FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor Streamlink-twitch-gui adware

Ook bekend als: Advertenties van Streamlink-twitch-gui
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Streamlink-twitch-gui?

Tijdens het inspecteren van bedrieglijke software-promotie websites, ontdekte ons onderzoeksteam een ISO-bestand dat de Streamlink-twitch-gui adware bevat. Software binnen deze classificatie is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. Streamlink-twitch-gui maakt echter deel uit van de ChromeLoader-malwarefamilie; vandaar dat het ook keteninfecties kan veroorzaken.

Streamlink-twitch-gui adware installation folder

Streamlink-twitch-gui adware overzicht

Adware toont advertenties op verschillende interfaces (bv. bezochte websites, enz.). Deze advertenties onderschrijven online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software en malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen stiekem downloads/installaties uitvoeren wanneer erop wordt geklikt.

Merk op dat alle legitieme inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, hoogstwaarschijnlijk wordt gepromoot door oplichters die de partnerprogramma's misbruiken om op frauduleuze wijze commissies te verkrijgen.

Het moet worden vermeld dat reclame-ondersteunde software mogelijk geen advertenties weergeeft als bepaalde omstandigheden ongeschikt zijn (bijv. incompatibele browser/systeemspecificaties, geolocatie van de gebruiker, enz.

Zoals vermeld in de inleiding, behoort Streamlink-twitch-gui tot de ChromeLoader-malwarefamilie. Software binnen deze groep is in staat om aanvullende schadelijke inhoud in systemen te introduceren.

Naast de standaard adware en browser hijacker proliferatie, kunnen deze programma's malware infecties veroorzaken. Zo kan de aanwezigheid van Streamlink-twitch-gui op systemen evolueren naar trojans, ransomware en andere malware-infecties.

Bovendien heeft ChromeLoader adware capaciteiten om gegevens bij te houden, en Streamlink-twitch-gui is waarschijnlijk geen uitzondering. Gerichte informatie kan omvatten: brows en zoekmachine geschiedenis, log-in gegevens, persoonlijk identificeerbare details, financiële / bankgegevens, enz. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Streamlink-twitch-gui op apparaten resulteren in meerdere systeeminfecties, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als uw systeem geïnfecteerd is met Streamlink-twitch-gui, raden we u ten zeerste aan een anti-virus te gebruiken om een volledige systeemscan uit te voeren en deze adware en andere gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Streamlink-twitch-gui
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Detectienamen (iso) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (app) N/A (VirusTotal)
Malafide procesnaam streamlink-twitch-gui (procesnaam kan variëren)
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

OpenSubtitles Uploader, Energy, en Bloom zijn enkele voorbeelden van adware die behoort tot de ChromeLoader familie; Find My Package For Free, Audio Player, Webpage Text Reader - zijn enkele van onze laatste software vondsten binnen deze dreigingsgroep.

Reclame-ondersteunde software lijkt meestal legitiem en biedt "handige" functies. Deze functionaliteiten werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn ze totaal niet operationeel.

Hoe heeft Streamlink-twitch-gui zich op mijn computer geïnstalleerd?

Adware wordt vaak gepromoot onder het mom van echte software/media. Het kan "officiële" download webpagina's hebben, en het wordt gepushed via scam sites. De meeste gebruikers komen op dergelijke sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door spammail, pagina's met malafide reclame, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met de mogelijkheid om browsers te forceren te openen).

Bovendien worden opdringerige advertenties gebruikt bij de distributie van reclame-ondersteunde software. Zodra erop wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Adware kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties (bv. overgeslagen stappen en secties, enz.) verhogen het risico om gebundelde inhoud toe te laten op het apparaat.

Hoe de installatie van adware te vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bij de installatie is het essentieel om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en zich af te melden voor alle extra apps, extensies, functies, enz.

Wij adviseren om waakzaam te zijn bij het browsen omdat frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden om naar onbetrouwbare/betwistbare sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Streamlink-twitch-gui, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de inhoud van het installatieprogramma van Streamlink-twitch-gui adware:

Installer contents of Streamlink-twitch-gui adware

Screenshot van het Streamlink-twitch-gui adware proces op Windows Taakbeheer ("streamlink-twitch-gui" procesnaam):

Streamlink-twitch-gui adware-proces op Taakbeheer (streamlink-twitch-gui - procesnaam)

Screenshot van de website gebruikt om Streamlink-twitch-gui adware te promoten:

Website die Streamlink-twitch-gui adware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Streamlink-twitch-gui adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Streamlink-twitch-gui adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Streamlink-twitch-gui", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Streamlink-twitch-gui advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder Streamlink-twitch-gui adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Streamlink-twitch-gui zijn browser plug-ins niet op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van schadelijke advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van schadelijke advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van streamlink-twitch-gui, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Removing malicious ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Verwijderen van schadelijke advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van streamlink-twitch-gui kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van streamlink-twitch-gui, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van streamlink-twitch-gui van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van streamlink-twitch-gui of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24855-streamlink-twitch-gui-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware levert advertenties die misleidende/misleidende inhoud promoten, die systeeminfecties, financiële verliezen en andere ernstige problemen kunnen veroorzaken. Deze software heeft meestal data tracking functionaliteiten - vandaar dat het wordt beschouwd als een privacy bedreiging. Streamlink-twitch-gui is onderdeel van de ChromeLoader malware familie - daarom kan zijn aanwezigheid op een systeem resulteren in meerdere adware, browser hijacker, trojan, ransomware en andere malware infecties.

Wat doet adware?

Adware werkt door het weergeven van advertenties op bezochte sites en/of verschillende interfaces. Bovendien kunnen sommige types omleidingen veroorzaken en privé-informatie verzamelen. Het is opmerkelijk dat de Streamlink-twitch-gui adware in staat kan zijn om kettinginfecties te veroorzaken.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren voornamelijk inkomsten via affiliate programma's door het promoten van verschillende websites, apps, producten, diensten, enz. Sommige software binnen deze classificatie kan ook winst maken door het verzamelen en verkopen van kwetsbare gegevens.

Zal Combo Cleaner Streamlink-twitch-gui adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle geïnstalleerde adware-type apps verwijderen. Het moet vermeld worden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) mogelijk geen perfecte oplossing is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware handmatig is verwijderd - blijven verschillende bestanden verborgen in het systeem. Deze restanten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om advertentie-ondersteunde software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Streamlink-twitch-gui QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Streamlink-twitch-gui op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.