FacebookTwitterLinkedIn

Interesting Facts Browser Hijacker en de omleidingen die het veroorzaakt verwijderen

Ook bekend als: search.interestfact.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Interesting Facts?

Tijdens het inspecteren van bedrieglijke software-ondersteunende websites, ontdekten onze onderzoekers er een die de Interesting Facts browserextensie promootte. Deze software belooft korte interessante feiten van over de hele wereld weer te geven.

Het past echter ook de browserinstellingen aan om de valse zoekmachine search.interestfact.com te promoten. Bovendien bespioneert de malafide -extensie de browseractiviteiten van gebruikers. Dit gedrag classificeert Interesting Facts als een browser hijacker.

search.interestfact.com browser hijacker

Interesting Facts browser hijacker overzicht

Browserkapers wijzen de adressen van valse zoekmachines toe als fabrieksinstellingen van browsers, evenals de startpagina en URL's van nieuwe tabbladen/vensters. Interesting Facts wijzigt deze instellingen naar de website search.interestfact.com. Daarom resulteerde, na het installeren van deze extensie op onze testmachine, elk nieuw browsertabblad/venster dat we openden en elke zoekopdracht die we intypten in de URL-balk - in omleidingen naar search.interestfact.com.

Illegitieme zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar echte zoekmachines. Search.interestfact.com werd tijdens onze analyse omgeleid naar de Bing zoekmachine. Het is relevant om te vermelden dat deze site ergens anders naartoe kan leiden, omdat waar deze pagina's terechtkomen afhankelijk kan zijn van factoren zoals de geolocatie van de gebruiker.

Bovendien maakt browser-hijacking software vaak gebruik van persistentie-bewakingstechnieken, en dit geldt ook voor Interesting Facts.

Bovendien kan Interesting Facts gegevens traceren. Browser-hijackers richten zich vaak op: bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, inloggegevens voor accounts, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële informatie, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Interesting Facts op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Interesting Facts
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Interesting Facts
Veronderstelde functionaliteit Weergeven interessante feiten
Gepromote URL search.interestfact.com
Detectienamen (search.interestfact.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search.interestfact.com) 104.21.61.164
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, fabrieksinstellingen voor internetzoekmachines, instellingen voor nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browser-hijackers geanalyseerd; Bookmark Drag and Drop, Smilebox Tab, Searchproonline.com en Secure Search Pro zijn slechts enkele voorbeelden.

Browser-hijacking software ziet er meestal gewoon en onschuldig uit. Het biedt ook "nuttige", "voordelige", "vermakelijke" en verschillende andere functionaliteiten. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet.

Hoe is Interesting Facts op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Interesting Facts verkregen via een dubieuze download webpagina. Dergelijke websites komen meestal binnen via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Opdringerige advertenties verspreiden ook browser-hijacking software. Zodra er op wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Browserkapers kunnen ook gebundeld (samengepakt) worden met gewone programma's. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties (bv. overgeslagen stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onopzettelijk in het systeem wordt toegelaten.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

We raden ten zeerste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Daarnaast moeten installatieprocessen met zorg worden benaderd, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te inspecteren, de "Aangepaste/Uitgebreide" instellingen te gebruiken en aanvullende apps, extensies, enz. uit te schakelen.

We raden ook aan om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en schadelijke inhoud er meestal legitiem en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden om naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, controleert u het apparaat en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met Interesting Facts, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door Interesting Facts browser hijacker:

Interesting Facts browser hijacker toestemming vragen

Misleidende websites die Interesting Facts browser hijacker promoten:

Sample 1:

Website gebruikt om te promoten Interesting Facts browser hijacker (steekproef 1)

Sample 2:

Website gebruikt om te promoten Interesting Facts browser hijacker (steekproef 2)

Verschijning van search.interestfact.com die omleidt naar de Bing-zoekmachine (GIF):Interesting Facts browser hijacker omleiden naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Interesting Facts browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.interestfact.com browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Interesting Facts"), selecteer deze items en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website search.interestfact.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Interesting Facts browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan search.interestfact.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Interesting Facts" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search.interestfact.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij opstarten" de optie "Interessante feiten" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search.interestfact.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw fabrieksinstelling voor zoekmachines:

Search.interestfact.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw fabrieksinstelling voor zoekmachines wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "search.interestfact.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft hebben met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.interestfact.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Search.interestfact.com-gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogram firefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Interesting Facts" en alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search.interestfact.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "Interesting Facts" uit, verwijdert u hxxp://search.interestfact.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw fabrieksinstellingen voor zoekmachines:

Search.interestfact.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.interestfact.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.interestfact.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.interestfact.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.interestfact.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25228-interesting-facts-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search.interestfact.com te bezoeken?

Doorverwijzingen naar sites zoals search.interestfact.com worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van nepzoekmachines, browser-hijackers, enz.) er inkomsten mee genereren.

Is een bezoek aan search.interestfact.com een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites zoals search.interestfact.com verzamelen en verkopen meestal gegevens van bezoekers.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via gebundelde programma-installers, misleidende en scam websites, freeware en gratis file-hosting sites, P2P sharing netwerken, nep updates, spam browser meldingen of opdringerige advertenties.

Helpt Combo Cleaner me om de browser hijacker Interesting Facts te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw systeem en verwijdert gedetecteerde browser-hijacking toepassingen. Het moet vermeld worden dat handmatig verwijderen (zonder hulp van beveiligingssoftware) ineffectief kan zijn, vooral als meerdere browser hijackers het systeem hebben geïnfiltreerd. In sommige gevallen, zelfs nadat een browser hijacker is verwijderd - de anderen gewoon opnieuw installeren. Bovendien kunnen verwijderingsgerelateerde instellingen ontoegankelijk zijn met deze software aanwezig. Daarom is het cruciaal om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.interestfact.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.interestfact.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.