand explorer cryptocurrency miner, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om grand explorer cryptocurrency miner van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over grand explorer cryptocurrency miner of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28600-grand-explorer-miner

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van Grand Explorer?

De Grand Explorer app wordt gepresenteerd als een hulpmiddel dat is ontworpen om bij te dragen aan goede doelen door gebruik te maken van de inactieve tijd van de Windows computer van een gebruiker. Het werkt specifiek als een cryptocurrency miner en gebruikt de hardware van de computer om vergelijkingen en wiskundige problemen op te lossen.

Is Grand Explorer application legaal?

Deze toepassingen worden over het algemeen als legaal beschouwd, omdat hun licentieovereenkomsten voor eindgebruikers (EULA) meestal potentieel gedrag aan gebruikers onthullen.

Is de installatie van Grand Explorer op uw computer gevaarlijk?

De installatie van Grand Explorer op uw computer kan leiden tot hogere elektriciteitskosten, systeemcrashes, verminderde prestaties en meer. Bovendien is het programma bezorgd omdat het gebundeld is met andere ongewenste componenten, die veiligheidsrisico's kunnen introduceren en andere ongewenste gevolgen kunnen hebben.

Helpt Combo Cleaner me bij het verwijderen van ongewenste toepassingen?

Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert schadelijke en ongewenste toepassingen. Handmatige verwijdering is niet altijd volledig, omdat er restbestanden in het systeem kunnen achterblijven. Het is dus aan te raden om een tool als Combo Cleaner te gebruiken voor een uitgebreidere oplossing.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Grand Explorer cryptocurrency miner QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Grand Explorer cryptocurrency miner op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.