FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u Quick tail browser hijacker verwijdert

Ook bekend als: tailsearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Quick tail?

Tijdens ons onderzoek van de Quick tail-toepassing hebben we gezien dat deze webbrowsers kan manipuleren door specifieke wijzigingen in hun instellingen door te voeren. Dit soort toepassingen vallen onder de categorie browser hijackers. Meestal worden browser hijackers gepromoot en verspreid met behulp van misleidende technieken.

tailsearch.com browser hijacker

Quick tail browser hijacker overzicht

Quick tail wijzigt de standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad naar tailsearch.com die gebruikers omleidt naar bing.com (via search-checker.com), een algemeen erkende en legitieme zoekmachine. Echter, ondanks de associatie met bing.com, zijn er verschillende redenen waarom volledig vertrouwen in Quick tail niet aan te raden is.

Quick tail wijzigt browserinstellingen zonder toestemming van de gebruiker of zonder duidelijke melding. Deze ongeoorloofde wijziging kan als opdringerig en misleidend worden gezien. Bovendien kunnen browser hijackers, zelfs als ze legitieme zoekmachines onderschrijven, nog steeds deelnemen aan bedrieglijke activiteiten, zoals het ongeoorloofd bijhouden van gegevens of het weergeven van advertenties zonder toestemming van de gebruiker.

Concluderend: hoewel de omleiding naar bing.com onschadelijk lijkt, zijn het de ongeautoriseerde wijzigingen aan browserinstellingen en mogelijke privacyproblemen die twijfel zaaien over de betrouwbaarheid van Quick tail app. Gebruikers moeten voorzichtig zijn en overwegen om dergelijke extensies uit hun browsers te verwijderen om een veiligere online ervaring te garanderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Quick tail
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Quick tail
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL tailsearch.com
Detectienamen (tailsearch.com) Forcepoint ThreatSeeker (Verdacht), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (tailsearch.com) 66.175.217.104
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type apps

Browserkapers kunnen zich diep in het systeem nestelen, waardoor een volledige verwijdering een moeilijke taak wordt. Bepaalde browser-hijackers kunnen zelfs zo worden ontworpen dat ze de verwijderingspogingen weerstaan. Bovendien kunnen deze hijackers nadelige gevolgen hebben voor de systeemprestaties en het surfen op internet, voornamelijk door de voortdurende omleiding van zoekopdrachten en de opdringerige weergave van advertenties.

Meer voorbeelden van apps die zijn ontworpen om de controle over browsers over te nemen zijn My Weather Tab, Just Be Productive en Inspirational Quotes Ext.

Hoe heeft Quick tail zich op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers sluipen vaak de browser van gebruikers binnen tijdens het installeren van schijnbaar onschadelijke of gratis software die is gedownload van onbetrouwbare bronnen. Bepaalde softwarebundels bevatten browser hijackers zonder duidelijke melding, waardoor gebruikers kwetsbaar worden voor ongewenste wijzigingen in hun browserinstellingen.

Bovendien is interactie met misleidende advertenties, pop-ups of kwaadaardige links een ander veelvoorkomend kanaal dat leidt tot browser hijacking.

Hoe vermijdt u de installatie van browser-hijackers?

Wees voorzichtig bij het downloaden en installeren van software, vooral van bronnen die niet gecontroleerd zijn. Het lezen van gebruikersbeoordelingen, het zorgvuldig onderzoeken van installatieopties voor gebundelde software en het kiezen voor "Geavanceerd" of "Aangepast" om extra toepassingen te deselecteren kan ook helpen bij het voorkomen van onbedoelde installaties.

Het vermijden van twijfelachtige advertenties of pop-ups en het vermijden van verdachte links online kan ook de kans dat u het doelwit wordt van een browser hijacking aanzienlijk verkleinen. Als uw computer al is geïnfecteerd met Quick tail, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Tailsearch.com leidt om naar bing.com via search-checker.com (GIF):

Tailsearch.com doorverwijzing naar bing.com via search-checker.com

Machtigingen gevraagd door Quick tail browser hijacker:

Quick tail browser hijacker toestemming vragen

Website gepromoot door Quick tail browser hijacker:

Website gebruikt om reclame te maken Quick tail browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Quick tail browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

tailsearch.com browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website tailsearch.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Quick tail browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan tailsearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Vind "Quick tail" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder tailsearch.com van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram(rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij opstarten" de optie "Quick tail" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.tailsearch.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder tailsearch.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaard zoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "tailsearch.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van tailsearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan tailsearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het firefox-menupictogram firefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u "Quick tail", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder tailsearch.com van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "Quick tail" uit, verwijdert u hxxp://tailsearch.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Uw standaardzoekmachine wijzigen:

Verwijder tailsearch.com uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config toegangsknop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van tailsearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de tailsearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van tailsearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over tailsearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/27610-quick-tail-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website tailsearch.com te bezoeken?

Door gebruikers om te leiden naar tailsearch.com, kunnen de exploitanten de verkeersstatistieken van de site verhogen, wat kan worden gebruikt om de waargenomen populariteit van de site op te blazen of geld te verdienen door middel van advertenties.

Vormt een bezoek aan tailsearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

De website kan informatie verzamelen over uw surfgedrag, IP-adres, geolocatie, apparaatgegevens en meer, zonder uw medeweten of toestemming. Het bezoeken van tailsearch.com kan dus inbreuk maken op uw privacy.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Uw computer kan zijn aangetast door een browser hijacker als u software hebt gekocht van bronnen die niet betrouwbaar zijn of als u interactie hebt gehad met misleidende advertenties, pop-ups of links. Deze hijackers worden soms gebundeld met andere software-installaties, vaak zonder dat gebruikers op de hoogte zijn van hun aanwezigheid.

Zal Combo Cleaner me helpen om Quick tail browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner zal een uitgebreide scan van uw computer uitvoeren en browser-hijacking toepassingen efficiënt verwijderen. Pogingen tot handmatige verwijdering bieden mogelijk geen volledige resultaten, vooral als u te maken hebt met meerdere kapers die elkaar opnieuw kunnen installeren. In dergelijke scenario's is het cruciaal voor gebruikers om browser-hijacking toepassingen tegelijkertijd te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
tailsearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van tailsearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.