FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Travel adware

Ook bekend als: Advertenties van Travel
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Travel?

Travel is de naam van adware - een onbetrouwbare advertentie-ondersteunde toepassing die vervelende advertenties toont. We ontdekten het na onderzoek van een ISO-bestand dat gedownload was van een louche website. We ontdekten ook dat het draait als "Travel tech Copyright © all rights reserved" in het Taakbeheer.

Travel adware files

Meer over Travel adware

Klikken op advertenties van Travel kan twijfelachtige (mogelijk schadelijke) pagina's openen. Die advertenties kunnen louche websites openen die om persoonlijke informatie vragen, gebruikers aanmoedigen om onbetrouwbare apps te downloaden, hen aansporen om een vals technisch ondersteuningsnummer te bellen, enz. Ook kunnen die advertenties ongewenste apps downloaden of installeren (als ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren).

Bovendien kan Travel persoonlijke gegevens verzamelen (bijv. creditcardgegevens), informatie over het browsen en (of) andere details. De aanwezigheid ervan kan leiden tot geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, problemen met betrekking tot online privacy, browseveiligheid, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Travel
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Travel) Alibaba (AdWare:Script/AdSearch.61bb2719), ESET-NOD32 (JS/Chromex.Agent.BM), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), ZoneAlarm by Check Point (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (ISO File) ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Zillya (Trojan.Agent.Script.1721515), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Adware is een soort software die opdringerige advertenties weergeeft. Naast het tonen van vervelende advertenties kan adware ook ontworpen zijn om webbrowsers te kapen en gegevens over gebruikers te verzamelen. Hoe dan ook, adware mag op geen enkele browser of besturingssysteem worden geïnstalleerd. Meer adware voorbeelden zijn Some-Light, NonLight en Gallery.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Travel wordt geïnstalleerd na het uitvoeren van een installatieprogramma in het ISO-bestand dat is gedownload van een louche website en het voltooien van de installatiestappen. Hieronder staat een screenshot van een bedrieglijke pagina en ISO-bestand dat wordt gebruikt om Travel te verspreiden.

Ook wordt adware vaak verspreid via louche advertenties, valse installateurs, software bundels en andere soortgelijke manieren. In alle gevallen downloaden en installeren de meeste gebruikers adware per ongeluk.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Klik niet op advertenties die verschijnen op twijfelachtige websites. Ga nooit akkoord met het ontvangen van meldingen van verdachte websites. Download toepassingen (en bestanden) van legitieme bronnen zoals officiële pagina's en winkels. Vermijd het gebruik van onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, enz.

Deselecteer ook ongewenste toepassingen in downloaders/installers voordat u software downloadt/ installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende website die Travel adware promoot:

travel adware promoter

ISO-bestand en de inhoud ervan:

travel adware iso file contents

Travel draait in het Taakbeheer als "Travel tech Copyright © all rights reserved":

travel adware travel tech copyright process in task manager

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Travel adware verwijderen via configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Travel adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Travel adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van travel, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Travel adware uit Mozilla Firefox verwijderen stap 1

Klik op het firefox-menupictogram firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Travel adware uit Mozilla Firefox verwijderen stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van travel kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van travel, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van travel van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van travel of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24819-travel-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Het kan de computerprestaties beïnvloeden (een computer kan langzamer werken als er adware op is geïnstalleerd), de surfervaring op het web verminderen en problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Wat doet adware?

Het genereert vervelende/opdringerige advertenties. Het kan ook ontworpen zijn om valse zoekmachines te promoten en gegevens te verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware verdient zijn geld voornamelijk via affiliate programma's. De ontwikkelaars nemen deel aan affiliate programma's om producten, pagina's, diensten, enz. te promoten.

Zal Combo Cleaner Travel adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner verwijdert adware volledig van het besturingssysteem. Het is aanbevolen om adware automatisch te verwijderen omdat handmatige verwijdering een moeilijke taak kan zijn. Vaak blijven bestanden van adware in het systeem staan, zelfs na de (handmatige) verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Travel QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Travel op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.