FacebookTwitterLinkedIn

Hoe expocaptcha.top te stoppen met het weergeven van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van expocaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is expocaptcha[.]top?

Bij het onderzoeken van expocaptcha[.]top hebben we ontdekt dat het een misleidend bericht toont om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. We hebben expocaptcha[.]top ontdekt tijdens het inspecteren van pagina's die louche advertentienetwerken gebruiken. Gebruikers bezoeken sites als expocaptcha[.]top niet met opzet.

expocaptcha[.]top ads

Expocaptcha[.]top in detail

Expocaptcha[.]top laat bezoekers op de knop "Toestaan" klikken om een CAPTCHA te passeren. Het gebruikt een clickbait-techniek om toestemming te krijgen om meldingen te tonen. Het is nooit nodig om op de knop "Toestaan" te klikken (toestemming geven om meldingen te ontvangen) om een CAPTCHA te passeren, de pagina te laden, een video af te spelen, enz.

Meldingen van expocaptcha[.]top promoten louche websites en apps. Door erop te klikken kunnen phishing-websites, oplichtingssites voor technische ondersteuning en andere pagina's worden geopend die zijn ontworpen om gevoelige informatie of geld te ontfutselen of potentieel schadelijke software te promoten. Het is dus ten zeerste aan te raden om expocaptcha[.]top niet toe te staan meldingen te tonen.

Naast het weergeven van bedrieglijke inhoud en het tonen van onbetrouwbare meldingen, leidt expocaptcha[.]top bezoekers om naar andere dubieuze sites. We hebben ontdekt dat één van de pagina's die door expocaptcha[.]top wordt gepromoot een site is die een zwendel uitvoert die lijkt op "AMAZON TRIAL" - een pagina die een enquêtezwendel uitvoert.

Overzicht bedreiging:
Name Advertenties van expocaptcha.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen alphaMountain.ai (Suspicious), Avira (Phishing), CyRadar (Malicious), Fortinet (Malware), malwares.com URL checker (Malicious), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.181.203.24
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over pagina's van dit type

Websites zoals expocaptcha[.]top worden meestal gepromoot via pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken (bv. torrentsites en illegale filmstreamingpagina's) en dubieuze advertenties. Het is ongebruikelijk dat deze pagina's opzettelijk worden bezocht. In sommige gevallen wordt adware gebruikt om deze sites te promoten.

Voorbeelden van soortgelijke pagina's zijn venadvonline[.]com, mudflised[.]com, en mywowspot[.]com.

Hoe heeft expocaptcha[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Expocaptcha[.]top toont meldingen omdat op de knop "Toestaan" is geklikt tijdens het bezoeken van deze pagina. Door op die knop te klikken tijdens het bezoeken van pagina's krijgen ze toestemming om meldingen te versturen. Geen enkele website kan meldingen tonen zonder toestemming van de bezoeker.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Klik niet op de knop "Toestaan" als u geen meldingen van een website wilt ontvangen. Klik op de knop "Meldingen blokkeren", of een soortgelijke knop, of sluit de pagina. Merk op dat legitieme pagina's nooit beweren dat het klikken op de knop "Toestaan" bepaalde acties uitvoert (bijvoorbeeld bewijzen dat u geen robot bent, de pagina laden, een video afspelen, enz.)

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van expocaptcha[.]top website (GIF):

expocaptcha[.]top website verschijning (GIF)

Nog een verschijning van de expocaptcha[.]top pagina:

expocaptcha.top ads een andere verschijning

Meldingen van expocaptcha[.]top:

expocaptcha.top kennisgeving expocaptcha.top kennisgeving 2 expocaptcha.top kennisgeving 3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser notificaties) geleverd door expocaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Expocaptcha[.]top toont meldingen omdat het daarvoor toestemming heeft gekregen. Bezoekers gaan akkoord met het ontvangen van meldingen van pagina's door op de knop "Toestaan" te klikken terwijl ze de pagina's bezoeken.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen van duistere webpagina's kunnen computers niet infecteren. Niettemin kunnen ze leiden naar kwaadaardige websites.

Is expocaptcha[.]top een virus?

Websites zoals expocaptcha[.]top zijn geen virussen. In de meeste gevallen promoten ze verschillende scams, dubieuze apps en websites.

Zal Combo Cleaner expocaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle toestemmingen verwijderen die aan expocaptcha[.]top zijn verleend. Ook zal deze toepassing verdere toegang tot expocaptcha[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van expocaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van expocaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.