FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder de LoudMiner cryptocurrency miner van een Mac

Ook bekend als: LoudMiner kwaadaardige cryptominer
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe LoudMiner te verwijderen van een Mac?

Wat is LoudMiner?

LoudMiner is een cryptocurrency-miner op basis van XMRig (een andere miner), het is ontworpen om Monero cryptocurrency te 'minen'. LoudMiner is een platformonafhankelijke software, wat betekent dat het op verschillende besturingssystemen kan draaien, zoals MacOS, Linux en Windows. Het wordt verspreid door bundeling met installers van illegale (gekraakte) kopieën van VST (Virtual Studio Technology)-software. De cybercriminelen die LoudMiner verspreiden, misleiden mensen zodat ze overgaan tot installatie en ze vervolgens de besmette computers (computerbronnen) kunnen gebruiken om cryptocurrency te minen. Als LoudMiner op het besturingssysteem geïnstalleerd is, dan moet dit zo spoedig mogelijk worden verwijderd.

setup van een gekraakte VST die gedetecteerd wordt als een bedreiging

Als een cryptocurrency-miner zoals LoudMiner geïnstalleerd is, dan gebruikt het computerbronnen zoals de CPU (centrale verwerkingseenheid) en GPU (grafische verwerkingseenheid) om wiskundige problemen op te lossen. Met andere woorden, om cryptocurrency te minen. Zoals hierboven vermeld, is LoudMiner gebaseerd op XMRig, dat werd ontworpen om de CPU van het systeem te gebruiken. Doorgaans veroorzaakt het miningproces een hoog CPU- (of/en GPU-)verbruik, vrij vaak gebruikt het zelfs 100%. Dit betekent dat de getroffen computers langzamer werken of helemaal niet reageren. Het cryptocurrency-miningroces kan onverwachte shutdowns veroorzaken, wat kan leiden tot gegevensverlies of tot oververhitting van de hardware. In elk geval verbruiken computers waarop miners zijn geïnstalleerd meer elektriciteit, wat betekent dat de gebruikers van deze computers hogere elektriciteitsrekeningen ontvangen. Uiteindelijk zijn de cybercriminelen, die mensen misleid hebben om deze programma's te installeren, de enigen die hiervan profiteren. In feite gebruiken ze computers van nietsvermoedende mensen om inkomsten/cryptocurrency te verkrijgen. LoudMiner draait op systemen via virtualisatiesoftware. Het gebruikt QEMU op MacOS en Virtual Box op Windows. Na installatie is deze software te vinden op systemen in de vorm van een proces genaamd "qemu-system-x86_64", "tools-service" of "System-monitor.daemon" of "VirtualDJ" (op MacOS) en "VmServiceControl.exe" op Windows. Houd er rekening mee dat de naam van het proces kan verschillen en dat de criminelen mogelijk ook namen van echte/legitieme processen als vermomming gebruiken. Cybercriminelen vermommen virtualisatiesoftware (virtuele machines) als programma's zoals Propellerhead Reason, Ableton Live, Sylenth1, Nexus, Reaktor 6, Kontakt Native Instruments, AutoTune en vele anderen. Als er dus een gekraakte (gepirateerde) versie van een VST-software op een computer geïnstalleerd is, dan is het zeer waarschijnlijk dat deze ook werd gebruikt om de LoudMiner-cryptocurrency-miner te verspreiden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam LoudMiner kwaadaardige cryptominer
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus, Cryptocurrency miner
Detectie Namen (Virtual_DJ_8_Pro_Infinity_macOS.dmg) AegisLab (Trojan.OSX.Generic.4!c), BitDefender (Trojan.MAC.Generic.6329), Cyren (Trojan.ZAWM-7), GData (Trojan.MAC.LoudMiner.H) Volledige detectieijst (VirusTotal)
Kwaadaardige Procesnamen qemu-system-x86_64, tools-service, System-monitor.daemon, VirtualDJ (on MacOS) en VmServiceControl.exe op Windows. De exacte naam kan verschillen.
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, met een hoge CPU of/en GPU, het besturingssysteem wordt onverwacht uitgeschakeld
Verspreidingsmethoden In de instellingen van een gekraakte/gepirateerde VST (Virtual Studio Technology)-software (bijv. Propellerhead Reason, Ableton Live, Sylenth1, Nexus, Reaktor 6, Kontakt Native Instruments, AutoTune).
Schade Gegevens- en/of financieel verlies, oververhitting van hardware, onverwachte shutdowns, hogere elektriciteitsrekeningen, hoog CPU-gebruik (en van andere hardware)
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn verschillende cryptocurrency-miners, vrij vaak zijn ze legitiem. Er zijn echter veel cybercriminelen die deze programma's gebruiken om inkomsten te verkrijgen via computers van andere mensen. Hier zijn voorbeelden van andere cryptominers: Plurox, Digmine en NRSMiner. Als er een reden is om te denken dat een computer geïnfecteerd is met een dergelijk programma (het is per ongeluk geïnstalleerd), dan moet het zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals we hierboven vermeldden, verspreiden de cybercriminelen LoudMiner via de setups van gekraakte VST-software. Met andere woorden, het is gebundeld (inbegrepen) in de instellingen van gekraakte software die verband houdt met audioproductie. Er zijn veel gevallen waarin verschillende ongewenste programma's gebundeld worden in de instellingen van een andere software die mensen opzettelijk downloaden en installeren. Miners voor cryptocurrency (of andere ongewenste programma's, zoals malware) kunnen echter ook op andere manieren worden verspreid. Gewoonlijk verspreiden de cybercriminelen kwaadaardige programma's via spam-campagnes, trojans, valse software-updaters en onbetrouwbare softwaredownloadbronnen. Ze gebruiken email-spamcampagnes voor het verspreiden/verzenden van e-mails met kwaadaardige bijlagen. Deze bijlagen zijn meestal Microsoft Office-documenten, PDF-bestanden, uitvoerbare bestanden, archiefbestanden zoals ZIP, RAR enzovoort. Om de systemen te infecteren, moeten deze bijlagen eerst worden geopend. Als ze worden geopend, veroorzaken ze het downloaden en installeren van een kwaadaardig programma. Een andere manier die cybercriminelen gebruiken om computers met malware te infecteren is via trojans: kwaadaardige programma's die ontworpen werden om andere infecties te verspreiden/om kettinginfecties te veroorzaken. Om schade te veroorzaken, moeten ze echter geïnstalleerd worden. Valse software-updatingtools kunnen gebruikt worden om computerinfecties te verspreiden door kwaadaardige programma's te downloaden en te installeren in plaats van de geïnstalleerde programma's bij te werken (of te repareren) of door bugs/fouten van verouderde software te misbruiken. Software cracking-tools werken op dezelfde manier: mensen gebruiken ze om de activering van software die gelicentieerd is te omzeilen, maar deze tool wordt vaak ook gebruikt door cybercriminelen en is ontworpen om malware te installeren in plaats van de specifieke software of om het besturingssysteem te kraken. Onbetrouwbare softwaredownloadbronnen zoals freeware downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule en andere vergelijkbare tools, verschillende third party-downloaders kunnen gebruikt worden om kwaadaardige software als legitiem voor te stellen. Met andere woorden, de cybercriminelen misleiden mensen tot het downloaden en installeren van infecties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download geen programma's van twijfelachtige bronnen zoals peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule, enz.), niet-officiële pagina's enzovoort. De enige echt veilige manier om software te downloaden is door officiële websites en directe downloadlinks te gebruiken. Bovendien moeten alle programma's correct worden gedownload/geïnstalleerd. Als er extra instellingen aanwezig zijn in de installers dan moeten deze worden gecontroleerd. Met andere woorden, het is belangrijk om alle aanbiedingen te negeren om ongewenste programma's te downloaden of te installeren die worden gebundeld met de setups. Wees voorzichtig met het openen van bijlagen of links die worden weergegeven in e-mails van onbekende, verdachte of dubieuze afzenders. Als een ontvangen e-mail irrelevant is, dan raden we u aan deze te negeren en, nog belangrijker, om de inhoud ongeopend te houden. Gebruik geen software-cracking-tools of gekraakte software. Het is illegaal en leidt vaak tot computerbesmettingen. Geïnstalleerde programma's moeten op de juiste manier worden bijgewerkt - met behulp van tools en/of functies die worden aangeboden door de officiële ontwikkelaars. En tot slot: een ​​betrouwbare anti-spyware- of antivirussoftware installeren is een goede manier om te zorgen dat een computer wordt beveiligd tegen verschillende bedreigingen. Deze tools detecteren en verwijderen ze meestal voordat er verdere schade kan worden aangericht. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een gekraakte VST's (Virtual DJ 8 Pro Infinity) setup bestand en installatie-instructies:

gekraakte Virtual DJ 8 Pro Infinity setup bestand en installatie-instructies

Virtual DJ 8 Pro Infinity's installatie:

Virtual DJ 8 Pro Infinity installatie

Screenshot van een LoudMiner proces vermomd als VirtualDJ in taakbeheer (MacOS):

LoudMiner virus loopt als VirtualDJ applicatie in Taakbeheer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de loudminer kwaadaardige cryptominer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

LoudMiner kwaadaardige cryptominer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan loudminer kwaadaardige cryptominer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan loudminer kwaadaardige cryptominer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan loudminer kwaadaardige cryptominer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
LoudMiner kwaadaardige cryptominer QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van LoudMiner kwaadaardige cryptominer op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.