FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat getcaptcha.top meldingen stuurt

Ook bekend als: Advertenties van getcaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is getcaptcha[.]top?

Getcaptcha[.]top is een van de vele websites die bedrieglijke berichten gebruiken om bezoekers te misleiden zodat ze meldingen kunnen weergeven. Ook kunnen bezoekers tijdens het surfen op getcaptcha[.]top omgeleid worden naar andere onbetrouwbare websites. Onze ontdekking van getcaptcha[.]top vond plaats tijdens onze inspectie van websites die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken.

getcaptcha[.]top ads

Getcaptcha[.]top in detail

Bij een bezoek aan getcaptcha[.]top verschijnt een bericht waarin bezoekers wordt gevraagd op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat zij geen robots zijn. Deze pagina suggereert dat bezoekers een CAPTCHA moeten doorstaan om verder te gaan naar de site. Getcaptcha[.]top is een van de pagina's die een clickbait-techniek gebruiken om toestemming te krijgen om meldingen te tonen.

Het toestaan van meldingen van getcaptcha[.]top moet worden vermeden, omdat websites die clickbait-technieken gebruiken om toestemming te krijgen om meldingen te tonen, niet te vertrouwen zijn. We hebben meldingen van getcaptcha[.]top onderzocht en vastgesteld dat de meeste meldingen beweren dat een computer is geïnfecteerd met virussen, dat de betaling van het abonnement is mislukt, dat McAfee is verlopen, enz.

Door op die meldingen te klikken kunnen phishing-websites, scampagina's voor technische ondersteuning, sites waar mogelijk schadelijke apps worden gehost, en zelfs schadelijke websites worden geopend. Bovendien kan getcaptcha[.]top bezoekers omleiden naar andere onbetrouwbare pagina's, waaronder vergelijkbare sites die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen.

Het wordt dus ten zeerste afgeraden om getcaptcha[.]top en websites die erdoor worden geopend te vertrouwen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van getcaptcha.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen alphaMountain (Suspicious), Combo Cleaner (Malware), Fortinet (Spam), G-Data (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.161.229
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type websites 

Webpagina's zoals getcaptcha[.]top worden gewoonlijk niet opzettelijk door gebruikers bezocht. In plaats daarvan worden ze vaak bezocht via dubieuze advertenties, illegale film streaming pagina's, torrent sites, pagina's voor volwassenen en andere websites die gebruik maken van gewetenloze advertentienetwerken. Het internet staat vol met websites die lijken op getcaptcha[.]top.

Voorbeelden van soortgelijke pagina's zijn prowimoniser[.]com, advertisingnpclub[.]com, en vipcaptchanow[.]top.

Hoe heeft getcaptcha[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Opdat een webpagina meldingen kan weergeven, moet de bezoeker toestemming geven door op de knop "Toestaan" te klikken terwijl hij op de pagina is. Daarom kan worden afgeleid dat een bezoek is gebracht aan getcaptcha[.]top, en dat tijdens dat bezoek op de knop "Toestaan" is geklikt.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Als een verdachte website toestemming vraagt om meldingen weer te geven, kunt u het beste op "Blokkeren" of "Meldingen blokkeren" (of een soortgelijke optie) klikken of de pagina sluiten. Het is nooit raadzaam om pagina's te vertrouwen die berichten tonen die suggereren dat het klikken op "Toestaan" noodzakelijk is voor specifieke acties zoals het afspelen van een video, het downloaden van een bestand of het bevestigen dat de bezoeker geen robot is.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van getcaptcha[.]top website (GIF):

getcaptcha[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Meldingen van getcaptcha[.]top:

{ppgallery}

getcaptcha.top notification

getcaptcha.top notification 2

getcaptcha.top notification 3

{ppgallery}

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser notificaties) geleverd door getcaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Gebruikers moeten hun toestemming geven voor een website om hen browsermeldingen te sturen. Dus, u heeft waarschijnlijk getcaptcha[.]top bezocht en toestemming gegeven om u meldingen te sturen.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Het klikken op een melding alleen kan geen kwaad. Echter, de websites waar deze advertenties gebruikers naartoe leiden kunnen kwaadaardig zijn.

Is getcaptcha[.]top een virus?

Websites zoals getcaptcha[.]top zijn geen virussen. In de regel promoten ze verschillende online scams, mogelijk schadelijke toepassingen, andere websites van dit soort, enz.

Zal Combo Cleaner getcaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en toestemmingen verwijderen die aan getcaptcha[.]top zijn verleend. Het zal ook verdere toegang tot getcaptcha[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van getcaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van getcaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.