FacebookTwitterLinkedIn

Hoe smartcaptcha.top te stoppen met het tonen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van smartcaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is smartcaptcha[.]top?

Bij het analyseren van pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, stuitten we op smartcaptcha[.]top - nog zo'n twijfelachtige website. We ontdekten dat smartcaptcha[.]top een bedrieglijke afbeelding en bericht weergeeft om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Ook leidt het bezoekers om naar verschillende scam websites.

smartcaptcha[.]top ads

Smartcaptcha[.]top in detail

Smartcaptcha[.]top gebruikt een clickbait techniek om bezoekers te verleiden op de "Toestaan" knop te klikken. Het toont een nep CAPTCHA, een bericht dat beweert dat bezoekers op de "Toestaan" knop moeten klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. Smartcaptcha[.]top gebruikt deze techniek om bezoekers ertoe te verleiden het toe te staan meldingen te tonen.

Smartcaptcha[.]top kan meldingen tonen die oplichting promoten, bedrieglijke websites die om persoonlijke informatie vragen (bijv. wachtwoorden, creditcardgegevens), potentieel schadelijke toepassingen, enz. Bovendien kunnen de meldingen ontworpen zijn om gebruikers te verleiden tot het downloaden van malware.

We hebben ook ontdekt dat smartcaptcha[.]top kan doorverwijzen naar een pagina met een scam die lijkt op de "Amazon Loyalty Program" scam. Meestal worden deze oplichterspraktijken gebruikt om gevoelige informatie en (of) geld te stelen. Daarom wordt het sterk aangeraden om niet in te stemmen met het ontvangen van meldingen van smartcaptcha[.]top en websites te vertrouwen die via smartcaptcha[.]top gepromoot worden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van smartcaptcha.top
Type bedreiging Pushberichten-advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up-advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 78.128.112.211
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type pagina's 

Het is ongebruikelijk dat pagina's als smartcaptcha[.]top opzettelijk bezocht worden. Gebruikers openen ze door op onbetrouwbare advertenties te klikken of tijdens het bezoeken van torrent sites, illegale film streaming pagina's, en soortgelijke websites. Ook kunnen deze pagina's worden geopend door geïnstalleerde adware of andere ongewenste software.

Meer voorbeelden van sites vergelijkbaar met smartcaptcha[.]top zijn ads4pc[.]com, saarmlife[.]ru, en fsmevh[.]com.

Hoe heeft smartcaptcha[.]top toestemming gekregen om spam meldingen te leveren?

Wanneer websites meldingen willen tonen, brengen browsers bezoekers daarvan op de hoogte - ze tonen knoppen "Toestaan" en "Blokkeren" (of soortgelijke knoppen). Websites krijgen toestemming om meldingen te tonen door op de knop "Toestaan" te klikken. Websites kunnen geen meldingen tonen zonder toestemming. Dit betekent dat smartcaptcha[.]top meldingen laat zien omdat het daar toestemming voor heeft gekregen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Vertrouw geen websites die beweren dat het nodig is om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, de video af te spelen, een bestand te downloaden, enz. Wanneer een onbetrouwbare pagina om toestemming vraagt om meldingen te tonen, klik dan op de knop "Blokkeren", "Meldingen blokkeren" of sluit die website.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van smartcaptcha[.]top website (GIF):

smartcaptcha[.]top website weergave (GIF)

Melding van smartcaptcha[.]top:

smartcaptcha.top advertentiemelding

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door smartcaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn desktop?

Deze pagina laat meldingen zien omdat hij bezocht is en toestemming heeft om ze te laten zien. Websites worden toegestaan om meldingen te leveren door op de "Toestaan" knop te klikken (ze tonen geen meldingen tenzij ze zijn toegestaan).

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen kunnen computers niet infecteren. Ze kunnen echter wel naar kwaadaardige pagina's leiden.

Is smartcaptcha[.]top een virus?

Smartcaptcha[.]top is geen virus. Het promoot verschillende scams, malafide applicaties en websites. Smartcaptcha[.]top leidt door naar onbetrouwbare pagina's en kan meldingen tonen om deze te promoten.

Zal Combo Cleaner smartcaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en de machtigingen verwijderen die zijn toegekend voor smartcaptcha[.]top. Ook zal deze toepassing alle verdere toegang tot smartcaptcha[.]top blokkeren. Het zal niet nodig zijn om extra stappen uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van smartcaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van smartcaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.