FacebookTwitterLinkedIn

De meldingen/advertenties van de pagina vipcaptchanow.top verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van vipcaptchanow.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is vipcaptchanow[.]top?

Vipcaptchanow[.]top is een bedrieglijke pagina die onze onderzoekers ontdekten tijdens het controleren van onbetrouwbare websites. Hij is ontworpen om spam voor browsermeldingen te promoten en bezoekers om te leiden naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) webpagina's.

De meeste gebruikers bezoeken websites zoals vipcaptchanow[.]top via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

vipcaptchanow[.]top pop-up omleidingen

Vipcaptchanow[.]top overzicht

Het gedrag van malafide webpagina's (d.w.z. de inhoud die zij laden/promoten) kan variëren afhankelijk van het IP-adres van de bezoeker (geolocatie). Toen we de vipcaptchanow[.]top-site binnenkwamen, kregen we een afbeelding van een robot te zien met de tekst - "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!".

Het doel van deze valse CAPTCHA-test is om bezoekers te misleiden zodat vipcaptchanow[.]top browsermeldingen kan weergeven. Deze advertenties onderschrijven voornamelijk verschillende zwendelpraktijken, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware.

Kortom, via websites zoals vipcaptchanow[.]top - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van vipcaptchanow.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), malwares.com URL checker (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.161.229
Geobserveerde domeinen c.vipcaptchanow[.]top; b.vipcaptchanow[.]top; vipcaptchanow[.]top; a.vipcaptchanow[.]top; e.vipcaptchanow[.]top
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide pagina's geïnspecteerd; authenticpcnetwork[.]com, coolcaptchahere[.]top, en us-safehub[.]click zijn slechts enkele voorbeelden van onze laatste vondsten.

Deze websites leveren browsermeldingen waarin misleidende en schadelijke inhoud wordt aangeprezen. Het is onwaarschijnlijk dat legitieme producten of diensten die u via deze advertenties tegenkomt, door de ontwikkelaars ervan worden gepromoot. In plaats daarvan wordt deze goedkeuring gegeven door oplichters die de affiliatieprogramma's van de inhoud misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe heeft vipcaptchanow[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk op een bepaald moment vipcaptchanow[.]top bezocht en de levering van de advertentie toegestaan.

Houd er rekening mee dat malafide webpagina's vaak bedrieglijke inhoud gebruiken (bijv. clickbait, valse CAPTCHA, enz.) om gebruikers te verleiden de meldingen/advertenties toe te staan.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - sta niet toe dat verdachte websites deze leveren (d.w.z. klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) Wij adviseren om verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Als uw browser voortdurend dubieuze sites forceert te openen zonder dat u daarom wordt gevraagd, kan dit het gevolg zijn van adware die op het apparaat is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie geleverd door de vipcaptchanow[.]top website:

Advertentie geleverd door vipcaptchanow[.]top website

Weergave van de vipcaptchanow[.]top website (GIF):

vipcaptchanow[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Video die laat zien hoe u advertenties geleverd door vipcaptchanow[.]top verwijdert met Combo Cleaner:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door vipcaptchanow[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk vipcaptchanow[.]top bezocht en "Allow", "Allow Notifications", of een analoge optie op deze pagina geselecteerd - en zo de levering van advertenties mogelijk gemaakt.

Ik heb geklikt op meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het klikken op een browsermelding zet geen systeeminfectieprocessen in gang. Deze advertenties onderschrijven echter schadelijke inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (inclusief malware-infecties).

Is vipcaptchanow[.]top een virus?

Nee, vipcaptchanow[.]top wordt niet beschouwd als een virus, maar het kan wel virusinhoud promoten. Malafide sites promoten meestal online scams, onbetrouwbare/gevaarlijke software en zelfs malware.

Verwijdert Combo Cleaner vipcaptchanow[.]top advertenties automatisch of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de machtigingen voor de vipcaptchanow[.]top webpagina ongedaan maken. Bovendien kan Combo Cleaner verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige sites blokkeren. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van vipcaptchanow.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van vipcaptchanow.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.