FacebookTwitterLinkedIn

Hoe searchessearches.com verwijderen uit uw webbrowser

Ook bekend als: searchessearches.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is searchessearches.com?

We hebben searchessearches.com onderzocht en vastgesteld dat het een valse zoekmachine is. Ons team ontdekte searchessearches.com na het toevoegen van een onbetrouwbare toepassing aan een webbrowser. Eén van de extensies die searchessearches.com promoot is genaamd Apps. We ontdekten het op een misleidende website.

searchessearches.com browser hijacker

Hoe promoten browserkapers searchessearches.com?

Searchessearches.com is een valse zoekmachine die zoekresultaten van de Bing-zoekmachine weergeeft door gebruikers om te leiden naar bing.com. Searchessearches.com kan ook zoekopdrachten en surfgegevens volgen, online activiteiten en gerichte advertenties weergeven of verkopen aan derden. Het moet dus zo snel mogelijk uit browsers worden verwijderd.

Zoals vermeld in de inleiding, wordt searchessearches.com gepromoot via een app genaamd Apps en mogelijk andere malafide extensies. We ontdekten dat Apps een browser hijacker is. Het kaapt een webbrowser door de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina te vervangen door searchessearches.com. Het wijzigt echter niet altijd de browserinstellingen om searchessearches.com te promoten.

Naast het promoten van searchessearches.com voegt Apps de functie "beheerd door uw organisatie" toe aan Chrome-browsers. Aangezien deze app wordt verspreid via een bedrieglijke pagina, kan hij in staat zijn om browsegeschiedenis, zoekopdrachten, IP-adres, geolocatiegegevens, aanmeldingsgegevens, creditcardgegevens en persoonlijke informatie te verzamelen.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt om gerichte advertenties weer te geven, worden verkocht aan externe adverteerders of zelfs worden gebruikt om identiteitsdiefstal of financiële fraude te plegen.

Overzicht bedreiging:
Naam searchessearches.com browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Apps (en mogelijk andere malafide extensies)
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (searchessearches.com) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (App Installer) Alibaba (TrojanDropper:Win64/BroDrop.e64df667), Cylance (Unsafe), ESET-NOD32 (een variant van Win64/Shafmia.A), Kaspersky (UDS:Trojan-Dropper.Win64.BroDrop.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Het volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Browserkapers promoten valse of verdachte zoekmachines door de instellingen van webbrowsers te wijzigen om gebruikers te dwingen hun zoekmachines te gebruiken. Ze kunnen ook voorkomen dat gebruikers terugkeren naar hun vorige instellingen totdat de browser hijacker is verwijderd. Naast het kapen van browsers kunnen deze apps verschillende gegevens verzamelen.

Enkele voorbeelden van browser hijackers zijn Online Video Platforms, My Weather en Sport Engine.

Hoe heeft searchessearches.com bevorderende software op mijn computer geïnstalleerd?

Er zijn verschillende manieren waarop browserkapers op de computer van een gebruiker kunnen worden geïnstalleerd (of aan een webbrowser kunnen worden toegevoegd), onder meer door het per ongeluk downloaden bij het installeren van gratis software van onbetrouwbare websites of door te klikken op louche links of onbetrouwbare advertenties.

Daarnaast kunnen gebruikers onbewust browserkapers installeren (of toevoegen) door software-installatieprompts niet zorgvuldig door te nemen en de optie om instellingen als "Aangepast" of "Geavanceerd" te wijzigen te negeren.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Lees bij het installeren van software de installatieopties en weiger extra apps die niet nodig of gewenst zijn. Download apps van officiële websites en geverifieerde winkels. Vermijd downloads uit andere bronnen (bijv. louche pagina's of P2P-netwerken). Klik niet op advertenties en links op duistere pagina's. Ga niet akkoord met meldingen van dubieuze sites.

Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Searchessearches.com leidt om naar bing.com (GIF):

searchessearches.com verwijst door naar bing.com

Website gebruikt om gebruikers te verleiden tot het downloaden van een browser hijacker ontworpen om searchessearches.com te promoten:searchessearches.com promoter

Apps extensie vraagt om toestemmingen:

searchessearches.com machtigingen gevraagd door Apps app

Beschrijving van de extensie Apps:

searchessearches.com omleiden Apps beschrijving

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

searchessearches.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchessearches.com browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website searchessearches.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

searchessearches.com doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan searchessearches.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Apps" of andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Searchessearches.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" de kwaadaardige extensie uit ("Apps" indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchessearches.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Searchessearches.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

To change your default search engine in Google Chrome: Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "searchessearches.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchessearches.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Aan searchessearches.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Searchessearches.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw instellen, klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Instellingen", schakel in het geopende venster kwaadaardige extensies uit (indien aanwezig), verwijder hxxp://searchessearches.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Searchessearches.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry buttonknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchessearches.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchessearches.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchessearches.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchessearches.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26395-searchessearches-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website searchessearches.com te bezoeken?

Hoe meer bezoekers searchessearches.com ontvangt, hoe hoger de inkomsten voor de makers.

Is het bezoeken van searchessearches.com een bedreiging voor mijn privacy?

Over het algemeen zijn zoekmachines zoals searchessearches.com in staat om verschillende vormen van informatie over hun gebruikers te verzamelen. Ze staan bekend om het verzamelen van gegevens met betrekking tot het surfgedrag.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Gebruikers kunnen per ongeluk browser hijackers toevoegen aan hun systemen door het downloaden en installeren van freeware of shareware programma's die gebundeld zijn met deze ongewenste apps. Bovendien kunnen gebruikers onbewust klikken op pop-up advertenties of kwaadaardige websites bezoeken die het downloaden en installeren van browser hijackers promoten.

Zal Combo Cleaner me helpen Apps en andere browserkapers te verwijderen?

Combo Cleaner kan uw computer scannen en alle browser-hijacking toepassingen verwijderen. Toch biedt handmatige verwijdering niet altijd een volledige oplossing, vooral als er meerdere browserkapers aan een webbrowser zijn toegevoegd die elkaar opnieuw kunnen installeren. In dergelijke situaties is het noodzakelijk om alle browser-hijackers tegelijkertijd te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchessearches.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchessearches.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.