FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD

Ook bekend als: DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD technical support scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD"?

Het is een technische ondersteuning scam die beweert dat een computer geïnfecteerd is. Zoals de meeste scam sites die nep pop-ups tonen, gebruikt deze een schrik tactiek om argeloze bezoekers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. We hebben deze technische ondersteuning zwendel ontdekt tijdens het inspecteren van andere pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD scam

"DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD" technische ondersteuning scam in detail

Deze pagina toont meerdere pop-ups (nepwaarschuwingen en waarschuwingen). Ook wordt er een valse systeemscan uitgevoerd. Berichten die door deze site worden weergegeven, beweren dat een computer is geïnfecteerd met Dridex malware (een bestaande malware die informatie steelt). Ze beweren ook dat de toegang tot een computer is geblokkeerd en dat gegevens zoals e-mailwachtwoorden, financiële gegevens, foto's, documenten, enzovoort, in gevaar zijn gebracht.

Deze pop-up scam spoort bezoekers van de pagina aan om het "opgetreden" probleem onmiddellijk op te lossen. Het instrueert hen om de Microsoft hulplijn te bellen (het nummer +61 1300 720 905). Meestal proberen oplichters achter dergelijke oplichtingspraktijken gevoelige informatie te stelen, op afstand toegang tot computers te krijgen of malware te verspreiden. In andere gevallen is hun doel gebruikers over te halen te betalen voor onnodige (of namaak) producten of diensten.

Overzicht bedreiging:
Naam DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD technical support scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Computer is geïnfecteerd met Dridex malware, gevoelige gegevens zijn gecompromitteerd
Vermomming Official Microsoft Page
Technische ondersteuning scam telefoonnummer +61 1300 720 905
Gerelateerd domein operatingsystemkeyregistrationfailure[.]live
Detectienamen Kaspersky (Malware), Netcraft (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 199.188.201.119
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

In de meeste gevallen zijn websites die valse viruswaarschuwingen, systeemwaarschuwingen, foutmeldingen, enz. tonen, vermomd als officiële Windows- of bepaalde antivirussoftwarewebsites. Ze gebruiken schriktactieken om bezoekers te verleiden het opgegeven nummer te bellen, software/bestanden te downloaden of software te kopen. Websites van dit type moeten worden genegeerd.

Meer voorbeelden van soortgelijke oplichting zijn "Windows Firewall Protection - Your PC Is Infected With 5 Viruses!", "Access To This Pc Has Been Blocked For Due to Illegal Activities", en "Your Computer Is Disabled. Call Microsoft."

Hoe heb ik een scam website geopend

Websites met misleidende pop-ups worden geopend via andere pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken (bijv. torrentsites, illegale pagina's voor het streamen van films), louche advertenties of meldingen die worden weergegeven door onbetrouwbare pagina's.

Oplichters gebruiken ook zoekmachine-vergiftiging om gebruikers te verleiden op links te klikken die ontworpen zijn om oplichterijpagina's te openen. Soms worden dergelijke pagina's geopend door geïnstalleerde adware of andere ongewenste software.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Vertrouw geen advertenties die op dubieuze websites verschijnen of klik niet op meldingen die door dubieuze pagina's worden weergegeven. Vermijd het bezoeken van torrent sites, illegale film streaming pagina's, adult sites, en andere pagina's van dit soort. Gebruik officiële pagina's om apps en bestanden te downloaden. Sta nooit toe dat verdachte pagina's meldingen weergeven.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van "DRIDEX..Malware gedetecteerd - Foutcode: DXRW2:#19X80XD" pop-up scam (GIF):

Weergave van DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD scam

Tekst in een pop-up die door deze pagina wordt weergegeven:

Windows Firewall Alert !!!

DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD

Access to this PC has been disabled for security reasons.

Call Microsoft Helpline: +1 1300 720 905 (AU Tollfree)

Microsoft
Threat_Detected - DRIDEX Malware
App: keylogger.financetracer.exe

[Quick Support] [Go Back Safety]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een valse/bedrieglijke viruswaarschuwing, systeemwaarschuwing, foutmelding of andere melding die is ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde handelingen.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-up scams worden voor verschillende doeleinden gebruikt. De meeste worden gebruikt om gevoelige informatie te stelen (bv. creditcardgegevens, aanmeldingsgegevens), schadelijke software te verspreiden of van op afstand toegang te krijgen tot computers. Oplichters gebruiken pop-ups ook om bezoekers over te halen te betalen voor onnodige software of diensten.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Deze pop-ups worden weergegeven door louche pagina's. Deze pagina's worden geopend via dubieuze advertenties, websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, adware (of andere dubieuze software), of meldingen die worden weergegeven door dubieuze pagina's.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner scant bezochte websites en waarschuwt u voor de onbetrouwbare websites (inclusief sites die nep-pop-ups tonen). Bovendien zal deze applicatie de toegang tot dergelijke pagina's beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD technical support scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DRIDEX..Malware detected - Error Code: DXRW2:#19X80XD technical support scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.