FacebookTwitterLinkedIn

Hoe oplichting zoals Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant herkennen

Ook bekend als: Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant vals bericht
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant"?

Het is een pop-up scam (een valse Windows-waarschuwing) die beweert dat het besturingssysteem beschadigd is. Oplichters gebruiken het om websitebezoekers te verleiden tot het downloaden van misleidende (mogelijk schadelijke) toepassingen. We ontdekten deze site tijdens het inspecteren van andere pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Meestal worden pagina's met pop-up scams onbedoeld geopend.

Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant scam

"Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant" pop-up scam in detail

De valse systeemwaarschuwingen die door deze oplichtingswebsite worden weergegeven, beweren dat de Windows beveiliging heeft ontdekt dat het systeem corrupt en verouderd is. Ze verklaren dat alle bestanden zullen worden verwijderd nadat de timer is afgelopen. Ook instrueren ze bezoekers om op de knop "Bijwerken" te klikken/ de instructies te volgen om de nieuwste software te installeren en te voorkomen dat bestanden worden verwijderd.

Nadat op de knop "Bijwerken" is geklikt, worden bezoekers omgeleid naar websites die misleidende apps promoten. Die pagina's promoten browser hijackers, adware, of andere onbetrouwbare software. Sommige van de gepromote apps kunnen ontworpen zijn om valse systeemscans uit te voeren (en valse problemen/fouten/virussen op te sporen) om gebruikers te verleiden te betalen voor hun registratie/activatie.

Overzicht bedreiging:
Naam Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant vals bericht
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het besturingssysteem is beschadigd en verouderd
Vermomming Legitieme Microsoft-pagina (Windows-systeemwaarschuwing)
Verspreide ongewenste advertenties Verschillende bedrieglijke toepassingen
Gerelateerd domein softland[.]icu
Detectienamen (softland[.]icu) Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), Heimdal Security (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (softland[.]icu) 95.211.26.202
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Websites met pop-upoplichting zijn vermomd als legitieme sites. Meestal willen de oplichters erachter bezoekers verleiden tot het kopen van software, het betalen voor onnodige (of nep-)diensten, het downloaden en installeren van mogelijk schadelijke apps of het verstrekken van gevoelige informatie. Het is ongebruikelijk dat dergelijke pagina's opzettelijk worden bezocht.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Pirated Windows Software Detected In This Computer", "DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD", en "Your Computer Might Be Infected With Critical Viruses.

Hoe heb ik een zwendel website geopend

Pop-up scams (websites die ze uitvoeren) worden gepromoot via illegale film streaming, torrent, en andere pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken of louche advertenties. Ook worden ze gepromoot via meldingen die worden weergegeven door onbetrouwbare pagina's of adware-achtige apps. In alle gevallen openen gebruikers dergelijke scam-pagina's zelden opzettelijk.

Hoe voorkomt u scam-pagina's?

Bezoek geen twijfelachtige pagina's en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen tonen. Klik ook niet op advertenties die op dit soort websites verschijnen. Download apps en bestanden van legitieme (officiële) pagina's en winkels. Deselecteer optionele (ongewenste) aanbiedingen/toepassingen voordat u het download- en installatieproces voltooit.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant" pop-up scam (GIF):

Appearance of Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant scam

Tekst in het pop-up venster:

Your Windows system is damaged
Windows Version: Windows 10

Please note: Windows security has detected that the system is corrupted and outdated. All system files will be deleted after: 0 seconds
Important: Click on the “Update” button to install the latest software to scan and prevent your files from being deleted.

Screenshot van het tweede pop-up venster:

windows firewall has detected that your windows is damaged and irrelevant-pop-up-scam tweede pop-up bericht

Tekst in deze pop-up:

Windows Firewall has detected that your Windows 10 is damaged and irrelevant.

As a result, your system files are automatically deleted.

Please follow the instructions to fix the problem immediately. This way you will ensure that your system is always protected.

[OK]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

In de meeste gevallen gaat het om een valse systeemwaarschuwing, foutmelding, viruswaarschuwing of een ander bedrieglijk bericht dat door een bedrieglijke pagina wordt weergegeven. Oplichters gebruiken deze scams om bezoekers te verleiden bepaalde acties uit te voeren.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Het wordt vooral gebruikt om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke/gevoelige informatie, het downloaden en uitvoeren van malware, en het overmaken van geld (of het betalen voor onnodige/nepdiensten of -producten). Ook kan een pop-up scam worden gebruikt om op afstand toegang te krijgen tot computers.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Deze pop-ups worden weergegeven op onbetrouwbare websites. Meestal worden deze pagina's geopend via meldingen van andere louche pagina's, dubieuze advertenties, of pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bijv. illegale film streaming pagina's, torrent sites).

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om elke website die u bezoekt te scannen, en het kan kwaadaardige websites detecteren (inclusief pagina's die valse pop-ups tonen). Het waarschuwt gebruikers voor onbetrouwbare pagina's en beperkt de toegang ertoe.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant vals bericht QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant vals bericht op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.