FacebookTwitterLinkedIn

Hoe machtigingen te verwijderen voor captchafair.top

Ook bekend als: Advertenties van captchafair.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchafair[.]top?

Ons team heeft captchafair[.]top onderzocht en geleerd dat deze site een misleidend bericht toont om bezoekers te verleiden tot het toestaan van meldingen. Ook leidt captchafair[.]top bezoekers om naar andere onbetrouwbare webpagina's. We hebben captchafair[.]top ontdekt tijdens het inspecteren van sites die louche advertentienetwerken gebruiken.

captchafair[.]top ads

Captchafair[.]top in detail

Captchafair[.]top gebruikt een clickbait-techniek om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Deze pagina beweert dat bezoekers een CAPTCHA moeten doorstaan (om te bewijzen dat zij geen robots zijn) door op de knop "Toestaan" te klikken. Door op die knop te klikken terwijl u captchafair[.]top bezoekt, geeft u toestemming om meldingen te tonen.

Meldingen van captchafair[.]top zijn advertenties die onbetrouwbare websites kunnen openen. Klikken erop kan leiden tot pagina's ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, het betalen voor valse of onnodige producten of diensten, het downloaden van potentieel schadelijke apps, het bellen van valse technische ondersteuningsnummers, enz.

Naast het weergeven van misleidende inhoud om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van duistere meldingen, leidt captchafair[.]top om naar verschillende scam websites. Tijdens ons onderzoek werd captchafair[.]top omgeleid naar een pagina met een zwendel die lijkt op "AMAZON TRIAL". Die pagina beheert een enquête scam gebruikt om geld en (of) persoonlijke informatie te stelen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchafair.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen malwares.com URL checker (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.181.203.24
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type pagina's

Websites zoals captchafair[.]top worden meestal gepromoot via misleidende advertenties en pagina's die gebruik maken van louche advertentienetwerken (bv. torrent sites en illegale film streaming pagina's). Gebruikers openen ze onbedoeld. Het is belangrijk te vermelden dat meldingen van dergelijke pagina's naar kwaadaardige webpagina's kunnen leiden.

Er zijn veel sites zoals captchafair[.]top op het internet, bijvoorbeeld allnicespot[.]com, dokookamida[.]com, en expocaptcha[.]top.

Hoe heeft captchafair[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Klik op de knop "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", of een soortgelijke knop (afhankelijk van de webbrowser) wanneer een verdachte website toestemming vraagt om meldingen te tonen of te sluiten. Klik niet op de knop "Toestaan" wanneer u dergelijke pagina's bezoekt.

Captchafair[.]top toont meldingen omdat het daar toestemming voor heeft. Deze toestemming is verleend door op de knop "Toestaan" te klikken tijdens het bezoek aan captchafair[.]top. Websites kunnen geen meldingen tonen zonder toestemming van de bezoeker. Gewoonlijk tonen pagina's zoals captchafair[.]top misleidende berichten om toestemming te krijgen om meldingen te tonen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Merk op dat betrouwbare websites nooit berichten weergeven die bezoekers opdragen op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn, bestanden downloaden, video's afspelen, enz. Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van captchafair[.]top website (GIF):

captchafair[.]top uiterlijk van de website (GIF)

captchafair.top notification 2 captchafair.top notification 3 captchafair.top notification 4 captchafair.top notification 5 captchafair.top notification 6

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door captchafair[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Captchafair[.]top stuurt meldingen omdat het daarvoor toestemming heeft gekregen. Webpagina's kunnen geen meldingen tonen zonder toestemming van de bezoeker. Deze toestemming wordt verleend door tijdens het bezoeken van sites op de knop "Toestaan" te klikken.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen van websites zoals captchafair[.]top kunnen computers niet infecteren. Het is echter aanbevolen om er niet op te klikken omdat ze naar kwaadaardige pagina's kunnen leiden.

Is captchafair[.]top een virus?

Captchafair[.]top en gelijkaardige websites zijn geen virussen. Meestal promoten ze verschillende scams (bijv. enquête scans zoals "AMAZON TRIAL") en andere dubieuze webpagina's, en schaduwrijke toepassingen.

Zal Combo Cleaner captchafair[.]top ads automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Combo Cleaner zal uw computer scannen, de toestemmingen voor captchafair[.]top verwijderen en verdere toegang tot deze website blokkeren. Er zijn geen bijkomende stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchafair.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchafair.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.