FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat rankcaptcha.top meldingen weergeeft

Ook bekend als: Advertenties van rankcaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is rankcaptcha[.]top?

Rankcaptcha[.]top is een site die is gemaakt om bezoekers te misleiden om de meldingen te accepteren en ze mogelijk om te leiden naar andere vergelijkbare pagina's. Het is ongebruikelijk dat dergelijke pagina's opzettelijk door gebruikers worden geopend. Ons team kwam rankcaptcha[.]top tegen tijdens een onderzoek van pagina's die gebruikmaken van frauduleuze advertentienetwerken.

rankcaptcha[.]top ads

Rankcaptcha[.]top in detail

Rankcaptcha[.]top past een clickbait-strategie toe om bezoekers te misleiden zodat ze toestemming geven om meldingen te ontvangen. Het vraagt bezoekers om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn door een valse CAPTCHA op te lossen. Pagina's zoals rankcaptcha[.]top presenteren over het algemeen meldingen die reclame maken voor andere potentieel schadelijke websites en applicaties.

Bij het analyseren van verschillende meldingen verzonden door pagina's vergelijkbaar met rankcaptcha[.]top, ontdekten we dat de meeste beweren dat de computer is geïnfecteerd met virussen. Het klikken op deze meldingen kan leiden tot oplichting met technische ondersteuning, phishing-pagina's, sites die dubieuze apps hosten en meer.

Daarom is het raadzaam om rankcaptcha[.]top geen notificaties te laten versturen. Bovendien kunnen pagina's zoals rankcaptcha[.]top bezoekers ook doorverwijzen naar vergelijkbare sites. Die pagina's mogen ook niet vertrouwd worden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van rankcaptcha.top
Type bedreiging Advertenties met pushmeldingen, ongewenste advertenties, pop-upadvertenties
Detectienamen Fortinet (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.161.229
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse claims binnen bezochte websites, ongewenste applicaties (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracering - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type websites

Rankcaptcha[.]top wordt meestal niet opzettelijk bezocht, maar wordt eerder benaderd via dubieuze advertenties en websites die malafide advertentienetwerken gebruiken. Illegale sites voor het streamen van films en torrent-pagina's zijn enkele van de platforms die dit soort websites promoten, en ze kunnen ook worden gepromoot via door advertenties ondersteunde applicaties.

Voorbeelden van andere websites die vergelijkbaar zijn met rankcaptcha[.]top zijn greatcaptchahere[.]top, updaterlife[.]com en getcaptcha[.]top.

Hoe kreeg rankcaptcha[.]top toestemming om spammeldingen te leveren?

Websites kunnen geen notificaties tonen zonder toestemming van de bezoeker. Dit wordt meestal gedaan door op de knop 'Toestaan', 'Meldingen toestaan' of een vergelijkbare knop te klikken terwijl u op pagina's bent. Als u dus meldingen van rankcaptcha[.]top ziet, komt dat waarschijnlijk omdat je de website hebt bezocht en op de bovengenoemde knop hebt geklikt.

Hoe kan worden voorkomen dat misleidende sites spammeldingen leveren?

Wanneer u onbetrouwbare websites bezoekt, klikt u op de knop "Blokkeren", "Meldingen blokkeren" of een vergelijkbare knop. Met andere woorden, klik niet op de knop "Toestaan" wanneer dubieuze pagina's toestemming vragen om meldingen weer te geven. Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Uiterlijk van de rankcaptcha[.]top-website (GIF):

Uiterlijk van de rankcaptcha[.]top-website (GIF)

Melding van rankcaptcha[.]top:

rankcaptcha.top notification

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door rankcaptcha[.]top in de rechterbenedenhoek van mijn bureaublad?

Om ervoor te zorgen dat een website browsermeldingen verzendt, moet de gebruiker eerst toestemming geven. Het impliceert dat het zeer waarschijnlijk is dat u rankcaptcha[.]top al hebt bezocht en toestemming hebt gegeven om meldingen te verzenden.

Ik heb op meldingsadvertenties geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Hoewel het klikken op een melding op zich geen schade aanricht, kunnen de websites waar deze advertenties naartoe leiden wel kwaadaardig zijn.

Is rankcaptcha[.]top een virus?

Websites en soortgelijke pagina's promoten meestal verschillende vormen van oplichting en andere soortgelijke websites en dubieuze toepassingen. Deze sites zijn echter niet geclassificeerd als virussen.

Zal Combo Cleaner de rangcaptcha[.]top-advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog steeds handmatige stappen vereist?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert de machtigingen voor rankcaptcha[.]top. Het blokkeert ook alle verdere toegang tot rankcaptcha[.]top. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van rankcaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van rankcaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.