FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Mondy Search browser hijacker verwijderen en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: mondysearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Mondy Search?

Tijdens het inspecteren van bedrieglijke software download webpagina's, ontdekten onze onderzoekers de Mondy Search browser extensie. Na het analyseren van deze software, hebben we vastgesteld dat het werkt als een browser hijacker. Mondy Search verandert de browserinstellingen en promoot de mondysearch.com valse zoekmachine.

mondysearch.com browser hijacker

Mondy Search browser hijacker overzicht

Zodra we Mondy Search op onze testmachine installeerden, stelde deze extensie de standaard zoekmachine van de browser, nieuwe tabbladen/vensters en startpagina-URL's in - op de frauduleuze zoekmachine mondysearch.com. Daarom resulteerde elke keer dat een nieuw browsertabblad/venster werd geopend of een zoekopdracht in de URL-balk werd getypt, in een omleiding naar de mondysearch.com website.

Valse zoekmachines leiden doorgaans om naar legitieme zoekmachines omdat ze geen zoekresultaten kunnen genereren. Ten tijde van het onderzoek werd mondysearch.com omgeleid naar thesearchfeed.com en vervolgens naar de Google-zoekmachine. Het kan echter elders landen, omdat dat kan worden bepaald door verschillende factoren zoals de geolocatie van de gebruiker, enz.

Verder maakt Mondy Search gebruik van persistentie-verzorgende technieken om herstel van de browser te voorkomen.

De meeste browserkapers bespioneren de browseractiviteiten van gebruikers, en dit geldt waarschijnlijk ook voor Mondy Search. De gerichte informatie omvat gewoonlijk bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, inloggegevens, persoonlijk identificeerbare details, financiële/bankgegevens, enz. De verzamelde informatie kan vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van browser-hijacking software zoals Mondy Search op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Mondy Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Mondy Search
Gepromote URL mondysearch.com
Detectienamen (mondysearch.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (mondysearch.com) 104.21.3.119
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browserkapers geanalyseerd; Get Colors, Quick Site, Simple Search en Togo Tab zijn slechts enkele voorbeelden. Deze software lijkt meestal legitiem en nuttig. De beloofde functionaliteiten zijn echter meestal niet operationeel. Daarom is browser-hijacking software niet alleen waardeloos, maar bedreigt het ook de veiligheid van apparaten en gebruikers.

Hoe heeft Mondy Search zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Mondy Search verkregen van een twijfelachtige downloadpagina. Naast dergelijke verdachte webpagina's worden browserkapers gepromoot via scamsites. De meeste gebruikers komen op deze websites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Bovendien worden opdringerige advertenties gebruikt om browser-hijacking software te verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties downloads/installaties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker.

Browserkapers kunnen ook worden gebundeld met (verpakt naast) gewone programma's. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bv. freeware en sites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico om gebundelde inhoud in het systeem toe te laten.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Bovendien moet de installatie met voorzichtigheid worden behandeld. Daarom raden we aan de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en af te zien van alle supplementen.

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn bij het browsen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal legitiem lijkt. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar leiden door naar onbetrouwbare/duivelse websites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen ervaart, moet u het systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Mondy Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door Mondy Search browser hijacker:

Mondy Search browser hijacker vraagt om toestemming

Website die Mondy Search browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Mondy Search browser hijacker te promoten

Verschijning van mondysearch.com die (via thesearchfeed.com) doorverwijst naar de Google-zoekmachine (GIF):

Mondy Search browser hijacker leidt om naar Google (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mondy Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mondysearch.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Mondy Search"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de mondysearch.com website veroorzaken), scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Mondy Search browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u Mondy Search browser hijacker verwijdert met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van mondysearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Mondy Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Mondysearch.com verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" "Mondy Search" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.mondysearch.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Mondysearch.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "mondysearch.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mondysearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Mondysearch.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster lokaliseren "Mondy Search", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie stippen en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Mondysearch.com verwijderen uit de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Mondy Search" uit, verwijdert u hxxp://mondysearch.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Mondysearch.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke vermelding of te klikken op de Mozilla FirefoxMozilla Firefox schakelaar about:config invoerknop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mondysearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de mondysearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van mondysearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mondysearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24350-mondy-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om mondysearch.com website te bezoeken?

Deze omleidingen worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van illegale zoekmachines en browserkapers) er inkomsten mee genereren.

Is het bezoeken van mondysearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites zoals mondysearch.com verzamelen meestal informatie over hun bezoekers.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden meestal verspreid via software bundeling, misleidende promotionele webpagina's, freeware en download sites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, online oplichting, valse updates, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om Mondy Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw systeem scannen en geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) misschien niet ideaal is, vooral wanneer meerdere browser-hijackers het systeem hebben geïnfiltreerd. In sommige dergelijke gevallen, nadat een browser hijacker is verwijderd - de anderen gewoon opnieuw installeren. Wat is meer, browser-hijacking software kan beperken toegang tot verwijdering-gerelateerde instellingen. Daarom is het van het grootste belang om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
mondysearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mondysearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.