FacebookTwitterLinkedIn

Hoe FLB Music verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: Advertenties van FLB Music
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is FLB Music?

FLB Music is één van de ChromeLoader malware varianten. Het is een advertentie-ondersteunde toepassing vermomd als mediaspeler. Het genereert ongewenste advertenties en stelt de malware in staat modules te laden voor netwerkcommunicatie en DHCP snooping. Ons team ontdekte de FLB Music-toepassing na het downloaden van een ISO-bestand van een misleidende pagina.

FLB Music adware installatiemap

Meer over FLB Music

FLB Music draait in het Taakbeheer als "FLB Music". Het voert klikfraude uit door op verschillende advertenties te klikken om de advertentie-inkomsten te verhogen. Ook laat FLB Music de malware extra modules laden voor netwerkcommunicatie en DHCP snooping. Het kan ook ongewenste advertenties weergeven.

Klikken op advertenties gegenereerd door FLB Music kan kwaadaardige websites, scampagina's voor technische ondersteuning, phishing-sites, enz. openen. Ook kan het ongewenste downloads of zelfs installaties veroorzaken. Naast het weergeven van advertenties kan FLB Music ook gevoelige informatie verzamelen.

FLB Music is een onbetrouwbare toepassing, één van de varianten van ChromeLoader malware die onmiddellijk moet worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van FLB Music
Type bedreiging Adware
Detectienamen (ISO File) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (FLB Music) Gridinsoft (Trojan.Heur!.02044823), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over ChromeLoader

FLB Music is niet de enige ChromeLoader-malwarevariant. Andere varianten zijn vermomd als andere programma's (bv. hulpprogramma's die gebruikers helpen ondertitels te vinden voor films en tv-programma's) en hebben andere mogelijkheden. Deze varianten kunnen systemen vernietigen, ransomware implementeren en andere schadelijke activiteiten uitvoeren.

Meer voorbeelden van ChromeLoader-malwarevarianten zijn Mobile, Markets en Travel.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

FLB Music wordt verspreid via een misleidende website die een ISO-bestand downloadt. FLB Music wordt geïnstalleerd na het starten van het installatieprogramma van het ISO-bestand en het voltooien van de installatiestappen. Het bovengenoemde ISO-bestand kan ook worden verspreid via browseromleidingen en YouTube-video-opmerkingen.

In andere gevallen wordt reclame-ondersteunde software verspreid via valse installateurs, softwarebundels en dubieuze advertenties. Gebruikers installeren adware naast andere software wanneer ze installaties voltooien zonder "Geavanceerd", "Aangepast", "Handmatig" of soortgelijke instellingen te wijzigen.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download software alleen van officiële websites (of winkels). Gebruik nooit duistere pagina's, P2P-netwerken, downloaders en winkels van derden, gratis bestandshostingpagina's, enz. om apps of bestanden te downloaden. Vertrouw ook geen advertenties die verschijnen op verdachte websites. Ga nooit akkoord met meldingen van pagina's die beweren dat u op de knop "Toestaan" moet klikken om bepaalde acties uit te voeren.

Deselecteer ongewenste toepassingen (wijzig de instellingen in installateurs) voordat u de installatie van software voltooit. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die de FLB Music toepassing promoot:

FLB Musig adware promoter

ISO-bestand en de inhoud ervan:

FLB Music adware Inhoud van ISO-bestand

De gebruikersinterface van FLB Music:

FLB Music adware gebruikersomgeving

FLB Music draait in de Taakbeheer als "FLB Music":

FLB Music adware draaien in Taakbeheer als FLB Music

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

FLB Music adware verwijder via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

De FLB Music adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

De FLB Music adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van flb music, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

De FLB Music adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

De FLB Music adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van flb music kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van flb music, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van flb music van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van flb music of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24903-flb-music-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Meestal vermindert adware de internetbrowserervaring door opdringerige advertenties te tonen en een computer te vertragen. ChromeLoader-malwarevarianten (adware-achtige apps van deze malwarecampagne) kunnen systemen vernietigen, bestanden versleutelen, informatie stelen en andere problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Typisch toont adware vervelende advertenties. Naast het tonen van advertenties kan software van dit type webbrowsers kapen en informatie verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Eén van hun inkomstenkanalen zijn affiliate programma's. Ze nemen deel aan affiliate programma's om geld te verdienen met adware door het promoten van verschillende pagina's, producten, diensten, enz.

Zal Combo Cleaner FLB Music adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en FLB Music en andere geïnstalleerde adware volledig verwijderen. Het laat geen gegevens achter in het systeem. Het automatisch verwijderen van adware in plaats van handmatig is aanbevolen om te voorkomen dat sommige onderdelen ervan in het systeem achterblijven.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van FLB Music QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van FLB Music op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.