FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u MyThing Search New Tab browser hijacker verwijdert

Ook bekend als: mythingsearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is MyThing Search New Tab?

Ons team inspecteerde de MyThing Search New Tab browserextensie en ontdekte dat het werkt als een browser hijacker. Het doel van deze app is het promoten van mythingsearch.com, een valse zoekmachine. MyThing Search New Tab bereikt dit door de instellingen van de getroffen browser te wijzigen. Meestal voegen gebruikers onbewust browser-hijackers toe aan browsers.

mythingsearch.com browser hijacker

MyThing Search New Tab browser hijacker overzicht

De MyThing Search New Tab browserextensie, functionerend als een browser hijacker, manipuleert verschillende instellingen binnen de getroffen browser. Deze wijzigingen omvatten het wijzigen van de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina-instellingen om gebruikers te dwingen mythingsearch.com te bezoeken.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn, want deze nepzoekmachine is in wezen een toegangspoort tot bing.com, dat wordt beheerd door Microsoft, in een poging om legitiem te lijken. Het gebruik van valse zoekmachines zoals mythingsearch.com brengt verschillende gevaren met zich mee.

Gebruikers worden vaak wijsgemaakt dat ze een echte zoekmachine gebruiken wanneer hun zoekopdrachten worden omgeleid naar legitieme zoekmachines zoals Bing. Het omleiden van zoekopdrachten via valse zoekmachines kan mogelijk het gedrag van gebruikers volgen, persoonlijke gegevens verzamelen en gerichte advertenties weergeven zonder toestemming van de gebruiker.

Bovendien kan het wijzigen van browserinstellingen door browserkapers zoals MyThing Search New Tab de werkprocessen van gebruikers verstoren en zelfs leiden tot verdere blootstelling aan mogelijk schadelijke inhoud. Het is dus ten zeerste aan te raden om mythingsearch.com niet te gebruiken en MyThing Search New Tab uit gekaapte browsers te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam MyThing Search New Tab
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) MyThing Search New Tab
Veronderstelde functionaliteit Verbeterd browsen
Gepromote URL mythingsearch.com
Detectienamen (mythingsearch.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (mythingsearch.com) 104.21.12.124
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Concluderend dient de MyThing Search New Tab browserextensie als een browser hijacker, die belangrijke instellingen in de browser van de gebruiker wijzigt om de misleidende zoekmachine mythingsearch.com te promoten. Ondanks het omleiden van gebruikers naar bing.com om een illusie van legitimiteit te creëren, brengt het gebruik van valse zoekmachines risico's met zich mee.

Dergelijke praktijken kunnen de privacy van gebruikers in gevaar brengen, online ervaringen verstoren en mensen blootstellen aan ongewenste advertenties en schadelijke inhoud. Het is belangrijk dat gebruikers voorzichtig zijn wanneer ze onbekende browserextensies tegenkomen en waakzaam blijven voor misleidende tactieken van dergelijke toepassingen.

Voorbeelden van browserkapers die verschillende nepzoekmachines promoten zijn Beach Wallpaper, Screenshot en Quick tail.

Hoe heeft MyThing Search New Tab zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers introduceren onbedoeld browser hijackers in hun browsers door het downloaden van software-installaties die extra apps bevatten, vaak zonder duidelijke melding. Deze gebundelde apps kunnen browser hijackers bevatten, die naast de gewenste software worden geïnstalleerd zonder dat gebruikers het doorhebben.

Een andere veel voorkomende manier waarop gebruikers onbewust browser hijackers toevoegen is door te klikken op misleidende advertenties of links die nuttige tools of software-updates beloven. Deze bedrieglijke elementen kunnen gebruikers omleiden naar websites die hen vragen om browserextensies of plugins te installeren, die vermomde browserkapers kunnen zijn.

Het openen van e-mailbijlagen of het downloaden van bestanden van onbetrouwbare bronnen kan ook browser hijackers introduceren als de bijlagen of bestanden geïnfecteerd zijn.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Wees voorzichtig met het downloaden en installeren van software, vooral van bronnen waar je niet zeker van bent. Het is een goed idee om gebruikersbeoordelingen te lezen en oplettend te zijn tijdens de installatie (deselecteer gebundelde software door de "Geavanceerd" of "Aangepast" instellingen te gebruiken indien beschikbaar).

Vermijd ook om op verdachte advertenties, pop-ups of links te klikken wanneer u online bent. Deze kunnen leiden tot browser hijacking. Ga niet akkoord met meldingen van verdachte webpagina's. Als uw computer al geïnfecteerd is met MyThing Search New Tab, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Mythingsearch.com leidt om naar bing.com (GIF):

Mythingsearch.com verwijst door naar bing.com

Toestemmingen gevraagd door MyThing Search New Tab browser hijacker:

MyThing Search New Tab browser hijacker toestemming vragen

Website die MyThing Search New Tab browser hijacker promoot:Website gebruikt om reclame te maken MyThing Search New Tab browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MyThing Search New Tab browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mythingsearch.com browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de mythingsearch.com-website veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

MyThing Search New Tab browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan mythingsearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Vind "MyThing Search New Tab" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder mythingsearch.com van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "MyThing Search New Tab" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.mythingsearch.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder mythingsearch.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaard zoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "mythingsearch.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mythingsearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mythingsearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menu firefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u "MyThing Search New Tab", evenals alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder mythingsearch.com van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u "Instellingen". In het geopende venster schakelt u "MyThing Search New Tab" uit, verwijdert u hxxp://mythingsearch.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder mythingsearch.com uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config toegangsknop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mythingsearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de mythingsearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van mythingsearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mythingsearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/27634-mything-search-new-tab-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de mythingsearch.com website te bezoeken?

Het inkomen van de makers van mythingsearch.com is direct gekoppeld aan het aantal bezoekers dat een website ontvangt. De makers van mythingsearch.com streven er dus naar om het websiteverkeer zo veel mogelijk te verhogen.

Is het bezoeken van mythingsearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Valse zoekmachines kunnen worden gebruikt om zoekopdrachten, surfgewoonten en andere persoonlijke informatie van gebruikers te verzamelen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden verkocht aan adverteerders, worden gebruikt voor gerichte phishing-aanvallen of zelfs voor identiteitsdiefstal.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Een browser hijacker kan uw computer hebben aangetast als u software hebt verkregen van onbetrouwbare bronnen of als u misleidende advertenties, pop-ups of links hebt gebruikt. Deze hijackers worden soms samen met andere software-installaties verpakt, vaak zonder medeweten of toestemming van de gebruiker.

Zal Combo Cleaner me helpen MyThing Search New Tab browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner voert een grondige scan van uw computer uit om alle huidige gevallen van browser-hijacking-toepassingen te verwijderen. Het is vermeldenswaard dat alleen vertrouwen op handmatige verwijdering niet altijd optimale resultaten oplevert, omdat er situaties kunnen ontstaan waarin meerdere browser-hijackers naast elkaar bestaan en elkaar herhaaldelijk opnieuw installeren. Als gevolg hiervan is de verwijdering van alle van hen tegelijkertijd vereist.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
mythingsearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mythingsearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.