FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen e-mails waarin u wordt gevraagd uw Trust Wallet herstelzin te bevestigen

Ook bekend als: TrustWallet phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "TrustWallet"?

Na inspectie van deze "TrustWallet" e-mail, hebben we vastgesteld dat het spam is die werkt als een phishing scam. E-mails van deze spam campagne worden gepresenteerd als waarschuwingen met betrekking tot de dreigende opschorting van de "TrustWallets" van ontvangers - om te voorkomen dat de inloggegevens opnieuw moeten worden geverifieerd.

Benadrukt moet worden dat deze e-mails nep zijn, en dat ze op geen enkele manier in verband worden gebracht met de echte Trust Wallet cryptocurrency wallet.

TrustWallet email spam campaign

"TrustWallet" e-mail scam overzicht

De spam e-mail met als onderwerp "wallet suspension alert" (kan variëren) informeert de ontvanger dat er onregelmatige activiteit is gedetecteerd in hun "TrustWallet". Daarom wordt de ontvanger gevraagd om te verifiëren dat hij/zij de eigenaar is van de digitale wallet, aangezien nieuwe updates met betrekking tot NFT's betekenen dat niet-geverifieerde wallets 24 uur nadat de eigenaar is ingelicht, zullen worden opgeschort.

Zoals vermeld in de inleiding, is deze melding vals. Daarom resulteert het indrukken van de knop "VERTROUWEN" in een omleiding naar een phishing-site. Deze pagina is bijna identiek aan de legitieme Trust Wallet website.

De bedrieglijke webpagina vraagt de bezoeker om zijn e-mailadres in te voeren (waar hij de beveiligingscode wil ontvangen), de herstelzin van de portemonnee, en de CAPTCHA-verificatie te voltooien. Als slachtoffers door deze website worden misleid, geven ze onbedoeld hun Trust Wallet-gegevens vrij aan de oplichters achter deze spamcampagne.

Met deze informatie in hun bezit, kunnen de cybercriminelen toegang krijgen tot de getroffen wallet en controle krijgen over de fondsen die daarin zijn opgeslagen.

Als u uw inloggegevens al hebt verstrekt - verander deze dan onmiddellijk en neem contact op met de officiële ondersteuning van Trust Wallet.

Overzicht bedreiging:
Naam TrustWallet phishing email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim De Trust Wallet van de ontvanger zal worden opgeschort, tenzij het eigendom ervan opnieuw wordt geverifieerd.
Vermomming Trust Wallet
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spamcampagne voorbeelden

Wij hebben duizenden spam-e-mails geanalyseerd; ""A Law Case Filed Against Your Company", "Login Session Authentication", en "M&T Bank email scam" zijn slechts enkele voorbeelden van phishing-emails.

Deze e-mail wordt meestal gepresenteerd als "dringend", "belangrijk", "prioritair", en dergelijke; hij kan zelfs vermomd zijn als kennisgeving/bericht van legitieme bedrijven, instellingen, organisaties, autoriteiten of andere entiteiten. Naast oplichting worden spammails ook gebruikt voor de verspreiding van trojans, ransomware, cryptominers en andere malware.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen besmettelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen archieven zijn (RAR, ZIP, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript, enzovoort.

Wanneer een kwaadaardig bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - wordt het downloaden/installeren van malware gestart. Microsoft Office-documenten infecteren systemen bijvoorbeeld door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij adviseren u om voorzichtig te zijn met inkomende mail. De bijlagen en koppelingen die in verdachte/irrelevante e-mails en berichten worden aangetroffen - mogen niet worden geopend, aangezien dat kan leiden tot een systeeminfectie. Het is essentieel om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Malware verspreidt zich echter niet uitsluitend via spammail. Daarom raden we ook aan om alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen en software te activeren/updaten met legitieme tools (aangezien illegale activeringstools ["cracks"] en updaters van derden malware kunnen bevatten).

Het is van groot belang dat een betrouwbaar antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en up-to-date gehouden. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "TrustWallet" scam e-mail:

Subject:  wallet suspension alert


TrustWallet

 

Dear User,

 
Our system shows some irregular activities in your wallet                  
which requires immediate verification of ownership, to secure          
your wallet verification can be done via the page below.                    


Due to new updates on NFTs, unverified wallets will be suspended.     
within 24hours of receiving this alert. We're sorry for any inconvenience.     
We might have caused, but please keep in mind that our intention         
is to keep our customers safe and happy.                                           


CONFIRM RECOVERY PHRASE


 We're sorry for the inconvenience and thank you for using TRUST WALLET.


TRUST WALLET Support 2022.

Screenshot van de phishing website die door de "TrustWallet" spam campagne wordt gepromoot:

TrustWallet scam e-mail gepromote phishing site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Deze mail is niet persoonlijk. Cybercriminelen verspreiden deze e-mails in grote campagnes; vandaar dat duizenden gebruikers identieke e-mails ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze spam e-mail, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden/wachtzinnen/herstelzinnen van alle mogelijk blootgestelde accounts en breng de officiële ondersteuning ervan op de hoogte. En als u andere privégegevens hebt bekendgemaakt (bv. identiteitskaartgegevens, kredietkaartnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Ik heb een spambericht gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen van een spambericht leidt niet tot het downloaden/installeren van malware. Systemen worden geïnfecteerd wanneer de bijlagen of koppelingen in spamberichten worden geopend/aangeklikt.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat bij een spambericht was gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het geopende bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.) - ja, dan is uw systeem hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Voor documentformaten (.doc, .xls, .pdf, enz.) is echter mogelijk aanvullende gebruikersinteractie nodig (bijv. het inschakelen van macroopdrachten) om het download-/installatieproces van malware te starten.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Benadrukt moet worden dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verbergt, het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
TrustWallet phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TrustWallet phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.