FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties van de site topcaptchatoday.top

Ook bekend als: Advertenties van topcaptchatoday.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is topcaptchatoday[.]top?

Bij het bekijken van onbetrouwbare sites kwamen onze onderzoekers de topcaptchatoday[.]top bedrieglijke webpagina tegen. Ons team ontdekte twee varianten van deze pagina; beide maakten gebruik van een valse CAPTCHA-test om bezoekers te verleiden in te stemmen met de levering van deze spam-browsermelding. Het is het vermelden waard dat topcaptchatoday[.]top bezoekers ook kan omleiden naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare/gevaarlijke) websites.

Gebruikers komen voornamelijk op sites als topcaptchatoday[.]top via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

topcaptchatoday[.]top pop-up redirects

Topcaptchatoday[.]top overzicht

Het gedrag van malafide pagina's kan variëren afhankelijk van de IP-adressen (geolocaties) van de bezoekers. Met andere woorden, deze informatie kan de inhoud dicteren die op en via deze websites wordt aangetroffen.

Zoals eerder vermeld, vonden we twee verschijningsversies van topcaptchatoday[.]top. Beide varianten maakten gebruik van valse CAPTCHA-verificatie - een soort challenge-response-test die wordt gebruikt om te bepalen of de gebruiker menselijk is (d.w.z. geen bot/script).

Als de bezoekers door deze bedrieglijke inhoud worden misleid, staan ze onbedoeld toe dat topcaptchatoday[...]top browsermeldingen (advertenties) weergeeft. Deze advertenties promoten online scams, onbetrouwbare/gevaarlijke software en zelfs malware.

Kortom, via sites als topcaptchatoday[.]top - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ondervinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van topcaptchatoday.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Avira (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), CRDF (Malicious), CyRadar (Malicious), Fortinet (Phishing), Kaspersky (Phishing), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.207.75
Geobserveerde Domeinen e.topcaptchatoday[.]top; topcaptchatoday[.]top; c.topcaptchatoday[.]top; a.topcaptchatoday[.]top; f.topcaptchatoday[.]top; d.topcaptchatoday[.]top; g.topcaptchatoday[.]top; b.topcaptchatoday[.]top
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide sites geïnspecteerd; gadsmedia[.]com, adsforcomputertech[.]com, asrelatercond[.]com, arashpar[.]xyz- zijn slechts enkele van onze laatste vondsten.

Deze webpagina's leveren browser meldingen die misleidend en schadelijk materiaal promoten. Het is opmerkelijk dat alle legitieme inhoud die u via deze advertenties tegenkomt waarschijnlijk niet wordt onderschreven door de ontwikkelaars/makers ervan. In plaats daarvan wordt deze promotie ondernomen door oplichters die de affiliatieprogramma's van de producten misbruiken om onrechtmatige commissies te verwerven.

Hoe heeft topcaptchatoday[.]top toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Websites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen te leveren. Als u deze advertenties van topcaptchatoday[.]top op uw bureaublad ziet, betekent dit dat u deze webpagina waarschijnlijk op een bepaald moment hebt bezocht en toestemming hebt gegeven voor de levering ervan door "Allow", "Allow Notifications" of een soortgelijke optie te selecteren.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - schakel verdachte websites niet in om deze te leveren (d.w.z. klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). In plaats daarvan raden wij u aan meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Als uw browser voortdurend ongevraagd twijfelachtige sites opent, kan het zijn dat er adware op het apparaat is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie geleverd door de topcaptchatoday[.]top website:

Advertentie geleverd door de topcaptchatoday[.]top webpagina

Screenshot van de alternatieve weergave van topcaptchatoday[.]top website:Alternatieve variant van topcaptchatoday[.]top webpagina

Weergave van de topcaptchatoday[.]top website (GIF):

topcaptchatoday[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van topcaptchatoday[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen weergeven zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk topcaptchatoday[.]top bezocht en op "Allow", "Allow Notifications", of een soortgelijke optie op deze pagina geklikt.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, klikken op een browser melding zal geen systeem infectie ketens starten. Deze advertenties onderschrijven echter misleidende/misleidende inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (inclusief malware-infecties).

Is topcaptchatoday[.]top een virus?

Nee, topcaptchatoday[.]top is niet gecategoriseerd als een virus, maar het kan virusinhoud pushen. Malafide websites onderschrijven verschillende scams, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner topcaptchatoday[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw systeem scannen en de toestemmingen verwijderen die aan de topcaptchatoday[.]top site zijn verleend. Het zal ook alle verdere toegang tot deze en andere kwaadaardige websites beperken. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van topcaptchatoday.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van topcaptchatoday.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.