FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties van de captchaforcaptcha.top site

Ook bekend als: Advertenties van captchaforcaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchaforcaptcha[.]top?

Captchaforcaptcha[.]top is een bedrieglijke webpagina die we ontdekten tijdens het controleren van verdachte websites. Ten tijde van het onderzoek had deze pagina twee verschijningsvarianten - beide ontworpen om spam browser meldingen te promoten. Bovendien kan captchaforcaptcha[.]top bezoekers omleiden naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) sites.

Gebruikers komen meestal op webpagina's als captchaforcaptcha[.]top via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

captchaforcaptcha[.]top pop-up redirects

Captchaforcaptcha[.]top overzicht

Het gedrag van malafide websites kan worden bepaald door het IP-adres van de bezoeker (geolocatie). Met andere woorden, deze informatie kan de inhoud dicteren die op en via dergelijke sites wordt onderschreven.

Toen we de captchaforcaptcha[.]top pagina onderzochten, ontdekten we twee versies. Beide maakten gebruik van valse CAPTCHA-verificatie om bezoekers te verleiden captchaforcaptcha[.]top in te schakelen om browsermeldingen weer te geven.

Door op de optie "Toestaan" te klikken - staan gebruikers de melding/advertentie toe. Deze advertenties promoten verschillende scams, onbetrouwbare/gevaarlijke software en malware. Daarom kunnen gebruikers via pagina's als captchaforcaptcha[.]top - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchaforcaptcha.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Avira (Phishing), Combo Cleaner (Malware), CyRadar (Malicious), G-Data (Malware), Kaspersky (Phishing), Sophos (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.207.75
Geobserveerde domeinen e.captchaforcaptcha[.]top; a.captchaforcaptcha[.]top; captchaforcaptcha[.]top; i.captchaforcaptcha[.]top; f.captchaforcaptcha[.]top; g.captchaforcaptcha[.]top
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide webpagina's geanalyseerd; softlifeinfo[.]com, foylosd[.]xyz, topcaptchatoday[.]top, gadsmedia[.]com, en asrelatercond[.]com zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze sites leveren browsermeldingen waarin online oplichting en schadelijke inhoud worden aangeprezen. Merk op dat legitieme producten en diensten via deze advertenties kunnen worden aangetroffen, maar dat het onwaarschijnlijk is dat zij worden onderschreven door de eigenlijke ontwikkelaars/makers ervan. In plaats daarvan wordt deze goedkeuring hoogstwaarschijnlijk gegeven door oplichters die de affiliatieprogramma's van de inhoud misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe heeft captchaforcaptcha[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites vereisen toestemming van de gebruiker om browsermeldingen (advertenties) weer te geven. Daarom hebt u waarschijnlijk op een bepaald moment captchaforcaptcha[.]top bezocht en de levering van advertenties toegestaan door "Toestaan", "Meldingen toestaan" of een analoge optie op deze pagina te selecteren.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - sta niet toe dat verdachte sites deze weergeven (d.w.z. klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Als u voortdurend ongevraagd wordt omgeleid naar twijfelachtige webpagina's, kan dit worden veroorzaakt door adware die op de browser of het systeem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van captchaforcaptcha[.]top website's alternatieve weergave:

Nog een verschijning van captchaforcaptcha[.]top website

Weergave van de captchaforcaptcha[.]top website (GIF):

captchaforcaptcha[.]top website verschijning (GIF)

Screenshot van een browsermelding getoond door captchaforcaptcha[.]top website:captchaforcaptcha[.]top browsermelding

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door captchaforcaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk de captchaforcaptcha[.]top pagina bezocht en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie geklikt.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Hoewel het klikken op een browsermelding ongevaarlijk is, is de inhoud die deze advertenties promoten dat niet. Spammeldingen pushen vaak misleidend en kwaadaardig materiaal dat ernstige problemen kan veroorzaken (inclusief systeeminfecties).

Is captchaforcaptcha[.]top een virus?

Websites zoals captchaforcaptcha[.]top worden niet geclassificeerd als virussen, maar ze onderschrijven wel virusinhoud. Deze sites promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner de captchaforcaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle toestemmingen die aan deze webpagina zijn gegeven ongedaan maken. Het zal ook verdere toegang tot captchaforcaptcha[.]top en andere malafide websites beperken. Daarom zullen extra stappen niet nodig zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchaforcaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchaforcaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.