FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te verwijderen Smilebox Tab browser hijacker

Ook bekend als: smilebox.co doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Smilebox Tab?

Na het testen van de Smilebox Tab browserextensie, ontdekten we dat het doel van deze app is om een webbrowser te kapen. Het promoot smilebox.co (een valse zoekmachine) door de instellingen van een webbrowser te wijzigen. Het is gebruikelijk dat browserkapers worden gepromoot en verspreid met behulp van duistere methoden. We ontdekten Smilebox Tab tijdens het inspecteren van misleidende pagina's.

smilebox.co browser hijacker

Smilebox Tab browser hijacker overzicht

Smilebox Tab kaapt een webbrowser door van smilebox.co de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina te maken. Het dwingt gebruikers om te surfen op het internet met behulp van een valse zoekmachine. Smilebox.co leidt gebruikers om naar search.yahoo.com - het toont resultaten gegenereerd door Yahoo, een legitieme zoekmachine.

Valse zoekmachines mogen niet worden vertrouwd. Ze kunnen gebruikers omleiden naar onbetrouwbare pagina's, links naar dubieuze pagina's in hun resultaten opnemen en resultaten tonen die door duistere zoekmachines zijn gegenereerd. De meeste browser hijackers staan niet toe dat gebruikers hun wijzigingen ongedaan maken terwijl ze zijn toegevoegd aan browsers.

Het is vereist om browser hijackers te verwijderen voordat de getroffen instellingen kunnen worden teruggezet in hun vorige staat (voordat de standaard zoekmachine en andere instellingen kunnen worden ingesteld op de gewenste).

Overzicht bedreiging:
Naam Smilebox Tab
Type bedreiging Browser hijacker, Redirect, Zoek hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Smilebox Tab
Veronderstelde functionaliteit Snelle toegang tot e-cards
Gepromote URL smilebox.co
Detectienamen (smilebox.co) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (smilebox.co) 13.249.85.120
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser hijackers

Browser hijackers kunnen ontworpen zijn om browsergerelateerde informatie te verzamelen (bv. bezochte pagina's, geolocaties, enz.). Hun ontwikkelaars kunnen de verzamelde gegevens aan derden verkopen of op andere manieren te gelde maken. In ieder geval is het raadzaam om toegevoegde browser-hijackers zo snel mogelijk te verwijderen.

Meer voorbeelden van browser-hijacking apps zijn Secure Search Pro, Rugby Start en Smartbase.

Hoe heeft Smilebox Tab zich op mijn computer geïnstalleerd?

Smilebox Tab wordt verspreid via websites die suggereren dat er een gratis extensie aan een webbrowser moet worden toegevoegd. Het heeft ook een officiële website. Een browser wordt gekaapt na het voltooien van de stappen op websites die het promoten.

Ook worden browserkapers verspreid via downloaders en installers voor andere programma's en louche advertenties. Ze worden toegevoegd aan browsers via installers wanneer software-installaties worden voltooid zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen in installateurs te wijzigen.

Hoe installatie van browser hijackers vermijden?

Download applicaties van legitieme bronnen zoals officiële pagina's en winkels. Gebruik geen P2P-netwerken, downloaders van derden, onofficiële websites, enz. om apps of bestanden te downloaden. Controleer downloaders en installers ook op ongewenste apps en deselecteer de ongewenste voordat u software downloadt of installeert.

Vertrouw geen advertenties die verschijnen op dubieuze pagina's en ga niet akkoord met het ontvangen van meldingen van dergelijke websites. Als uw computer al geïnfecteerd is met Smilebox Tab, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Smilebox.co leidt om naar search.yahoo.com (GIF):

smilebox tab browser hijacker smilebox.co laat Yahoo-resultaten zien

Website die Smilebox Tab browser hijacker promoot:

smilebox tab browser hijacker Officiële Pagina

Misleidende pagina die Smilebox Tab browser hijacker promoot:

smilebox tab browser hijacker misleidende promotor

Melding van een browser die zegt wat Smilebox Tab kan doen:

smilebox tab browser hijacker kennisgeving

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Smilebox Tab browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

smilebox.co browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Smilebox Tab"), selecteer deze items en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website smilebox.co veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Smilebox Tab browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van smilebox.co gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Smilebox Tab" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van smilebox.co uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogramGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" het "Smilebox Tabblad" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.smilebox.co) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Smilebox.co verwijderen uit de standaard zoekmachine van Google Chrome

To change your default search engine in Google Chrome: Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "smilebox.co", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van smilebox.co doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van smilebox.co gerelateerde Mozilla Firefox-extensies

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster lokaliseren "Smilebox Tab", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van smilebox.co uit Mozilla Firefox startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menufirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Smilebox Tab" uit, verwijdert u hxxp://smilebox.co en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Smilebox.co verwijderen uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

In de URL adresbalk typt u "about:config" en drukt u op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elke vermelding te dubbelklikken of te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config invoerknop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van smilebox.co doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de smilebox.co doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van smilebox.co doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over smilebox.co doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25196-smilebox-tab-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website smilebox.co te bezoeken?

De makers van smilebox.co willen het aantal gebruikers zo hoog mogelijk maken omdat dit bepaalt hoeveel geld ze met smilebox.co verdienen.

Is het bezoeken van smilebox.co een bedreiging voor mijn privacy?

Het gebruik/bezoek van smilebox.co kan een bedreiging zijn omdat nep zoekmachines zijn ontworpen om verschillende informatie over hun gebruikers/bezoekers te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

In de meeste gevallen worden apps van dit type verspreid met behulp van social engineering tactieken, zoals browser meldingen, opdringerige advertenties, enz. Ook worden ze gebundeld met andere programma's (opgenomen in installers als optionele installaties).

Zal Combo Cleaner me helpen om Smilebox Tab browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle browser-hijacking toepassingen verwijderen. Als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn, moeten ze allemaal tegelijk verwijderd worden. Handmatige verwijdering is niet altijd een perfecte oplossing omdat browserkapers ontworpen kunnen zijn om elkaar opnieuw te installeren. Daarom raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken voor het verwijderen van browser hijackers.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
smilebox.co doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van smilebox.co doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.