FacebookTwitterLinkedIn

Hoe coolcaptchahere.top te stoppen met het weergeven van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van coolcaptchahere.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is coolcaptchahere[.]top?

Ons team ontdekte dat coolcaptchahere[.]top een misleidend bericht weergeeft met de bedoeling bezoekers te misleiden om het toe te staan meldingen weer te geven. Bovendien kan deze website gebruikers omleiden naar andere verdachte sites. Het is belangrijk op te merken dat gebruikers onbedoeld toegang krijgen tot sites als coolcaptchahere[.]top.

coolcaptchahere[.]top ads

Coolcaptchahere[.]top in detail

Coolcaptchahere[.]top misleidt bezoekers om op de knop "Toestaan" te klikken onder het mom te verifiëren dat zij geen robots zijn. Door dit te doen, geven gebruikers echter toestemming om meldingen weer te geven. Het wordt sterk aangeraden om te voorkomen dat pagina's zoals coolcaptchahere[.]top meldingen versturen.

We ontdekten dat coolcaptchahere[.]top valse virusmeldingen toont als zijn meldingen. Die meldingen beweren dat een computer geïnfecteerd is en dringen aan op het verwijderen van "gedetecteerde" virussen. Ze kunnen leiden naar phishing pagina's, technische ondersteuning scam sites, en andere schaduwrijke pagina's, adware, browser hijackers, en andere mogelijk schadelijke toepassingen te bevorderen.

Coolcaptchahere[.]top zelf kan bezoekers ook omleiden naar onbetrouwbare websites (waaronder andere pagina's die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van misleidende meldingen).

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van coolcaptchahere.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.161.229
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Pagina's van dit type in het algemeen

Coolcaptchahere[.]top en soortgelijke websites presenteren valse CAPTCHAS, videospelers, laadbalken en andere elementen om bezoekers ertoe te verleiden op de knop "Toestaan" te klikken. Deze websites worden meestal onbedoeld geopend via onbetrouwbare advertenties en pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, zoals illegale filmstreamingpagina's en torrentsites.

Voorbeelden van websites die vergelijkbaar zijn met coolcaptchahere[.]top zijn maincaptchanow[.]top, thebestcaptcha[.]top, en softstrorright[.]com.

Hoe heeft coolcaptchahere[.]top toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Coolcaptchahere[.]top kan meldingen tonen omdat het toestemming heeft gekregen door tijdens het bezoek aan de site op de knop "Toestaan" te klikken. Websites hebben de toestemming van de bezoeker nodig om meldingen te tonen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Gebruikers kunnen onbetrouwbare pagina's die meldingen willen tonen sluiten of op de knop "Blokkeren" klikken om geen meldingen te ontvangen. Pagina's die gebruikers vragen om op de knop "Toestaan" te klikken om inhoud te blijven laden, bestanden te downloaden, video's af te spelen, te controleren of ze geen robots zijn of andere acties uit te voeren, moeten niet worden vertrouwd.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van coolcaptchahere[.]top website (GIF):

coolcaptchahere[.]top uiterlijk van de website (GIF)\

Melding van coolcaptchahere[.]top:

coolcaptchahere.top kennisgeving

Video die laat zien hoe u advertenties geleverd door coolcaptchahere[.]top verwijdert met Combo Cleaner:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door coolcaptchahere[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Coolcaptchahere[.]top heeft toestemming gekregen om meldingen weer te geven, die wordt verkregen door op de knop "Toestaan" te klikken wanneer de browser vraagt om meldingen weer te geven. Pagina's kunnen geen meldingen weergeven zonder toestemming van de bezoeker.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen van websites zoals coolcaptchahere[.]top kunnen gebruikers naar onbetrouwbare websites leiden, maar ze kunnen computers niet infecteren.

Is coolcaptchahere[.]top een virus?

Websites zoals coolcaptchahere[.]top zijn geen virussen. In plaats daarvan is hun hoofddoel het promoten van online oplichting, twijfelachtige toepassingen en andere soortgelijke websites.

Zal Combo Cleaner coolcaptchahere[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle toestemmingen verwijderen die aan coolcaptchahere[.]top zijn verleend. Deze app zal ook verdere toegang tot coolcaptchahere[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van coolcaptchahere.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van coolcaptchahere.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.