FacebookTwitterLinkedIn

Hoe cleancaptcha.top laten stoppen met meldingen te tonen

Ook bekend als: Advertenties van cleancaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is cleancaptcha[.]top?

Cleancaptcha[.]top is een bedrieglijke website die we ontdekten tijdens het inspecteren van websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Het toont misleidende inhoud (een nep CAPTCHA) om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Bovendien leidt cleancaptcha[.]top door naar scam websites.

cleancaptcha[.]top ads

Cleancaptcha[.]top in detail

Cleancaptcha[.]top gebruikt een clickbait techniek om bezoekers te verleiden op de "Toestaan" knop te klikken. Het toont een nep CAPTCHA met een boodschap die bezoekers instrueert om op de "Toestaan" knop te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. Indien toegestaan, toont deze site meldingen die verschillende scams en andere louche pagina's en onbetrouwbare (mogelijk zelfs kwaadaardige) toepassingen promoten.

Ook leidt cleancaptcha[.]top bezoekers om naar andere misleidende sites. Een van hen voert de "Chrome Search Contest 2022" scam uit. Deze pagina's worden gebruikt om gevoelige informatie en (of) geld te ontfutselen. Dus, cleancaptcha[.]top en de pagina's die het opent kunnen niet vertrouwd worden. Hetzelfde geldt voor meldingen die door deze site worden weergegeven.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van cleancaptcha.top
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 78.128.112.196
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Webpagina's van dit type in het algemeen

Het is zeer ongebruikelijk dat pagina's als cleancaptcha[.]top opzettelijk bezocht worden. Ze worden geopend via andere duistere sites (b.v. illegale film streaming, torrent websites), misleidende advertenties, of door geïnstalleerde adware-achtige applicaties. In het algemeen is het doel van dergelijke pagina's om toestemming te krijgen om meldingen te tonen.

Voorbeelden van soortgelijke websites zijn easydating[.]top, captcha-test[.]top, en news-tecayu[.]cc.

Hoe heeft cleancaptcha[.]top toestemming gekregen om spamberichten te versturen?

Webpagina's kunnen alleen meldingen tonen als ze daar toestemming voor hebben. Deze toestemming wordt verleend door te klikken op de knop "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke knop. Toont dus meldingen omdat hij bezocht werd en er tijdens het bezoek op de voornoemde knop werd geklikt.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Vertrouw nooit websites die beweren dat het nodig is om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, video's af te spelen, bestanden te downloaden, enz. Sluit dergelijke pagina's of klik op de knop "Blokkeren" of "Meldingen blokkeren" wanneer ze om toestemming vragen om meldingen te tonen. Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van cleancaptcha[.]top website (GIF):

cleancaptcha[.]top website weergave (GIF)

Meldingen weergegeven door cleancaptcha[.]top:

cleancaptcha.top advertentiemelding cleancaptcha.top advertentiemelding 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door cleancaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn desktop?

Websites kunnen geen meldingen tonen tenzij bezoekers dit toestaan. Het betekent dat de cleancaptcha[.]top pagina bezocht werd en toestemming kreeg om meldingen te tonen.

Ik heb op een advertentiemelding geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, meldingen kunnen computers niet infecteren. Het probleem met erop klikken is dat ze kwaadaardige pagina's kunnen openen.

Is cleancaptcha[.]top een virus?

Websites zoals cleancaptcha[.]top zijn geen virussen. De meeste van hen promoten oplichting, twijfelachtige toepassingen en websites.

Zal Combo Cleaner de cleancaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en alle machtigingen verwijderen die zijn toegekend aan cleancaptcha[.]top. Het zal ook verdere toegang tot cleancaptcha[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van cleancaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van cleancaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.