FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van Weekly Hits browser hijacker en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: weeklyhits.xyz doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Weekly Hits?

Tijdens het inspecteren van malafide software installers, ontdekten onze onderzoekers de Weekly Hits browser extensie. Deze extensie belooft gebruikers snel toegang te geven tot de meest gezochte songteksten van de week. Na analyse van deze software, hebben we vastgesteld dat het een browser hijacker is die de weeklyhits.xyz valse zoekmachine promoot.

Weekly Hits extensie voor browserkaping

Weekly Hits browser hijacker overzicht

Browser-hijacking software werkt door wijzigingen aan te brengen in browser instellingen om illegale zoekmachines te promoten. Hijackers wijzen de gepromote site adressen als browsers standaard zoekmachine, nieuw tabblad/venster, en homepage URL's.

Daarom, met Weekly Hits geïnstalleerd: nieuwe browser tabbladen / vensters geopend en zoekopdrachten getypt op de URL-balk - resulteren in omleidingen naar de weeklyhits.xyz website.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar legitieme zoekmachines. We zagen weeklyhits.xyz omleiden naar de Bing zoekmachine. Echter, de locatie van de omleidingen hangt af van verschillende factoren (bijv., gebruiker geolocatie, enz.).

Bovendien hebben browser hijackers de neiging om persistentie-verzwarende technieken te gebruiken om te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen. In sommige gevallen (wanneer geïnstalleerd door een kwaadaardig installatieprogramma), maakt Weekly Hits gebruik van de "Beheerd door uw organisatie" Google Chrome browser functie voor dit doel.

Wat meer is, Weekly Hits heeft waarschijnlijk data-tracking functionaliteiten. Browser-hijacking software verzamelt meestal bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze aan derden te verkopen.

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Weekly Hits op apparaten kan leiden tot systeem infecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen, en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Weekly Hits
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Detectienamen (malicious installer) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.46941077), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Passteal.on), Microsoft (Trojan:Win32/Azorult.RT!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Browser Extensie(s) Weekly Hits
Veronderstelde functionaliteit Gemakkelijke toegang tot de meest gezochte songteksten van de week.
Gepromote URL weeklyhits.xyz
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browser hijackers geanalyseerd; Baro box, Internet Download Manager, en Extension Settings zijn slechts een paar voorbeelden. Ze lijken meestal legitiem en bieden "handige" functies, die zelden operationeel zijn. Daarom is browser-hijacking software niet alleen waardeloos, maar brengt het ook de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar.

Hoe heeft Weekly Hits zich op mijn computer geïnstalleerd?

Weekly Hits heeft een "officiële" promotie webpagina, en we hebben gezien dat het wordt onderschreven in de Chrome Web Store op het moment van onderzoek. Naast dubieuze downloadpagina's worden browser hijackers gepushed via scam websites.

De meeste gebruikers komen op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spambrowsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Opdringerige advertenties zijn ook een proliferatie van browser-hijacking software. Eenmaal aangeklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Browser-hijackers kunnen ook gebundeld (samengepakt) worden met reguliere programma's. Downloaden uit onbetrouwbare bronnen (b.v. freeware en gratis file-hosting websites, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van browser hijackers vermijden?

Wij raden sterk aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bij het installeren is het van cruciaal belang om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en alle extra apps, extensies, tools, functies, enz. uit te schakelen.

We adviseren om waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties zien er legitiem uit, maar ze leiden om naar zeer twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, etc.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, controleert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Weekly Hits, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Website die Weekly Hits browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Weekly Hits browser hijacker te promoten

Weergave van weeklyhits.xyz die doorverwijst naar de Bing zoekmachine (GIF):

Weekly Hits browser hijacker die omleidt naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Weekly Hits browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

weeklyhits.xyz browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Weekly Hits"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de weeklyhits.xyz website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste componenten. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Weekly Hits browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van weeklyhits.xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Weekly Hits" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Homepage weeklyhits.xyz uit Google Chrome verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Wekelijkse Hits" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.weeklyhits.xyz) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen icoon en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van weeklyhits.xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogramGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "weeklyhits.xyz", wanneer gevonden klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u nog steeds problemen hebt met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van weeklyhits.xyz doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van weeklyhits.xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster lokaliseren "Weekly Hits", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie stippen en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

weeklyhits.xyz van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Weekly Hits" uit, verwijdert u hxxp://weeklyhits.xyz en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van weeklyhits.xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

In het zoekfilter bovenaan, typt u: "extensionControlled". Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke invoer, ofwel te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config invoerknop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van weeklyhits.xyz doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de weeklyhits.xyz doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van weeklyhits.xyz doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over weeklyhits.xyz doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24748-weekly-hits-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om weeklyhits.xyz website te bezoeken?

Omleidingen naar sites zoals weeklyhits.xyz worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van valse zoekmachines en browser hijackers) er inkomsten door genereren.

Is een bezoek aan weeklyhits.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, hoogstwaarschijnlijk wel. Websites zoals weeklyhits.xyz verzamelen (en verkopen) gewoonlijk bezoekersgegevens.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotiepagina's, freeware en gratis file-hosting websites, P2P sharing netwerken (Torrent client, eMule, etc.), download bronnen van derden, online scams, software bundeling, nep updates, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen Weekly Hits browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en gedetecteerde browser-hijacking apps verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (zonder de hulp van beveiligingssoftware) misschien niet een ideale oplossing, met name wanneer meerdere browser hijackers hebben geïnfiltreerd in het systeem. In sommige van dergelijke gevallen, nadat een browser hijacker is verwijderd - de anderen gewoon opnieuw installeren. Wat meer is, kan verwijdering-gerelateerde instellingen worden ongewijzigd met deze software aanwezig. Daarom is het van het grootste belang om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
weeklyhits.xyz doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van weeklyhits.xyz doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.