FacebookTwitterLinkedIn

Hoe superstar3.io en bijbehorende gegevens van uw systeem te verwijderen

Ook bekend als: SuperStar doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is superstar3.io?

Bij het downloaden van een verdacht installatieprogramma van een onbetrouwbare website heeft ons team superstar3.io geïdentificeerd, een misleidende zoekmachine die zoekresultaten presenteert die afkomstig zijn van verschillende andere zoekmachines. Het is belangrijk op te merken dat het installatieprogramma dat wordt gebruikt om superstar3.io te promoten mogelijk extra kwaadaardige componenten bevat.

superstar3.io gerelateerde bestanden omleiden

Meer over superstar3.io

Uit ons onderzoek is gebleken dat de werking van superstar3.io wordt geïnitieerd door een proces met de naam "SuperStar.SearchOptimizer" in Taakbeheer. Bovendien draagt een tweede proces dat is gekoppeld aan superstar3.io de naam "SuperStar.OptimizerService". Dit laatste proces heeft tot doel "SearchOptimizer" te starten als het wordt beëindigd, waardoor de continuïteit van de bijbehorende functionaliteit wordt gegarandeerd.

Dit is zeer ongebruikelijk voor browserkapers, omdat de meeste ervan de vorm hebben van browserextensies, in plaats van een afzonderlijk uitvoerbaar bestand dat samenwerkt met de webbrowser.

Bovendien gaven onze bevindingen aan dat superstar3.io zoekresultaten weergeeft die afkomstig zijn van searchmenow.gg (een onbetrouwbare zoekmachine), Yahoo (een gerenommeerde zoekmachine) en mogelijk andere zoekmachines, die betrouwbaar of dubieus van aard kunnen zijn.

Het gebruik van valse zoekmachines zoals superstar3.io en dubieuze zoekmachines zoals searchmenow.gg kan gebruikers blootstellen aan verschillende risico's. Deze zoekmachines kunnen zoekresultaten manipuleren om kwaadaardige websites te promoten of misleidende advertenties weer te geven, waardoor gebruikers mogelijk malware downloaden of gevoelige informatie vrijgeven.

Bovendien kunnen deze zoekmachines de privacy van gebruikers in gevaar brengen door zoekgegevens voor ongeoorloofde doeleinden te volgen en te verzamelen. Interactie met dergelijke zoekmachines vergroot de kans op frauduleuze plannen, misleidende inhoud en andere cyberbedreigingen.

Aangezien superstar3.io wordt gepromoot via een kwaadaardig installatieprogramma, is er een opmerkelijke mogelijkheid dat het kan worden gebundeld met verschillende ongewenste software, zoals adware, browserkapers of zelfs kwaadaardige applicaties.

Schadelijke installatieprogramma's bevatten vaak extra componenten waarvan gebruikers zich niet bewust zijn, en deze componenten kunnen storend gedrag veroorzaken, de privacy van gebruikers in gevaar brengen of zelfs tot beveiligingsproblemen leiden.

Overzicht bedreiging:
Naam SuperStar doorverwijzing
Type bedreiging Unwanted redirects, Fake search engine
Veronderstelde functionaliteit Legitimate search engine
Detectienamen (superstar3.io) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (SuperStar.SearchOptimizer) BitDefenderTheta (Gen:NN.ZemsilF.36350.im0@a4Cq2ac), Cynet (Malicious (score: 100)), Elastic (Malicious (moderate Confidence)), Microsoft (Trojan:Script/Phonzy.B!ml), Trapmine (Malicious.moderate.ml.score), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (SuperStar.OptimizerService) Cybereason (Malicious.a3f650), Cynet (Malicious (score: 100)), Elastic (Malicious (high Confidence)), Google (Detected), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.H!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Installer) Ikarus (Trojan.MSIL.Inject), McAfee (Artemis!26FD3EA3F8D5), Microsoft (Program:Win32/Contebrew.A!ml), Secureage (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Ongewenste omleidingen, gebruikers worden gedwongen om schaduwrijke pagina's te bezoeken en onbetrouwbare zoekmachines te gebruiken, SuperStar.Search Optimizer en SuperStar.Optimizer Serviceprocessen die worden uitgevoerd in Taakbeheer
Verspreidingsmethodes Schadelijke installatieprogramma's, misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), dubieuze websites en soortgelijke kanalen.
Schade Tracking van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, bijkomende ongewenste installaties, computerinfecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Superstar3.io is een misleidende zoekmachine die werd ontdekt na het downloaden van een verdacht installatieprogramma van een onbetrouwbare website. Het wordt geïnitieerd door processen genaamd "SuperStar.SearchOptimizer" en "SuperStar.OptimizerService", waarbij de laatste de continuïteit van de functionaliteit van de eerste waarborgt.

Deze valse zoekmachine geeft resultaten weer van onbetrouwbare zoekmachines zoals searchmenow.gg, maar ook van legitieme zoekmachines zoals Yahoo, waardoor gebruikers mogelijk worden blootgesteld aan misleidende inhoud, advertenties en privacyrisico's. Meer voorbeelden van dubieuze zoekmachines zijn smartshopsearch.com, search-content.com en trefwoordssearching.com.

Hoe werd superstar3.io op mijn computer geïnstalleerd?

Superstar3.io kan op verschillende manieren op uw computer zijn verschenen. Het kan zijn opgenomen in een software-installatieprogramma dat is gedownload van een dubieuze of onbetrouwbare website. Bovendien kan interactie met gecompromitteerde websites of interactie met misleidende advertenties of pop-ups hebben geleid tot de onbedoelde installatie ervan.

Hoe ongewenste installaties vermijden?

Download software van betrouwbare bronnen, zoals officiële websites en vertrouwde app-winkels, en vermijd verdachte of onbekende platforms. Bekijk tijdens de installatie zorgvuldig alle opties en schakel eventuele aanvullende software of functies uit die niet nodig zijn. Update uw besturingssysteem, geïnstalleerde programma's en beveiligingssoftware regelmatig.

Ga niet akkoord met het ontvangen van meldingen van onbetrouwbare websites en vertrouw advertenties op dubieuze sites niet. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Superstar3.io verwijst door naar searchmenow.gg (GIF):

Superstar3.io verwijst door naar searchmenow.gg

Website die een kwaadaardig installatieprogramma promoot:superstar3.io website omleiden die een kwaadaardig installatieprogramma promoot

"SuperStar.SearchOptimizer" en "SuperStar.OptimizerService" processen die worden uitgevoerd in Taakbeheer:SuperStar.SearchOptimizer en SuperStar.OptimizerService processen die worden uitgevoerd in Taakbeheer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de superstar3.io-website te bezoeken?

Het doel van het dwingen van gebruikers om de superstar3.io-website te bezoeken kan zijn om verkeer naar de site te leiden, mogelijk voor financieel gewin via advertentie-inkomsten of om de waargenomen legitimiteit van de site te vergroten. Het kan ook een poging zijn om zoekopdrachten en gegevens van gebruikers vast te leggen voor tracking- of mining-doeleinden, waardoor de privacy van gebruikers uiteindelijk in gevaar komt.

Is het bezoeken van superstar3.io een bedreiging voor mijn privacy?

Ongeautoriseerde omleidingen kunnen uw browse-activiteiten blootstellen aan tracking of gegevensverzameling, waardoor de privacy mogelijk in gevaar komt. Het bezoeken van superstar3.io is dus niet veilig.

Hoe infiltreerde een ongewenste app mijn computer?

Een ongewenste app kan op verschillende manieren uw computer hebben geïnfiltreerd. Het kan zijn dat het gebundeld is met andere software die u van een onbetrouwbare bron hebt gedownload. Het is ook mogelijk dat interacties met gecompromitteerde websites, misleidende installatieprogramma's, advertenties of pop-ups de installatie van de app hebben geactiveerd zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Zal Combo Cleaner mij helpen ongewenste apps te verwijderen?

Zeker, Combo Cleaner scant en verwijdert ongewenste en zelfs kwaadaardige apps van uw computer. Handmatig verwijderen werkt mogelijk niet goed als het om persistente apps gaat. Het wordt daarom aanbevolen om Combo Cleaner te gebruiken en een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
SuperStar doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SuperStar doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.