FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Videos adware uit het besturingssysteem verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Videos
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Videos?

Tijdens het onderzoeken van de Videos toepassing, vonden we dat het behoort tot de ChromeLoader malware familie. Het is een advertentie-ondersteunde applicatie die ongewenste advertenties toont. We ontdekten de Videos app na het downloaden van een VHD bestand van een misleidende pagina. Het is belangrijk om te vermelden dat ChromeLoader-apps meestal samen met andere mogelijk schadelijke apps worden geleverd.

Videos adware installation folder

Videos in detail

We hebben gemerkt dat de Videos app in het Taakbeheer draait als "nwjs". Terwijl het actief is, toont het ongewenste advertenties die verschillende scam websites kunnen openen (bijv. phishing websites ontworpen om gevoelige informatie te onttrekken, technische ondersteuning scam pagina's, enz.

Ook kunnen advertenties die door de Videos app worden getoond potentieel schadelijke software promoten. Deze advertenties kunnen websites openen die aanbieden om onbetrouwbare software te downloaden of onverwachte downloads en installaties veroorzaken.

Zoals we in de inleiding vermeldden, maakt Videos deel uit van de ChromeLoader-familie. Videos kan samen met andere ongewenste en kwaadaardige software (bijvoorbeeld browserkapers, ransomware, informatiedieven en spyware) worden verspreid.

Videos kan ook browsergerelateerde en (of) gevoelige informatie verzamelen. Het kan browsinggegevens, wachtwoorden, creditcardgegevens, persoonlijk identificeerbare informatie en (of) andere details verzamelen. Oplichters achter Videos kunnen de verkregen informatie misbruiken om identiteiten, geld, online accounts, enz. te stelen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Videos
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Your File Is Ready To Download.vhd) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (Application) N/A (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende advertenties en websites, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloaden van torrent-bestanden, sociale-mediaplatforms.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie, verminderde surfervaring op het web.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van ChromeLoader apps

FLB Music, Mobile, Markets en Cash zijn voorbeelden van andere apps uit de ChromeLoader-familie. Deze apps worden gepromoot via misleidende websites, illegale film streaming pagina's, torrent sites, gekraakte software distributie pagina's, schadelijke advertenties, opmerkingen op sociale media platforms, enz.

Hoe installeerde Video's zich op mijn computer?

De toepassing Videos wordt verspreid via een website die ontworpen is om het bestand "Your File Is Ready To Download.vhd" te downloaden. Videos wordt geïnstalleerd via het installatieprogramma dat is opgenomen in het "Your File Is Ready To Download.vhd"-bestand.

Adware wordt ook verspreid via valse installers die installers voor legitieme software nabootsen, schaduwadvertenties, softwarebundels, installers voor illegale/gekraakte software, enz. In alle gevallen downloaden en installeren gebruikers per ongeluk adware.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download software van officiële websites en winkels. Vermijd het gebruik van andere bronnen om het te downloaden. Klik niet op verdachte advertenties (vooral wanneer dergelijke advertenties worden weergegeven op louche websites). Controleer downloaders en installers altijd op aanvullende apps en deselecteer de ongewenste voordat u de downloads en installaties voltooit.

Klik niet op verdachte links of meldingen van onbetrouwbare websites. Houd het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's bijgewerkt en antivirussoftware (real-time bescherming) ingeschakeld. Scan het besturingssysteem regelmatig op bedreigingen.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende website die Videos adware verspreidt:

videos adware deceptive promoter

Het bestand "Your File Is Ready To Download.vhd" en de inhoud ervan:

Videos adware Your File Is Ready To Download.vhd file contents

Video's die in het Taakbeheer lopen als "nwjs":

videos adware nwjs process in task manager

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Videos adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing Videos  ads from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Removing Videos ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van videos, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Videos ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing Videos ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van videos kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van videos, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van videos van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van videos of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25379-videos-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Meestal veroorzaakt adware problemen zoals een verminderde surfervaring op het web en tragere computerprestaties. Het kan echter ook andere problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Apps met reclame tonen ongewenste advertenties. Ze kunnen ook webbrowsers kapen en gebruikers volgen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Meestal wordt adware te gelde gemaakt via affiliate programma's. De ontwikkelaars verdienen geld door het promoten van pagina's, diensten, producten, enz.

Zal Combo Cleaner de video adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert adware en andere ongewenste software (inclusief malware). Het is belangrijk om te vermelden dat sommige reclame-ondersteunde apps hardnekkig kunnen zijn - het kan moeilijk zijn om ze handmatig te verwijderen. Het wordt dus aanbevolen om ze automatisch te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Videos QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Videos op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.