FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Bird Miner uit het besturingssysteem verwijderen

Ook bekend als: Bird Miner crypto-malware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is Bird Miner?

Bird Miner is kwaadaardige software die computerbronnen gebruikt om cryptocurrency te minen via emulatie. Uit onderzoek blijkt dat het twee miners draait en daardoor veel middelen verbruikt. Cybercriminelen verspreiden Bird Miner via een installatieprogramma voor een 'gekraakte' (gepirateerde) versie van ValhallaVintageVerb software.

Bird Miner scam

Meer over Bird Miner

Bird Miner is een malOnce cryptocurrency miner die lijkt op Bird Miner. Na installatie begint het computerbronnen (bijv. CPU, GPU) te gebruiken om cryptocurrency te minen.

Dit soort software bereikt dit door wiskundige problemen op te lossen. Het kan cryptocurrency sneller minen op computers met krachtigere hardware, en genereert zo meer inkomsten voor de verantwoordelijke cybercriminelen.

Meestal gaan computers waarop cryptocurrency miners zijn geïnstalleerd en draaien langzamer werken of zelfs op een niveau waarop ze vrijwel geen andere taken meer kunnen uitvoeren. Daarom kan het besturingssysteem beginnen te crashen of stoppen met reageren, wat kan leiden tot verlies van niet-opgeslagen gegevens, onverwachte uitschakelingen, oververhitting van de hardware, enz.

Merk op dat hoog computerhardwaregebruik veroorzaakt door cryptocurrency miners een hoger elektriciteitsverbruik veroorzaakt, en dus hogere elektriciteitsrekeningen.

Onderzoek toont aan dat deze specifieke miner is ontworpen om niet te draaien op het besturingssysteem (niet om cryptocurrency te delven) wanneer Activity Monitor wordt gestart - dit is zodat gebruikers niet merken dat zijn processen de kwaadaardige software draaien en computerbronnen gebruiken om cryptocurrency te minen via emulatie.

Uit onderzoek blijkt dat het twee miners draait en dus aanzienlijke middelen verbruikt.

Overzicht bedreiging:
Naam Bird Miner crypto-malware
Type bedreiging Crypto-malware.
Detectienamen AegisLab (Trojan.OSX.BirdMiner.4!c), BitDefender (Trojan.MAC.Generic.6329), Kaspersky (HEUR:Trojan.OSX.BirdMiner.a), Microsoft (Trojan:Win32/Casdet!rfn), volledige lijst (VirusTotal).
Symptomen Cryptocurrency miners zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Installateurs voor illegale software, geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering.
Schade Hogere elektriciteitsrekeningen, oververhitting van de hardware, systeemcrashes, gegevensverlies, verminderde computerprestaties.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Een ander voorbeeld van een cryptocurrency-miner die is ontworpen om op Mac-computers te draaien, is LoudMiner. Over het algemeen installeren gebruikers mijnbouwmalware per ongeluk - cybercriminelen gebruiken verschillende methoden om mensen te misleiden om dit soort software op hun computer te installeren. De meest gebruikte methoden om deze en andere malware te verspreiden worden hieronder beschreven.

Hoe heeft malware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Bird Miner wordt verspreid via een installer die ontworpen is om een illegaal gekraakte versie van het ValhallaVintageVerb programma te installeren. Het is mogelijk dat deze miner ook wordt verspreid via installers die zogenaamd andere software installeren (bijvoorbeeld een gepirateerde Ableton Live 10 versie).

Andere veel voorkomende manieren om malware te verspreiden zijn via malspamcampagnes, Trojans, (nep)software-updatetools van derden en niet-vertrouwde bestand- en software-downloadbronnen. Gebruikers besmetten computers via malspamcampagnes (e-mails) wanneer zij schadelijke bijlagen of bestanden uitvoeren die zij hebben gedownload via links in e-mails die zij van cybercriminelen hebben ontvangen.

In de meeste gevallen sturen cybercriminelen e-mails waaraan een kwaadaardig Microsoft Office-document, PDF-document, archiefbestand zoals ZIP, RAR, JavaScript-bestand of uitvoerbaar bestand (.exe) is gekoppeld. Een Trojan is een type malware dat keteninfecties kan veroorzaken.

Eenmaal geïnstalleerd, installeert het andere malware. Valse software-updatetools infecteren systemen door malware te installeren in plaats van updates/fixes voor de geïnstalleerde software, of door misbruik te maken van bugs/fouten in verouderde software.

Voorbeelden van niet-vertrouwde downloadbronnen voor bestanden/software die worden gebruikt om malware te verspreiden, zijn Peer-to-Peer-netwerken (bv. torrent-clients, eMule), websites voor het downloaden van freeware, websites voor het gratis hosten van bestanden, downloaders van derden en onofficiële pagina's. Deze kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden. Via hen kan schadelijke software worden verspreid door schadelijke bestanden te vermommen als legitieme bestanden.

De malafide programma's worden geïnstalleerd wanneer gebruikers de schadelijke bestanden downloaden en openen.

Hoe de installatie van malware te voorkomen

Geïnstalleerde programma's moeten worden geactiveerd en bijgewerkt met tools of geïmplementeerde functies die door de officiële ontwikkelaars worden geleverd. Er mogen geen onofficiële tools van derden worden gebruikt. Merk op dat het illegaal is om gelicentieerde software te activeren met "cracking" tools.

Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Vermijd installers van derden en de bovengenoemde tools/bronnen. Open geen websitelinks of bestanden in irrelevante e-mails die worden ontvangen van onbekende, verdachte adressen.

Deze nep e-mails zijn vaak vermomd als officieel en belangrijk. Scan uw computer regelmatig met betrouwbare, up-to-date antivirus of anti-spyware software. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de inhoud van het .dmg bestand, dat vermoedelijk het installatieprogramma voor ValhallaVintageVerb bevat:

bird miner malware malicious dmg file contents

Screenshot van het installatieprogramma voor de illegale versie van ValhallaVintageVerb, die bedoeld is om Bird Miner te installeren:bird miner malware installer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u adware en browserkapers van een Mac-computer verwijdert:

Mogelijk ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":Mac-browserkaper verwijderen uit de toepassingsmap

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste onderdelen..

Verwijder aan de bird miner crypto-malware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Bird Miner crypto-malware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan bird miner crypto-malware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan bird miner crypto-malware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan bird miner crypto-malware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Bird Miner malware, moet ik formatteren mijn opslagapparaat om zich te ontdoen van de malware?

Nee, Bird Miner kan worden verwijderd met behulp van betrouwbare antivirussoftware.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Gegevensdiefstal en financiële fraude, systeemschade en crashes, gegevensversleuteling, extra infecties, identiteitsdiefstal, privacyschendingen, en meer. Het hangt af van het type malware.

Wat is het doel van Bird Miner?

Het doel van de Bird Miner-malware is om cryptocurrency te minen met behulp van de verwerkingskracht van de geïnfecteerde computer zonder dat de eigenaar daarvan op de hoogte is of toestemming heeft gegeven. Dit type malware kan winst genereren voor de aanvaller door de rekenkracht van het slachtoffer te gebruiken om cryptocurrency te minen, die vervolgens op de markt voor echt geld kan worden verkocht.

Hoe is Bird Miner in mijn computer geïnfiltreerd?

De Bird Miner malware wordt verspreid met behulp van een installatieprogramma dat is bedoeld om een gekraakte/gepirateerde versie van het ValhallaVintageVerb programma te installeren. Daarnaast kan Bird Miner worden verspreid via installers die beweren andere software te installeren, zoals een illegale versie van Ableton Live 10.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is echter belangrijk op te merken dat geavanceerde malware zich vaak diep in het systeem verbergt. Daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel voor een volledige detectie en verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bird Miner crypto-malware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Bird Miner crypto-malware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.