FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Cash adware van uw besturingssysteem

Ook bekend als: Ads by Cash
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Cash?

Onze onderzoekers ontdekten de Cash bedrieglijke toepassing tijdens het inspecteren van verdachte installers. Na het analyseren van deze app, kwamen we erachter dat het reclame-ondersteunde software (adware) is.

Cash adware installatiemap

Cash adware overzicht

Adware werkt door het plaatsen van grafische inhoud (advertenties) van derden op verschillende interfaces mogelijk te maken. Deze advertenties promoten online oplichting (bv. phishing, technische ondersteuning, enz.), onbetrouwbare/schadelijke websites en apps, en zelfs malware.

Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties downloads/installaties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker - nadat er op is geklikt. Het is relevant om te vermelden dat alle echte producten die u tegenkomt via deze advertenties hoogstwaarschijnlijk worden gepromoot door oplichters die hun affiliate programma's misbruiken om illegale commissies te verwerven.

Het moet vermeld worden dat reclame-ondersteunde software mogelijk niet werkt zoals ontworpen (geen advertenties toont) als bepaalde voorwaarden ongeschikt zijn (b.v. browser/systeem specs of gebruiker geolocatie zijn incompatibel, bepaalde sites worden niet bezocht, etc.). Ongeacht of Cash advertenties levert - zijn aanwezigheid op een systeem brengt de veiligheid van het apparaat/systeem niettemin in gevaar.

Wat meer is, deze malafide toepassing heeft waarschijnlijk data tracking functionaliteiten. Gerichte informatie kan omvatten browsen en zoekmachine geschiedenis, persoonlijk identificeerbare gegevens, account log-in gegevens, financiën / bankieren-gerelateerde gegevens, enz. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samengevat, de aanwezigheid van software zoals Cash op apparaten kan leiden tot systeem infecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen, en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Ads by Cash
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (installer) ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSear), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Sophos (Generic PUA BI (PUA)), Zillya (Trojan.Agent.Script.1721515), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) ESET-NOD32 (JS/Chromex.Agent.BM), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Webroot (W32.Hacktool.Riskware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide Procesnaam Cash soft (procesnaam kan variëren)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware voorbeelden geanalyseerd; Diet, Healthy, Strength, Energy - zijn er een paar die praktisch identiek zijn aan Cash, en Cookie Stuffing Browser Extensions, Mega Colors, Video Downloader, View-Dark - zijn een paar van onze nieuwste vondsten binnen de adware categorie. Reclame-ondersteunde software lijkt meestal gewoon en onschuldig. Gebruikers worden verleid tot het downloaden/installeren met verschillende "handige" en "voordelige" functies. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn ze totaal niet operationeel.

Hoe heeft Cash zich op mijn computer geïnstalleerd?

Adware verspreidt zich door middel van "bundeling" - het verpakken van gewone programma-installateurs met ongewenste/malijke toevoegingen. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (b.v. onofficiële en freeware websites, P2P sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties verhogen het risico om onbedoeld gebundelde inhoud toe te laten op het apparaat.

Bovendien worden opdringerige advertenties gebruikt om adware te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Door advertenties ondersteunde software kan ook "officiële" promotie-webpagina's hebben, en het wordt gepusht via scam sites. Gebruikers komen meestal op dit soort pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd gespelde URL's, websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met de mogelijkheid om browsers te openen).

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan onderzoek te doen naar softwareproducten en deze te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Verder is het essentieel om de installatie met zorg te benaderen. Daarom adviseren wij om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te inspecteren, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en alle toevoegingen af te melden.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen - aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud er meestal onschuldig uitziet. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties lijken legitiem maar worden omgeleid naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, etc.).

Als u advertenties/omleidingen van dit type ervaart, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Cash, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de inhoud van het installatieprogramma van Cash adware:

Officiële Cash adware installer inhoud

Screenshot Cash adware's proces op Windows Taakbeheer ("Cash soft" procesnaam):Cash adware proces op Taakbeheer (Cash soft - procesnaam)

Screenshot van een bedrieglijke website die gebruikt wordt om Cash adware installer te promoten:

Cash adware-bevorderende website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Cash adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Cash adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Cash", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Cash advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

Verwijder adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek heeft Cash zijn browser plug-ins niet geïnstalleerd op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het was gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ads by cash, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoekt u alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klikt u op de drie puntjes en vervolgens op "Verwijderen".

Adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ads by cash kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de ads by cash, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om ads by cash van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ads by cash of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24750-cash-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browsingkwaliteit en de systeemprestaties verminderen. De aanwezigheid ervan op een apparaat wordt ook beschouwd als een belangrijk privacyprobleem, aangezien deze software meestal privégegevens verzamelt. Bovendien onderschrijven advertenties die door adware worden geleverd schadelijke inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het is ontworpen om advertenties weer te geven op bezochte websites en/of andere interfaces. Bovendien kunnen sommige types webpagina's geforceerd openen en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Het grootste deel van de winst komt van affiliate programma's in de vorm van commissies voor de promotie van verschillende websites, software, producten, diensten, enz.

Zal Combo Cleaner Cash adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en alle adware-type geïnstalleerde apps verwijderen. Het moet worden vermeld dat handmatige verwijdering (zonder de hulp van beveiligingsprogramma's) ineffectief zou kunnen zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende bestandsresten verborgen in het systeem. Bovendien kunnen de resterende componenten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom moet advertentie-ondersteunde software grondig worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ads by Cash QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ads by Cash op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.