FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door de nep "FIFA Crypto Giveaway".

Ook bekend als: "FIFA Crypto Giveaway" scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "FIFA Crypto Giveaway"?

Tijdens het inspecteren van sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, ontdekte ons onderzoeksteam de "FIFA Crypto Giveaway"-zwendel. Het wordt voorgesteld als een weggeefactie van de FIFA, waarbij gebruikers een bepaald bedrag aan Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) cryptocurrency moeten bijdragen aan het "evenement" en onmiddellijk twee keer hun bijdrage terugkrijgen.

Uiteraard krijgen de slachtoffers van deze zwendel niets terug en verliezen ze alleen het bedrag dat ze hebben overgemaakt. Benadrukt moet worden dat de FIFA op geen enkele manier betrokken is bij dit plan.

FIFA Crypto Giveaway scam

"FIFA Crypto Giveaway" scam overzicht

De "FIFA Crypto Giveaway" zwendel lijkt vakkundig gemaakt en doet zich voor als een massa-giveaway van cryptocurrency die door de FIFA wordt gehouden; er staat zelfs een foto op van de huidige voorzitter van de bond, Gianni Infantino. Zoals vermeld in de inleiding, is dit schema niet geassocieerd met de FIFA of enige andere legitieme entiteit.

Deze zwendel stelt dat honderd miljoen USD in cryptocurrency zal worden verdeeld onder de deelnemers van het weggevertje. De regeling beweert dat gebruikers twee keer het bedrag aan cryptocurrency zullen ontvangen dat ze bijdragen. De bijdragen kunnen variëren van 0,1 tot 30 BTC en van 0,5 tot 500 ETH.

Op het moment van schrijven zijn deze bedragen respectievelijk ongeveer 1.600 tot 400.000 USD en 500 tot 500.000 USD waard (merk op dat de wisselkoersen voortdurend schommelen en dat het gesprek mogelijk niet meer accuraat is). Welk bedrag binnen deze specificaties de gebruiker ook overmaakt - het zal hem naar verluidt het dubbele rendement opleveren (d.w.z. 0,2 tot 60 BTC of 1 tot 1.000 ETH).

De beweringen van deze zwendel zijn echter vals, en gebruikers zullen alles verliezen wat ze overmaken naar de verstrekte cryptowalletadressen. Bovendien, aangezien cryptocurrency transacties vrijwel niet te traceren zijn - zullen slachtoffers van deze zwendel niet in staat zijn om hun geld terug te krijgen.

Overzicht bedreiging:
Naam "FIFA Crypto Giveaway" scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Gebruikers ontvangen tweemaal het bedrag aan Bitcoin (BTC)/ Ethereum (ETH) cryptocurrency dat zij bijdragen aan de zwendel.
Vermomming Cryptocurrency giveaway gehouden door FIFA
Cyberiminelen cryptowallet adres 1N15DdggWFv9Pvf9ZFZTBChV7xax3mBLJi (BTC), 0x0Ac57CEd5Ac155c1A5A11C109D86b74562C8d2b4 (ETH)
Gerelateerde domeinen fifadouble[.]com
Detectienamen (fifadouble[.]com) Emsisoft (Phishing), ESET (Suspicious), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (fifadouble[.]com) 172.67.207.34
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

Wij hebben duizenden online oplichtingen geanalyseerd; "ELON MUSK Twitter Giveaway", "ARK Invest Crypto Giveaway", "Official Solana NFT Launch" zijn slechts enkele voorbeelden van valse giveaways.

Het internet zit vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Het kan verschillende vermommingen dragen en verschillende oplichtingsmodellen gebruiken. Omdat oplichting online zo wijdverspreid is, raden wij u aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Zwendelwebsites kunnen worden aangetroffen via pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Deze webpagina's kunnen sites forceren te openen onmiddellijk na toegang of bij interactie met gehoste inhoud (bv. klikken op knoppen, links, advertenties, enz.).

Bovendien kan het verkeerd spellen van het domein van een website (URL) leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke pagina. Opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen bevorderen ook online oplichting. Adware kan ook advertenties weergeven die zwendelpraktijken onderschrijven of websites met zwendelpraktijken forceren te openen.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Wij raden ten zeerste af sites te gebruiken die illegale inhoud hosten of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.) omdat deze websites meestal geld opbrengen via malafide advertentienetwerken. Verder raden wij u aan aandacht te besteden aan URL's en deze met zorg in te voeren.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, staat u niet toe dat dubieuze sites deze weergeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) In plaats daarvan negeert of weigert u de levering van meldingen (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Wij adviseren ook alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen en voorzichtig te zijn bij het installeren (bijv. door "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken, af te zien van toevoegingen, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke software het systeem infiltreert.

Als je computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "FIFA Crypto Giveaway" scam:

Official event


BIGGEST GIVEAWAY
CRYPTO OF $100,000,000


During this unique event FIFA will give you the opportunity to get 5,000 BTC or 50,000 ETH. Have a look at the rules and don’t miss your chance! You can only participate once!


Participate


Instructions to participate


To make a transaction, you can use any wallet or exchange to participate!


Send the desired number of coins to the special address below.


Once we receive your transaction, we will immediately send the requested amount back to you.


You can only take part in our giveaway once. Hurry up!


Rules & Information
About the giveaway

 

We believe that Blockchain will make the world more fair. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption we decided to run a 5,000 BTC & 50,000 ETH giveaway for all crypto holders!


How to participate?


To participate you just need to send from (0.1 BTC to 30 BTC) or (0.5 ETH to 500 ETH) to the contribution address and we will immediately send you back (0.2 BTC to 60 BTC) or (1 ETH to 1,000 ETH) (x2) to the address you sent it from.


Count your prize


In order to calculate your prize, you can use the built-in calculator on our website


You will send BTC 0.1


Your profit 200%


You receive 0.2 B
Participate in the giveaway


Send your BTC to the address for X2 back
1N15DdggWFv9Pvf9ZFZTBChV7xax3mBLJi


Copy address
Waiting for payment


Send your ETH to the address for X2 back
0x0Ac57CEd5Ac155c1A5A11C109D86b74562C8d2b4


Copy address
Waiting for payment

Weergave van de "FIFA Crypto Giveaway" pop-up scam (GIF):

Appearance of FIFA Crypto Giveaway scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties, bijvoorbeeld het overmaken van geld/cryptocurrency, het bekendmaken van privégegevens, het downloaden/installeren van software, het kopen van producten, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel van pop-upzwendel is het genereren van inkomsten. Cybercriminelen kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, gevoelige gegevens te misbruiken of te verkopen, inhoud te promoten, malware te verspreiden, enz.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres in de "FIFA Crypto Giveaway" scam, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Dat is hoogst onwaarschijnlijk. Cryptocurrency transacties zijn vrijwel niet te traceren - daarom is het praktisch onmogelijk om ze terug te draaien.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden uitgevoerd op verschillende misleidende sites. De meeste gebruikers komen op deze webpagina's via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is in staat om bezochte websites te scannen en bedrieglijke en schadelijke websites te detecteren. Als u een dergelijke site bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
FIFA Crypto Giveaway scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "FIFA Crypto Giveaway" scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.