FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Movie Database adware-type browserextensie

Ook bekend als: Advertenties van Movie Database
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort extensie is "Movie Database"?

Onze onderzoekers ontdekten de Movie Database browserextensie tijdens het onderzoeken van verdachte software-gepromote websites. Het wordt gepromoot als een snelle toegang tot TMDB (The Move Database) - een online database voor films en tv-shows. Na het analyseren van deze extensie, hebben we vastgesteld dat Movie Database in plaats daarvan werkt als advertentie-ondersteunde software (adware).

Movie Database adware toestemming vragen

Movie Database adware overzicht

Adware toont verschillende advertenties op bezochte websites en/of verschillende interfaces. Deze advertenties promoten onbetrouwbare/gevaarlijke sites en apps, online oplichting en malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen zelfs stiekem downloads/installaties uitvoeren wanneer erop wordt geklikt.

Merk op dat alle legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt hoogstwaarschijnlijk niet worden onderschreven door hun ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze goedkeuring uitgevoerd door oplichters die de affiliatieprogramma's van de producten misbruiken om onrechtmatige commissies te verwerven.

Hoewel reclame-ondersteunde software mogelijk geen advertenties levert als bepaalde omstandigheden ongeschikt zijn (bijv. incompatibele browser/systeem, specifieke websites worden niet bezocht, enz.) - brengt de aanwezigheid ervan hoe dan ook de veiligheid van het apparaat/de gebruiker in gevaar.

Bovendien beschikt Movie Database over functies voor het bijhouden van gegevens. De gerichte informatie kan omvatten: browsergeschiedenis en geschiedenis van zoekmachines, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enz. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Movie Database op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Movie Database
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Movie Database
Veronderstelde functionaliteit Gemakkelijke toegang tot TMDB
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware-voorbeelden geanalyseerd; EyeEase, Markets en Quick Online Recipes zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten. Door reclame ondersteunde software lijkt meestal legitiem en biedt "nuttige" functionaliteiten. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe heeft Movie Database zich op mijn computer geïnstalleerd?

We haalden Movie Database van zijn "officiële" promotionele webpagina en vonden een misleidende site die deze extensie promoot. De meeste gebruikers komen op dit soort pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door websites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met mogelijkheden om de browser te forceren).

Opdringerige advertenties woekeren ook met reclame-ondersteunde software. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Adware kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone software. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en websites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico om gebundelde inhoud op het apparaat toe te laten.

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn met installatieprocessen, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en zich af te melden voor alle aanvullende apps, tools, extensies, enz.

Het is net zo belangrijk om waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien illegale en kwaadaardige inhoud meestal onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet u het apparaat controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Movie Database, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Movie Database adware's "officiële" promotie website:

Website promoten Movie Database adware

Screenshots van bedrieglijke websites die gebruikt worden om Movie Database adware te promoten:

Misleidende website die reclame maakt Movie Database adware Movie Database adware-bevorderende website (2022-09-21)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Movie Database adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Movie Database adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Movie Database", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Movie Database advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Movie Database adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u Movie Database adware verwijdert met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder Movie Database advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Movie Database" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijder Movie Database advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van movie database, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Movie Database advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Movie Database" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Verwijder Movie Database advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van movie database kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van movie database, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van movie database van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van movie database of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24834-movie-database-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware levert advertenties die misleidende/misleidende inhoud onderschrijven, wat ernstige problemen kan veroorzaken zoals systeeminfecties, financiële verliezen, enz. Deze software heeft meestal functies voor het bijhouden van gegevens - daarom wordt het ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy.

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het werkt door het weergeven van advertenties op bezochte websites en/of andere interfaces. Bovendien kunnen sommige soorten webpagina's geforceerd openen en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware genereert voornamelijk inkomsten via affiliate programma's door het promoten van websites, applicaties, producten, diensten, enz. De ontwikkelaars kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, websitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, serviceabonnementen en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Movie Database adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om apparaten te scannen en alle aanwezige adware-achtige apps te verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) ineffectief kan zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende restanten (bestanden) binnen het systeem. Wat meer is, de resterende inhoud kan blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om advertentie-ondersteunde software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Movie Database QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Movie Database op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.