FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u maincaptchanow.top kunt laten stoppen met het versturen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van maincaptchanow.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is maincaptchanow[.]top?

Tijdens ons onderzoek naar pagina's die louche advertentienetwerken gebruiken, kwamen we maincaptchanow[.]top tegen. We ontdekten dat deze site clickbait tactieken gebruikt om bezoekers te misleiden om toestemming te geven voor het ontvangen van meldingen en hen omleidt naar scam websites. Het is dus raadzaam om een bezoek aan maincaptchanow[.]top te vermijden.

maincaptchanow[.]top ads

Maincaptchanow[.]top in detail

Maincaptchanow[.]top maakt gebruik van een misleidende tactiek om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Het presenteert bezoekers met een valse CAPTCHA, waardoor ze geloven dat het klikken op de knop "Toestaan" hun menselijke status zal verifiëren. Echter, deze actie geeft eigenlijk toestemming voor de website om meldingen weer te geven.

Meldingen van maincaptchanow[.]top beweren ten onrechte dat een computer is geïnfecteerd met virussen, dat de betaling van het abonnement is mislukt en geven andere misleidende inhoud weer. Interactie met deze meldingen kan resulteren in het openen van onbetrouwbare websites die vragen om persoonlijke informatie, vragen om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, schadelijke downloads aanbieden, enz.

Bovendien leidt maincaptchanow[.]top om naar andere twijfelachtige sites. Een van de pagina's gepromoot via maincaptchanow[.]top is een loterij scam site vergelijkbaar met "AMAZON TRIAL" die is ontworpen om persoonlijke informatie en (of) geld te verkrijgen van nietsvermoedende bezoekers. Daarom zijn noch maincaptchanow[.]top noch de meldingen ervan te vertrouwen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van maincaptchanow.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen alphaMountain.ai (Suspicious), CyRadar (Malicious), malwares.com URL checker (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.207.75
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Pagina's van dit type in het algemeen

Het doel van websites zoals maincaptchanow[.]top is om bezoekers over te halen toestemming te geven voor het weergeven van meldingen door hen valse CAPTCHA's, videospelers, laadbalken en andere inhoud te presenteren met instructies om op de knop "Toestaan" te klikken om bepaalde acties uit te voeren.

Gewoonlijk komen gebruikers onopzettelijk op deze sites terecht via onbetrouwbare advertenties en pagina's die gebruikmaken van frauduleuze advertentienetwerken, zoals illegale filmstreamingsites en torrentpagina's. Deze sites worden niet opzettelijk bezocht. Andere voorbeelden van soortgelijke websites zijn softstrorright[.]com, lightfoot[.]top, en nowcaptchahere[.]top.

Hoe heeft maincaptchanow[.]top toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Maincaptchanow[.]top kan meldingen weergeven omdat het daarvoor toestemming heeft gekregen. Zij kreeg deze toestemming nadat zij op de knop "Toestaan" had geklikt toen een browser een bericht presenteerde dat maincaptchanow[.]top meldingen wil tonen. Geen enkele website kan meldingen weergeven zonder eerst toestemming te krijgen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Als u verdachte websites tegenkomt die toestemming vragen om meldingen weer te geven, is het raadzaam om op de knop "Blokkeren" of "Meldingen blokkeren" (of gelijkwaardig) te klikken of ze gewoon te sluiten. Betrouwbare websites vragen bezoekers nooit om op de knop "Toestaan" te klikken om bepaalde acties uit te voeren.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van maincaptchanow[.]top website (GIF):

maincaptchanow[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Meldingen van maincaptchanow[.]top:

maincaptchanow.top kennisgeving maincaptchanow.top kennisgeving 2 maincaptchanow.top kennisgeving 3 maincaptchanow.top kennisgeving 4 maincaptchanow.top kennisgeving 5

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van maincaptchanow[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Om een website browsermeldingen te laten weergeven, moet deze eerst toestemming krijgen van de gebruiker. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat u eerder maincaptchanow[.]top heeft bezocht en toestemming heeft gegeven om meldingen weer te geven.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Hoewel het klikken op een melding op zichzelf misschien niet schadelijk is, kan het leiden naar kwaadaardige en mogelijk schadelijke websites.

Is maincaptchanow[.]top een virus?

Maincaptchanow[.]top en soortgelijke websites zijn geen virussen. Hun makers gebruiken ze om verschillende scams, louche toepassingen en andere websites van dit soort te promoten.

Zal Combo Cleaner maincaptchanow[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en toestemmingen verwijderen die zijn verleend aan maincaptchanow[.]top. Het zal ook verdere toegang tot maincaptchanow[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van maincaptchanow.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van maincaptchanow.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.