FacebookTwitterLinkedIn

Het verwijderen van Surf Start browser hijacker en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: search.nstart.online doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Surf Start?

Tijdens het inspecteren van verdachte websites, ontdekte ons onderzoeksteam de Surf Start browserextensie. Het belooft gemakkelijke toegang tot surfsport resultaten en nieuws. Onze inspectie onthulde echter dat Surf Start werkt als een browser hijacker en de valse zoekmachine search.nstart.online promoot.

search.nstart.online browser hijacker

Surf Start browser hijacker overzicht

Surf Start wijst search.nstart.online toe als startpagina, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters van browsers. Bovendien maakt deze browser hijacker gebruik van bepaalde technieken - om herstel van de browser te voorkomen.

Met deze uitbreiding geïnstalleerd: nieuwe browser tabbladen / vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL-balk - resulteren in omleidingen naar search.nstart.online. Nep zoekmachines zijn meestal niet in staat om zoekresultaten te leveren, dus leiden ze om naar echte.

We zagen dat search.nstart.online verschillende omleidingsketens veroorzaakt. In sommige gevallen - wordt het direct omgeleid naar Bing (bing.com), terwijl in andere - de omleidingen landde op de nearbyme.io illegale zoekmachine. In tegenstelling tot de meeste sites van dit soort, kan nearbyme.io zoekresultaten genereren, maar ze zijn onnauwkeurig en kunnen bedrieglijke/misleidende inhoud promoten. Merk op dat search.nstart.online elders kan omleiden omdat verschillende factoren zoals de geolocatie van de gebruiker dat kunnen bepalen.

Bovendien heeft Surf Start data-tracking functionaliteiten. Browser-hijacking software richt zich gewoonlijk op: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enz. De verzamelde informatie kan te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van software als Surf Start op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Surf Start
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) Surf Start
Veronderstelde functionaliteit Snelle toegang tot surfgerelateerde inhoud.
Gepromote URL search.nstart.online
Detectienamen (search.nstart.online) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search.nstart.online) 44.238.191.89
Aangetaste browserinstellingen Startpagina, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browserkapers geanalyseerd; Whiteboard New Tab, Cities HD Backgrounds in Your New Tab, ComedyTab en Landscape Scroller zijn slechts enkele voorbeelden.

Browser-hijacking software lijkt meestal legitiem en ongevaarlijk. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met beloften van "nuttige" functionaliteiten, die zelden operationeel zijn. En zelfs als dat zo is, is dat geen bewijs van de legitimiteit of veiligheid van de software.

Hoe heeft Surf Start zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Surf Start verkregen van een misleidende webpagina. Browserkapers kunnen "officiële" promotiepagina's hebben, en ze worden gepusht via online oplichting. De meeste gebruikers komen op deze sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software kan worden gebundeld met (verpakt naast) gewone programma's. Downloaden van dubieuze bronnen (bv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installatieprocessen (bv. stappen en secties overslaan, enz.) - vergroten het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties verspreiden ook browserkapers. Als erop wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Wij raden sterk aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen. Het is net zo belangrijk om de installatie met zorg te benaderen, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en af te zien van extra apps, extensies, tools, enz.

Wij adviseren ook voorzichtig te zijn bij het browsen, omdat illegale en kwaadaardige inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld legitiem uitzien, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen tegenkomt, moet u het apparaat controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Surf Start, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door Surf Start browser hijacker:

Surf Start browser hijacker asking for permissions

Misleidende website die Surf Start browser hijacker promoot:

Deceptive website used to promote Surf Start browser hijacker

Weergave van search.nstart.online die omleidt naar de nearbyme.io nep zoekmachine (GIF):

Surf Start browser hijacker redirecting to nearbyme.io (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Surf Start browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.nstart.online browser hijacker uninstall via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Surf Start"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website search.nstart.online veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Surf Start browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing search.nstart.online related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Surf Start" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing search.nstart.online from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" "Surf Start" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search.nstart.online) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing search.nstart.online from Google Chrome default search engine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "search.nstart.online", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft hebben met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.nstart.online doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Removing search.nstart.online related Mozilla Firefox extensions

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoek "Surf Start", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing search.nstart.online from Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (rechtsboven in het hoofdvenster), vervolgens selecteert u "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Surf Start" uit, verwijdert u hxxp://search.nstart.online en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing search.nstart.online from Mozilla Firefox default search engine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.nstart.online doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.nstart.online doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.nstart.online doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.nstart.online doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25448-surf-start-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om search.nstart.online website te bezoeken?

Cybercriminelen (dat wil zeggen, ontwikkelaars van valse zoekmachines en browser hijackers) genereren inkomsten via omleidingen naar sites zoals search.nstart.online.

Is een bezoek aan search.nstart.online een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites zoals search.nstart.online verzamelen (en verkopen) meestal informatie over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

De meest gebruikte distributiemethoden zijn: gebundelde programma-installateurs, online scams, onbetrouwbare downloadkanalen (bijv. freeware en gratis bestandshosting websites, P2P sharing netwerken, etc.), spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Helpt Combo Cleaner me bij het verwijderen van Surf Start browser hijacker?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en gedetecteerde browser-hijacking toepassingen verwijderen. Het is relevant om te vermelden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen perfecte oplossing is, vooral in gevallen waarin meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. Aangezien nadat een is verwijderd - de anderen kunnen opnieuw installeren. Wat meer is, kan verwijdering gerelateerde instellingen ontoegankelijk met browser-hijacking software geïnstalleerd. Daarom moet browser hijackers grondig en allemaal tegelijk worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.nstart.online doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.nstart.online doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.