FacebookTwitterLinkedIn

Togo tabblad browser hijacker verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: togosearching.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Togo tab?

Togo Tab is een bedrieglijke browserextensie die we vonden tijdens het inspecteren van dubieuze download webpagina's. We hebben vastgesteld dat deze software werkt als een browser hijacker. Het wijzigt browsers en promoot de togosearching.com onwettige zoekmachine.

Togo tab browser hijacker asking for permissions

Togo tab browser hijacker overzicht

Browser hijackers maken specifieke wijzigingen in browser instellingen. Vandaar, toen we Togo tabblad op ons testsysteem hadden geïnstalleerd, veroorzaakte het omleidingen naar togosearching.com wanneer een nieuw browser tabblad/venster werd geopend of zoekopdrachten werden getypt in de URL-balk.

Nep zoekmachines leiden meestal om naar legitieme zoekmachines omdat ze niet in staat zijn om zoekresultaten te leveren. Togosearching.com verwees zowel naar Google als (via my-search.com, trafficjunction.com, en frequentvisitor.com) naar Bing tijdens onze analyse. Het kan echter ook elders terechtkomen, aangezien dat kan worden bepaald door de geolocatie van de gebruiker of andere factoren.

Togo tab maakt gebruik van persistentie-verzekerende technieken om browserherstel te voorkomen, wat gebruikelijk is voor browser-hijacking software.

Bovendien bespioneert Togo tab de browse-activiteit. Interessante informatie kan zijn: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enzovoort. De verzamelde informatie kan vervolgens te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Togo tab op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Togo tab
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Zoek Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) togosearching.com
Gepromote URL togosearching.com
Detectienamen (togosearching.com) Heimdal Security (Malicious), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (togosearching.com) 172.67.198.65
Aangetaste browersinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben talloze browser hijackers geanalyseerd; Top Search, Common Search, Light Tab, en YoSearch Weather Tab zijn slechts enkele voorbeelden. Ze zien er legitiem en bieden verschillende functies, die zelden operationeel zijn. Daarom is browser-hijacking software niet alleen nutteloos, maar brengt het ook de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar.

Hoe is Togo tab op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Togo tab verkregen van een dubieuze download webpagina. Bovendien worden bij de distributie scam websites gebruikt. Gebruikers krijgen meestal toegang tot deze webpagina's via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spambrowsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Bovendien verspreiden opdringerige advertenties browser-hijacking software. Wanneer op sommige van deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem te downloaden/installeren.

"Bundelen" - het verpakken van reguliere programma's met ongewenste toevoegingen - wordt ook gebruikt om browser-hijackers te verspreiden. Downloaden via onbetrouwbare kanalen (bijv. freeware en websites van derden, P2P sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties (bijv. overgeslagen stappen en secties, etc.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van browser hijackers vermijden?

Wij raden sterk aan alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bij het installeren adviseren wij om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te inspecteren, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullingen.

Het is net zo belangrijk om voorzichtig te zijn bij het browsen, omdat frauduleuze en schadelijke inhoud meestal legitiem lijkt. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar worden doorverwezen naar onbetrouwbare/duivelse sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen ziet, controleer het apparaat dan en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Togo tabblad, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Screenshots van de website die Togo tab browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Togo tab browser hijacker te promoten 1 Website gebruikt om Togo tab browser hijacker 2 te promoten

Weergave van togosearching.com die omleidt (via my-search.com, trafficjunction.com, en frequentvisitor.com) naar de Bing zoekmachine (GIF):

Togo tabblad browser hijacker die omleidt naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Togo tab browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

togosearching.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Togo tabblad"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de togosearching.com website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

Togo tab browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe te verwijderen Togo tab browser hijacker met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van togosearching.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Togo tabblad" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van togosearching.com uit Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Togo tabblad" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.togosearching.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van togosearching.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "togosearching.com", wanneer gevonden klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u nog steeds problemen hebt met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van togosearching.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van togosearching.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster lokaliseren "Togo tabblad", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van togosearching.com uit Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogram firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Togo-tabblad" uit, verwijdert u hxxp://togosearching.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van togosearching.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

In het zoekfilter bovenaan, typt u: "extensionControlled". Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke invoer, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van togosearching.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de togosearching.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van togosearching.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over togosearching.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24244-togo-tab-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om togosearching.com website te bezoeken?

Omleidingen naar websites zoals togosearching.com worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (dat wil zeggen, ontwikkelaars van browser hijackers en valse zoekmachines) inkomsten genereren via hen.

Is een bezoek aan togosearching.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. De meeste websites zoals togosearching.com verzamelen informatie over hun bezoekers met als doel deze te verkopen aan derde partijen (mogelijk cyber criminelen).

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk gedistribueerd via software bundeling (gewone programma installers verpakt met browser-hijacking software), misleidende promotionele webpagina's, onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken (bijv. Torrent clients, Gnutella, enz.), online oplichting, nep-updates, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om de Togo tab browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en gedetecteerde browser-hijacking apps verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingsprogramma's) niet ideaal zou kunnen zijn wanneer meerdere browser hijackers aanwezig zijn. Want wanneer één browser hijacker verwijderd is - kunnen de anderen hem opnieuw installeren. Bovendien, browser-hijacking software kan de toegang tot verwijdering gerelateerde instellingen beperken en ongedaan maken door de gebruiker gemaakte wijzigingen. Daarom is het van het grootste belang om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
togosearching.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van togosearching.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.