FacebookTwitterLinkedIn

Hoe misleidende pagina's zoals de phishing-site "ShibaInu AirDrop" te herkennen

Ook bekend als: ShibaInu AirDrop phishing scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "ShibaInu AirDrop pop-up scam"?

Ons onderzoek wees uit dat dit een zwendelwebsite is die zich richt op inloggegevens van crypto-wallets. Het verstrekken van informatie op dergelijke pagina's leidt tot financieel verlies en mogelijke extra problemen, dus deze zwendelpagina moet worden genegeerd. Ons team ontdekte dat oplichters deze zwendel promoten via e-mail (en mogelijk andere kanalen).

ShibaInu AirDrop scam

"ShibaInu AirDrop" scam in detail

Volgens deze zwendelwebsite wordt het gesteund door bekende sponsors zoals Uniswap en Vitalik Buterin. Het platform biedt de mogelijkheid om SHIB-tokens te ontvangen via zijn AirDrop-programma.

Er wordt gespecificeerd dat maximaal 4.420.866.489 SHIB-tokens zullen worden verdeeld onder in aanmerking komende deelnemers met actieve accounts en voltooide transacties met SHIB of ETH. Het platform beschikt ook over een verwijzingsprogramma, waardoor personen extra SHIB-tokens kunnen verdienen door succesvolle verwijzingen.

Verder wordt gesteld dat gebruikers die meer dan 1.000.000 SHIB of 0,1 ETH hebben, in aanmerking komen voor een enkele gratis box, die zij kunnen openen om hun SHIB-tokens te ontvangen. Om deel te nemen worden gebruikers geïnstrueerd om aan het wiel te draaien en de gewonnen SHIB tokens te verzamelen.

Na het draaien van het rad wordt de gebruikers gevraagd hun wallet aan te sluiten om de prijs te ontvangen. Ze worden gevraagd een wallet en verbindingsmethode te kiezen (privésleutel, mnemonische zin of keystore-bestand). De ingevoerde inloggegevens worden verzonden naar de oplichters achter de ShibaInu AirDrop-zwendel.

Gewoonlijk zetten de oplichters toegang tot cryptowallets af (maken geld over naar wallets die hun eigendom zijn) of verkopen die wallets aan derden.

Overzicht bedreiging:
Naam ShibaInu AirDrop phishing scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Bezoekers kunnen gratis SHIB-munten winnen
Vermomming Legitieme SHIB giveaway
Gerelateerd domein baglierirosi[.]ga
Detectienamen Kaspersky (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.77.251
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, ongewenste toepassingen, e-mail, tekstberichten.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie en geldelijk verlies.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van gelijkaardige scams

"FIFA Crypto Giveaway Scam", "MicroStrategy Crypto Giveaway Scam" en "TrustWallet Email Scam" zijn voorbeelden van andere crypto-gerelateerde scams. In de meeste gevallen proberen de oplichters erachter nietsvermoedende gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie of het overmaken van cryptocurrency.

Crypto-giveaway scam is frauduleuze zwendel waarbij de oplichters zich voordoen als een betrouwbaar cryptobedrijf of een bekende persoonlijkheid, en beloven een grote som cryptocurrency weg te geven aan degenen die een kleiner bedrag naar een specifieke cryptowallet sturen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend

De ShibaInu AirDrop scam wordt gepromoot via e-mail (een screenshot van een brief waarin deze scam wordt gepromoot staat hieronder). Zwendelwebsites worden ook gepromoot via onbetrouwbare advertenties, reclame ondersteunde apps, pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, meldingen van louche pagina's en soortgelijke kanalen.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelpagina's?

Vertrouw geen advertenties op dubieuze webpagina's en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven. Onderzoek zorgvuldig verdachte (bijv. onverwachte of irrelevante) e-mails en tekstberichten voordat u verstrekte links of bestanden opent. Download apps en bestanden van betrouwbare bronnen (officiële websites en winkels).

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van de "ShibaInu AirDrop" pop-up scam (GIF):

Appearance of ShibaInu AirDrop scam

Tekst op deze pagina:

AirDrop ShibaInu Coin
Our site Supported by sponsors Uniswap and Vitalik Buterin. You can open the box and get SHIB for free! A total of 4,420,866,489 SHIB will be distributed. Only active account with SHIB or ETH transaction can join AirDrop. You can earn SHIB with referral program.

FREE SHIB COIN BOX
You can open 1 free box for free if you have more then 1000000 SHIB or 0.1 ETH balance. Abuse protection
Just spin and get SHIB which you win!

Screenshot van een e-mail die deze zwendel promoot:

ShibaInu AirDrop pop-up scam promoting email

Tekst in deze e-mail:

Subject: - : Get 150,000,000 Shiba Inu (SHIB) tokens now for free, details in your account


YOUR WALLET HAS BEEN REPLENISHED WITH 150,000,000 (SHIB) SHIBA INU TOKENS, DETAILS IN YOUR ACCOUNT -

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een crypto-giveaway scam?

Valse crypto-weggeefacties zijn frauduleuze activiteiten waarbij oplichters zich voordoen als betrouwbare organisaties of beroemdheden en gebruikers misleiden om een kleine hoeveelheid crypto over te maken naar een aangewezen adres in ruil voor een valse belofte van een grote cryptobeloning.

Wat is het doel van crypto-gerelateerde oplichting?

Oplichters achter deze zwendel proberen meestal mensen te verleiden tot het sturen van cryptocurrency of het verstrekken van gevoelige informatie (inloggegevens die nodig zijn om toegang te krijgen tot cryptowallets).

Hoe worden deze zwendels gepromoot?

Oplichters gebruiken e-mail- of tekstberichten, misleidende browsermeldingen die worden weergegeven door louche websites, onbetrouwbare advertenties, pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken en soortgelijke manieren om hun zwendel te promoten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen zwendelwebsites?

De Combo Cleaner app kan bezochte pagina's scannen en kwaadaardige pagina's detecteren, inclusief scam websites. Het waarschuwt bezoekers onmiddellijk en beperkt de toegang tot die pagina's.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ShibaInu AirDrop phishing scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ShibaInu AirDrop phishing scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.