FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Multiple Account adware-type browserextensie verwijderen

Ook bekend als: Multiple Account doorverwijzing
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Multiple Account?

Multiple Account is de naam van een bedrieglijke browserextensie die wordt gepromoot als een hulpmiddel dat internetcookies van andere accounts kan opslaan en importeren. Na analyse van deze software hebben we vastgesteld dat het werkt als adware.

Multiple Account browserextensie van het adware-type

Multiple Account adware overzicht

Adware staat voor reclame-ondersteunde software. Het is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren.

Multiple Account werkt door het forceren van het openen van verschillende websites. Het kan omleidingen veroorzaken naar de volgende types: twijfelachtige (bijv. adult-dating, pornografie, gokken, etc.), scam-bevorderende (bijv. phishing, nep-viruswaarschuwing, nep-weggeefactie, etc.), software-ondersteunende (bijv. adware, browser hijacker, nep-antivirus, PUA, etc.), malware-prolifererende (bijv. trojan, ransomware, etc.), en andere verdachte/gevaarlijke sites.

Bovendien verzamelt adware meestal privégegevens, en dit geldt waarschijnlijk ook voor Multiple Account. De gerichte gegevens kunnen omvatten: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële informatie, enz. De verzamelde gegevens kunnen worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van software als Multiple Account op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Multiple Account doorverwijzing
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Multiple Account
Veronderstelde functionaliteit Internet cookie opslaan/importeren op meerdere accounts.
Detectienamen (malafide installer) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.46941077), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Passteal.on), Microsoft (Trojan:Win32/Azorult.RT!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Tekst naar Google Maps, randkleuren, Chromnius en Motivational Quotes zijn slechts enkele voorbeelden van adware die we recentelijk hebben geanalyseerd. Door reclame ondersteunde software lijkt meestal legitiem en onschuldig. Het biedt een grote verscheidenheid aan "handige" en "voordelige" functionaliteiten. Deze functies zijn echter zelden operationeel.

Hoe is Multiple Account op mijn computer geïnstalleerd?

Multiple Account werd op onze testmachine geïnstalleerd door een kwaadaardig installatieprogramma. Adware wordt vaak vermomd als of gebundeld met gewone inhoud.

"Bundelen" is een marketingtechniek waarbij gewone programma-installaties worden voorverpakt met ongewenste/schadelijke toevoegingen. Downloaden van dubieuze bronnen (bv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties (bv. door het gebruik van "Easy/Quick" instellingen, enz.) verhogen het risico om gebundelde inhoud toe te laten op het apparaat.

Opdringerige advertenties verspreiden de adware ook. Eenmaal aangeklikt kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Door advertenties ondersteunde software kan ook "officiële" promotiesites hebben, en het wordt onderschreven op zwendelwebsites. De meeste gebruikers komen op deze websites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (inclusief de mogelijkheid om de browser te forceren).

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan alleen te downloaden van officiële en gecontroleerde kanalen. Bovendien is het essentieel om bij de installatie de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

Wij adviseren voorzichtig te zijn bij het browsen omdat illegitiem en kwaadaardig materiaal meestal gewoon en ongevaarlijk lijkt.

Mocht u de eerder beschreven advertenties/omleidingen ervaren, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Multiple Account, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de gedetailleerde informatie van Multiple Account adware:

Multiple Account adware gedetailleerde info

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Multiple Account adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Multiple Account adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Multiple Account", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Multiple Account advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Multiple Account adware uit internetbrowsers verwijderen:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van Multiple Account-advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Multiple Account" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Advertenties met meerdere accounts verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van multiple account doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Multiple Account ads uit Mozilla Firefox verwijderen stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster "Multiple Account" en alle andere onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Multiple Account ads uit Mozilla Firefox verwijderen stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van multiple account doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de multiple account doorverwijzing, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om multiple account doorverwijzing van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over multiple account doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25117-multiple-account-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de kwaliteit van het browsen en de systeemprestaties verminderen. Het heeft meestal functies voor het bijhouden van gegevens - daarom wordt deze software geclassificeerd als een bedreiging voor de privacy. Bovendien ondersteunen advertenties van adware misleidende inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (bijv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. De primaire functies ervan kunnen bestaan uit het weergeven van advertenties op bezochte websites en/of andere interfaces, het forceren van het openen van sites en het verzamelen van privégegevens.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren voornamelijk inkomsten via affiliatieprogramma's door het promoten van verschillende websites, apps, producten, diensten en andere inhoud.

Zal Combo Cleaner de Multiple Account adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert gedetecteerde adware-type toepassingen. Het moet vermeld worden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) ineffectief kan zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware handmatig is verwijderd - blijven verschillende restanten (bestanden) verborgen in het systeem. Bovendien kunnen de restanten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om advertentie-ondersteunde software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Multiple Account doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Multiple Account doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.