FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Quick Online Recipes adware en de advertenties die het weergeeft

Ook bekend als: Advertenties van Quick Online Recipes
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Quick Online Recipes?

Quick Online Recipes is een malafide browserextensie die onze onderzoekers ontdekten tijdens het onderzoeken van verdachte software-promotie webpagina's. Deze uitbreiding wordt gepresenteerd als een gemakkelijk toegankelijk hulpmiddel voor voedsel recepten en andere koken gerelateerde inhoud. Onze analyse van deze software onthulde dat Quick Online Recipes werkt als adware.

Quick Online Recipes adware asking for various permissions

Quick Online Recipes adware overzicht

Adware maakt de plaatsing mogelijk van grafische inhoud van derden (advertenties) op verschillende interfaces, zoals bezochte websites. Deze advertenties onderschrijven online zwendel, onbetrouwbare/gevaarlijke sites en software, en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties zijn in staat om stiekem downloads/installaties uit te voeren wanneer erop wordt geklikt.

Het is relevant om te vermelden dat alle echte inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, waarschijnlijk wordt gepromoot door oplichters die de partnerprogramma's misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Het moet worden vermeld dat reclame-ondersteunde software mogelijk geen advertenties levert als de browser/het systeem of de geolocatie van de gebruiker niet compatibel zijn, bepaalde sites niet worden bezocht of andere omstandigheden ongeschikt zijn. De aanwezigheid van Quick Online Recipes op systemen brengt echter de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar, ongeacht of het advertenties weergeeft.

Quick Online Recipes bespioneert de browseractiviteiten van gebruikers. Adware verzamelt gewoonlijk bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, inloggegevens voor accounts, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enzovoort. Deze kwetsbare informatie kan te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samengevat kan Quick Online Recipes systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Quick Online Recipes
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Quick Online Recipes
Veronderstelde functionaliteit Snelle toegang tot recepten en kookgerelateerde inhoud.
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware voorbeelden geanalyseerd; Dood Colors, Travel, Some-Light en NonLight zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten. Door reclame ondersteunde software ziet er meestal onschuldig uit en biedt handige functionaliteiten aan. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe is Quick Online Recipes op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Quick Online Recipes overgenomen van zijn "officiële" promotiepagina. Naast dergelijke misleidende sites, wordt adware gepushed via scam webpagina's (bijv. valse updates, viruswaarschuwingen, enz.). Gebruikers komen meestal op deze pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruik maken van malafide reclamenetwerken, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen, verkeerd getypte URL's of geïnstalleerde adware (met de mogelijkheid om de browser te forceren).

Opdringerige advertenties verspreiden ook reclame-ondersteunde software. Eenmaal aangeklikt kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Adware wordt ook verspreid via de marketingmethode "bundelen" - het verpakken van gewone programma's met ongewenste/malafide aanvullingen. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. onofficiële en freeware websites, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico om gebundelde inhoud in het systeem toe te laten.

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Bovendien is het belangrijk om bij de installatie de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en zich af te melden voor alle supplementen.

Wij adviseren om waakzaam te zijn bij het browsen omdat frauduleus en kwaadaardig materiaal meestal legitiem lijkt. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld gewoon en ongevaarlijk uit, maar leiden door naar onbetrouwbare/schadelijke sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, controleert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Quick Online Recipes, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de website die gebruikt wordt om Quick Online Recipes adware te promoten:

Website promoting Quick Online Recipes adware

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Quick Online Recipes adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Quick Online Recipes adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Quick Online Recipes", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Quick Online Recipes advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder Quick Online Recipes adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Quick Online Recipes advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Quick Online Recipes" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van Quick Online Recipes advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van quick online recipes, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van Quick Online Recipes advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Quick Online Recipes" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing Quick Online Recipes ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van quick online recipes kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van quick online recipes, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van quick online recipes van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van quick online recipes of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24827-quick-online-recipes-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware levert advertenties die schadelijke inhoud promoten die ernstige problemen kunnen veroorzaken zoals systeeminfecties, financiële verliezen, enz. Deze software heeft meestal functies voor het bijhouden van gegevens, waardoor het ook een bedreiging vormt voor de privacy.

Wat doet adware?

Adware voert opdringerige advertentiecampagnes uit. Met andere woorden, deze software toont advertenties op bezochte websites en/of andere interfaces. Bovendien kunnen sommige types websites geforceerd openen en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware genereert de meeste winst via affiliate programma's door verschillende websites, toepassingen, producten, diensten, enz. te promoten. De ontwikkelaars kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, sitebezoeken, downloads van bestanden, productaankopen, abonnementen op diensten of dergelijke.

Verwijdert Combo Cleaner de Quick Online Recipes adware?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en alle aanwezige adware-achtige apps verwijderen. Het is relevant om te vermelden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) misschien niet ideaal is. Zelfs nadat de advertentie-ondersteunde software (handmatig) is verwijderd - kunnen verschillende bestanden verborgen blijven in het systeem. Deze restanten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Quick Online Recipes QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Quick Online Recipes op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.