FacebookTwitterLinkedIn

Hoe star-search.xyz verwijderen uit de instellingen van de webbrowser

Ook bekend als: star-search.xyz browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is star-search.xyz?

Star-search.xyz is een valse zoekmachine die resultaten toont die door Bing zijn gegenereerd. Het genereert geen unieke zoekresultaten. Meestal worden valse zoekmachines gepromoot via browser hijackers. De meeste apps van dit type worden gepromoot/distribueerd via twijfelachtige methodes. We hebben star-search.xyz ontdekt tijdens het inspecteren van malafide websites.

star-search.xyz browser hijacker

Meer over star-search.xyz

We hebben star-search.xyz getest en geleerd dat het doorverwijst naar bing.com (het toont resultaten gegenereerd door Bing). Bing is een legitieme zoekmachine. Nep-zoekmachines kunnen echter ook resultaten tonen die door onbetrouwbare zoekmachines zijn gegenereerd en (of) resultaten omleiden die links naar duistere pagina's bevatten.

Gewoonlijk promoten browser-hijacking-toepassingen valse zoekmachines door de instellingen van de webbrowser te wijzigen (zoals de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladpagina). Ze veranderen deze in een adres van een valse zoekmachine. Bovendien kunnen apps van dit type zo worden ontworpen dat hun instellingen niet kunnen worden gewijzigd zolang ze aanwezig zijn.

Overzicht bedreiging:
Naam star-search.xyz browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Doorverwijzing, Zoekmachine Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Veronderstelde functionaliteit Nauwkeurige zoekresultaten op het web
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen Forcepoint ThreatSeeker (Verdacht), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Het volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over valse zoekmachines

Valse zoekmachines (en browserkapers) kunnen worden ontworpen om ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen en andere browsergerelateerde gegevens te verzamelen. In sommige gevallen hebben ze toegang tot gevoelige informatie. Het is dus raadzaam nep-zoekmachines niet te vertrouwen en alleen legitieme te gebruiken.

Voorbeelden van valse zoekmachines zijn searchtoolshub.com, searcheq.com en tobepartou.com.

Hoe heeft een browser hijacker promotie geïnstalleerd op mijn computer?

Een van de populairste manieren om browserkapers te verspreiden is ze te bundelen met andere programma's. Browsers worden gekaapt wanneer die programma's worden geïnstalleerd zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen te wijzigen (zonder optionele installaties te deselecteren). In andere gevallen worden apps van dit type gepromoot/distribueerd via misleidende websites, advertenties, enz.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Vermijd het downloaden van software (en bestanden) van of via onofficiële pagina's, bestandshostingpagina's, downloaders van derden en soortgelijke bronnen. Het is zeer raadzaam om alleen officiële pagina's en directe links te gebruiken. Klik ook niet op advertenties op louche websites.

Deselecteer ongewenste toepassingen (bijv. browserkapers) voordat u programma's downloadt en installeert. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van de instellingen in downloaders en installateurs. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Star-search.xyz leidt om naar bing.com (GIF):

star-search.xyz verwijst door naar bing.com

Machtigingen gevraagd door Star-Search browser hijacker:

star-search.xyz rechten

Misleidende pagina die de Star-Search app promoot:

Star-Search misleidende promotor

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

star-search.xyz doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

star-search.xyz browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Verwijder" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de star-search.xyz website veroorzaken), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

star-search.xyz doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan star-search.xyz gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Star-Search" en andere verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Star-search.xyz verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Zoek in de sectie "Bij het opstarten" naar een browser hijacker URL (hxxp://www.star-search.xyz) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Star-search.xyz verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "star-search.xyz" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van star-search.xyz browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Aan star-search.xyz gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Firefox firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Star-search.xyz verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://star-search.xyz en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Star-search.xyz verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!".
In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van star-search.xyz browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de star-search.xyz browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van star-search.xyz browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over star-search.xyz browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23663-star-searchxyz-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website star-search.xyz te bezoeken?

De makers van deze valse zoekmachine hebben als doel de website beter te bezoeken om meer inkomsten te genereren. Hun inkomsten zijn afhankelijk van het aantal bezoekers/gebruikers.

Is het bezoeken van star-search.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Deze website kan een bedreiging zijn voor de privacy als hij ontworpen is om informatie te verzamelen over zijn bezoekers.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

De meeste browserkapers worden gepromoot/distribueerd via browsermeldingen, opdringerige advertenties en soortgelijke methoden of via installers voor andere programma's. Hoe dan ook, de meeste gebruikers installeren dit soort apps onbedoeld.

Zal Combo Cleaner me helpen een browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle browser hijackers verwijderen (zelfs als er meerdere aanwezig zijn). Het kan moeilijk zijn om meerdere browser hijackers handmatig te verwijderen omdat ze elkaar opnieuw kunnen installeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
star-search.xyz browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van star-search.xyz browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.