FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Gallery adware uit het besturingssysteem verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Gallery
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Gallery?

Tijdens het onderzoeken van een verdachte pagina, ontdekten we een onbetrouwbare toepassing genaamd Gallery. Na het downloaden en installeren van deze app, leerden we dat het advertenties genereert (het functioneert als adware). We merkten ook verschillende processen met de naam "nwjs" op in het Taakbeheer terwijl de Galerij-app werd opgestart.

Gallery adware files

Gallery adware in detail

De Galery-app kan advertenties tonen (bv. banners, pop-ups, coupons, enquêtes en ander reclamemateriaal) die ontworpen zijn om onbetrouwbare webpagina's te openen. Die pagina's kunnen worden ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie (bijv. wachtwoorden, creditcardgegevens), het downloaden van potentieel schadelijke apps, het kopen van valse/noodzakelijke diensten, producten, enz.

Het is vermeldenswaard dat installers die apps zoals Galery bevatten andere ongewenste apps kunnen bevatten, bijvoorbeeld browser hijackers. Ook kunnen apps zoals Gallery worden ontworpen om gebruikers te tracken (het verzamelen van surfgegevens, het lezen van wachtwoorden, bankgegevens en andere details).

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Gallery
Type bedreiging Adware
Detectienamen (ISO File) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (Gallery Application) N/A (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Adware (ook bekend als reclame-ondersteunde software) toont vervelende advertenties. Gebruikers downloaden en installeren dergelijke software zelden opzettelijk. Soms kan adware een webbrowser kapen en gegevens verzamelen. Een groot deel van de adware-achtige apps wordt gepromoot als nuttige, legitieme toepassingen.

Meer adware voorbeelden zijn DisLight, ClickDark, en refresh color.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gallery wordt verspreid via een bedrieglijke pagina (een screenshot staat hieronder). Die pagina toont een bericht dat een bestand klaar is om gedownload te worden. Er wordt een ISO-bestand gedownload dat vier bestanden bevat. Eén van die bestanden is het installatieprogramma. Gallery krijgt het installatieprogramma na het voltooien van de installatiestappen in het uitgevoerde installatieprogramma.

In andere gevallen wordt adware verspreid via softwarebundels (software-installateurs), valse installers, misleidende advertenties, enz. Gebruikers installeren adware naast andere software nadat ze installaties voltooien zonder "Geavanceerde", "Aangepaste", of gelijkaardige instellingen voorzien in installers te wijzigen.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Gebruik geen twijfelachtige websites, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen om apps of bestanden te downloaden. Download software van officiële webpagina's en winkels. Ga nooit akkoord met meldingen van verdachte websites. Vertrouw geen advertenties die verschijnen op duistere pagina's. Deselecteer ongewenste apps voordat u software downloadt en installeert.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende website die een ISO-bestand downloadt dat het installatieprogramma voor Gallery adware bevat:

gallery adware promoter

Gallery's proces in Windows Taakbeheer ("nwjs"):

Gallery adware process in Windows Task Manager

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Galerry adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Gallery adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van Gallery adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van gallery, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van Gallery adware uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoekt u alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klikt u op de drie puntjes en vervolgens op "Verwijderen".

Verwijderen van Gallery adware uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van gallery kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van gallery, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van gallery van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van gallery of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24806-gallery-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Gewoonlijk vermindert adware de surfervaring op internet door advertenties te tonen die de inhoud van bezochte pagina's bedekken. Het kan ook een computer vertragen en inbreuk maken op de privacy (of een webbrowser kapen).

Wat doet adware?

Zelfs wanneer adware wordt gepromoot als nuttige/legitieme software (en bepaalde functies bevat), toont het vervelende advertenties. Bovendien kan adware functioneren als een browser hijacker en informatie verzamelen over gebruikers.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen met adware is deelnemen aan affiliate programma's en het promoten van producten, pagina's, diensten, enz.

Zal Combo Cleaner Gallery adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert alle adware-type toepassingen en hun bestanden/componenten. Het wordt aanbevolen om adware automatisch te verwijderen met gespecialiseerde software. Handmatige verwijdering kan moeilijk zijn - gegevens van adware kunnen zelfs na de verwijdering in het systeem achterblijven.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Gallery QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Gallery op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.