FacebookTwitterLinkedIn

Hoe tabs info browserextensie verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van tabs info
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is tabs info?

Ons team inspecteerde tabbladen info browserextensie en ontdekte dat deze app is ontworpen om vervelende advertenties weer te geven. Software die advertenties toont wordt adware genoemd. Het is gebruikelijk dat adware wordt verspreid (en gepromoot) met behulp van misleidende methoden. Daarom installeren of voegen gebruikers vaak apps zoals tabs info toe zonder te weten wat deze apps eigenlijk doen.

tabs info adware

tabs info applicatie in detail

Advertenties weergegeven door tabs info browser app verbergen de inhoud van bezochte pagina's (die advertenties zijn opdringerig). Als u erop klikt, kunnen deze advertenties potentieel schadelijke pagina's openen. Als u erop klikt, kan dit leiden naar phishing-websites, scam-pagina's voor technische ondersteuning, kwaadaardige pagina's, websites die aanbieden om louche software te downloaden, enz.

Het is belangrijk te vermelden dat adware kan worden ontworpen om advertenties te tonen die bepaalde scripts kunnen uitvoeren om ongewenste downloads en zelfs installaties te veroorzaken. Naast het tonen van advertenties, kan Tabs info browser gegevens op alle webpagina's lezen en wijzigen. Deze functie kan worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden (bijvoorbeeld om gevoelige informatie te verkrijgen).

Daarom is het sterk aanbevolen niet te hebben tabs info browser extensie toegevoegd aan een browser. Hetzelfde geldt voor alle adware-type toepassingen. Onze handleiding voor het verwijderen van adware vindt u hieronder.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van tabs info
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Sommige door reclame ondersteunde apps zijn ontworpen om valse zoekmachines te promoten. In dergelijke gevallen wijzigen ze de instellingen van webbrowsers (ze kapen webbrowsers). Meestal gaat het om de standaard zoekmachine, startpagina en (of) nieuwe tabbladpagina. De meeste browser-hijacking apps voorkomen dat gebruikers hun wijzigingen ongedaan kunnen maken.

Voorbeelden van adware vergelijkbaar met tabbladeninfo zijn Streamic, pagina stijlen en Multiple Account.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

We ontdekten tabs info op een misleidende website die een bericht toont dat zegt dat een gratis download klaar is. Tabs info wordt toegevoegd aan een webbrowser na het voltooien van de instructies op die pagina (de schermafbeelding ervan is hierboven gegeven). Meestal worden pagina's zoals diegene die tabs info promoten geopend via pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken en advertenties erop.

Ook wordt adware vaak verspreid via software bundels. Het wordt geïntegreerd in installateurs als een optionele installatie. Adware wordt geïnstalleerd na het voltooien van installatiestappen zonder bepaalde selectievakjes aan te vinken of "Geavanceerd", "Aangepast" of gelijkaardige instellingen te wijzigen.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download applicaties (en bestanden) van officiële websites en winkels (zoals Google Play). Lees altijd recensies voordat u apps downloadt. Vermijd het downloaden van apps met geen of weinig recensies. Gebruik geen P2P-netwerken, louche websites, downloaders van derden, enz. als bronnen voor het downloaden van software.

Deselecteer altijd ongewenste toepassingen voordat u programma's downloadt en installeert. Klik niet op advertenties en valse knoppen op onbetrouwbare websites en sta niet toe dat dergelijke sites meldingen tonen. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende pagina die tabs info applicatie promoot:

tabs info adware deceptive promoter

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

tabs info adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Tabs info adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "tabs info" en andere verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Tabs info adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van tabs info, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Tabs info adware uit Mozilla Firefox verwijderen stap 1

Klik op het firefox-menupictogram firefox menu icon (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing tabs info adware from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van tabs info kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van tabs info, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van tabs info van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van tabs info of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25232-tabs-info-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

De twee meest voorkomende problemen veroorzaakt door adware zijn een verminderde surfervaring op het web door vervelende advertenties (en soms gemanipuleerde browserinstellingen) en tragere computerprestaties. Soms kan adware de oorzaak zijn van inbreuk op de privacy.

Wat doet adware?

Door adware ondersteunde software overspoelt gebruikers met opdringerige advertenties. Het kan ook ontworpen zijn om een webbrowser te kapen en informatie over gebruikers te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Gewoonlijk verdienen adware-ontwikkelaars geld via affiliate programma's. Ze nemen deel aan deze programma's om commissies te verdienen voor het promoten van pagina's, producten, diensten, enz.

Verwijdert Combo Cleaner adware van tabs info?

Ja, Combo Cleaner verwijdert adware van het besturingssysteem. Het zal ervoor zorgen dat er geen componenten van adware aanwezig zijn na de verwijdering (wat een probleem kan zijn wanneer u probeert adware handmatig te verwijderen).

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van tabs info QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van tabs info op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.