FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Sapphire miner te verwijderen

Ook bekend als: Sapphire cryptocurrency miner
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is Sapphire?

Sapphire is de naam van een cryptocurrency miner. Deze malware wordt op hackerfora verkocht voor 75 euro. Sapphire kan XMR (Monero), ERGO, ETC (Ethereum Classic), en ETH (Ethereum) cryptocurrencies minen.

Bovendien kan deze miner voorkomen dat hij wordt gedetecteerd door Windows Defender, zich verbergen voor Task Manager en ProcessHacker tools, en zichzelf starten met beheerdersrechten.

Sapphire miner malware

Meer over Sapphire miner

Sapphire kan worden gebruikt om de geselecteerde cryptocurrency te minen, afhankelijk van de hardware die op de computer van het slachtoffer is geïnstalleerd. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om XMR te mijnen op computers met 2GB of minder VRAM (video RAM) onder 2GB, ERGO en XMR op computers met 3GB VRAM, ETC + XMR, of ERGO + XMR op computers met 4-5GB VRAM, en ETH + XMR op computers met 6GB VRAM (of meer).

Cybercriminelen gebruiken miners om cryptocurrency te minen op kosten van het slachtoffer. Hun doel is om hardware van hun slachtoffers te gelde te maken. Het hebben van een actieve cryptocurrency miner op een computer betekent het ontvangen van hogere elektriciteitsrekeningen. Ook kan het problemen veroorzaken, zoals onverwachte systeemcrashes (verlies van niet-opgeslagen gegevens) en trage computerprestaties.

Overzicht bedreiging:
Naam Sapphire cryptocurrency miner
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Prijs 75 euros (levenslang abonnement)
Detectienamen Avast (FileRepMalware), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.48557615), ESET-NOD32 (een variant van WinGo/CoinMiner.AD), Kaspersky Trojan.Win32.Tasker.avat), Microsoft (Trojan:Win32/Sabsik.TE.B!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Trage computerprestaties, onverwachte crashes
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Hogere elektriciteitsrekeningen, verlies van niet-opgeslagen gegevens
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malafide cryptocurrecy miners in het algemeen

Cryptocurrency miners gebruiken de fysieke bronnen van de computer om eenheden van een virtuele of digitale cryptocurrency te genereren. Er zijn veel legitieme en trojaanse miners op het Internet. Het is gebruikelijk dat kwaadaardige miners in staat zijn om detectie te vermijden en geruisloos op de achtergrond te draaien. Muse Miner, CH Miner, en Punisher Miner zijn voorbeelden van kwaadaardige crypto miners.

Hoe heeft Sapphire mijn computer geïnfiltreerd?

Meestal wordt malware (waaronder kwaadaardige cryptocurrency miners) verspreid via e-mails, downloadpagina's voor gekraakte software (nep tools voor het kraken/installeren van illegale software), en andere onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van bestanden en programma's of nep updaters. Bedreigers proberen gebruikers ertoe te verleiden zelf malware te downloaden en uit te voeren.

Voorbeelden van onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van bestanden/software zijn diverse onofficiële sites, Peer-to-Peer-netwerken, downloaders van derden, websites voor het gratis hosten van bestanden, enz. Voorbeelden van bestanden die cybercriminelen gebruiken om hun malware te verspreiden zijn Microsoft Office, PDF-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden, archieven en andere bestanden.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Vertrouw geen websitelinks en bijlagen die in verdachte (irrelevante) e-mails van onbekende adressen worden gepresenteerd. Het openen ervan kan leiden tot computerinfecties. Download ook bestanden en programma's van officiële pagina's. Vertrouw geen downloads van P2P-netwerken, P2P-netwerken, downloaders van derden, enz. Gebruik officiële tools of functies die door de officiële ontwikkelaar worden aangeboden om de geïnstalleerde software bij te werken en te activeren.

Gebruik betrouwbare antivirussoftware voor computerbescherming en houd deze up-to-date. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Sapphire miner gepromoot op hacker forums:

saffier miner gepromoot op hacker forum saffier miner gepromoveerd op hacker forum 2

Screenshots van het bouwerspaneel:

sapphire miner builder panel 1 sapphire miner builder panel 2 sapphire miner builder panel 3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

handmatige malware verwijdering stap 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns application appearance

handmatige malware verwijdering stap 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 8 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige malware verwijdering stap 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

handmatige malware verwijdering stap 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw Autoruns toepassing resultaten

handmatige malware verwijdering stap 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Sapphire miner malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Sapphire kan verwijderd worden zonder te formatteren. Het kan worden bereikt door het volgen van de instructies hierboven.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

De meest voorkomende problemen veroorzaakt door malware zijn identiteitsdiefstal, financiële verliezen, verminderde computerprestaties extra infecties, gegevensversleuteling.

Wat is het doel van Sapphire malware?

Sapphire is een cryptocurrency miner. Het maakt gebruik van computerbronnen (zoals GPU of ASIC) om cryptocurrency te minen.

Hoe heeft een malware mijn computer geïnfiltreerd?

Cybercriminelen gebruiken verschillende methoden om malware te verspreiden. De meesten proberen gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van kwaadaardige drive-by downloads, e-mailbijlagen of bestanden die worden gedownload via links in e-mails, bestanden die worden gedownload van onbetrouwbare bronnen, gekraakte softwaredownloadpagina's. In alle gevallen is het hun doel om gebruikers te verleiden zelf malware uit te voeren.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is belangrijk te vermelden dat high-end malware zich meestal diep in het systeem verbergt. Om deze reden is het uitvoeren van een volledige systeemscan een must.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Sapphire cryptocurrency miner QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Sapphire cryptocurrency miner op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.