FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van Cricket Start browser hijacker en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: search.nstart.online doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Cricket Start?

Bij het inspecteren van dubieuze download websites, vonden we de Cricket Start browser extensie. Het belooft snelle toegang tot Cricket sportuitslagen en updates. Na analyse van deze software, stelden we vast dat het werkt als een browser hijacker die de search.nstart.online valse zoekmachine promoot.

search.nstart.online browser hijacker

Cricket Start browser hijacker overzicht

Na een succesvolle installatie op ons test systeem, wees Cricket Start search.nstart.online toe als de browser's standaard zoekmachine, startpagina, en nieuwe tab/venster URLs. Vandaar, elk nieuw browser tab/venster dat we openden en elke zoekopdracht die we intypten in de URL balk - resulteerde in een omleiding naar de search.nstart.online website.

Frauduleuze zoekmachines leiden meestal om naar legitieme zoekmachines, omdat ze geen zoekresultaten kunnen genereren. We zagen search.nstart.online omleiden naar Bing (bing.com) en de nearbyme.io nep zoekmachine. Hoewel de laatste kan bieden zoekresultaten - ze zijn onnauwkeurig en kan onbetrouwbare inhoud promoten.

Echter, search.nstart.online zou elders kunnen landen omdat omleidingen kunnen worden gedicteerd door verschillende factoren zoals de locatie van de gebruiker.

Bovendien, Cricket Start maakt gebruik van bepaalde technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen.

Wat meer is, browser-hijacking software bespioneert meestal gebruikers  hun browsing activiteit, en Cricket Start is geen uitzondering. Interessante informatie kan zijn: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens (gebruikersnamen/wachtwoorden), financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Cricket Start op browsers/systemen kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Cricket Start
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Cricket Start
Veronderstelde functionaliteit Snelle toegang tot Cricket resultaten en updates
Gepromote URL search.nstart.online
Detectienamen (search.nstart.online) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search.nstart.online) 44.242.131.97
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

YouPDFSearch, SearchZubi, Clear Search, en FortSearch zijn slechts een paar voorbeelden van de browser hijackers die we hebben geanalyseerd.

Deze software lijkt legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met beloften van verschillende functionaliteiten (bijv. Cricket Start biedt eenvoudige toegang tot specifieke inhoud). Echter, deze functies werken zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - ze zijn volstrekt niet functioneel.

Hoe is Cricket Start op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Cricket Start verkregen van zijn "officiële" promotie webpagina. Naast dergelijke pagina's worden browser hijackers ook gepusht via scam websites. Gebruikers komen meestal op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties, of geïnstalleerde adware.

Daarnaast wordt browser-hijacking software verspreid via de "bundling" methode - het verpakken van gewone programma-installers met ongewenste toevoegingen. Downloaden uit dubieuze bronnen (bijv. freeware en websites van derden, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Browser hijackers worden ook verspreid via opdringerige advertenties. Eenmaal aangeklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Hoe kan ik de installatie van browser hijackers vermijden?

Wij raden ten sterkste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Verder is het belangrijk om bij het installeren de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen en de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om alle toevoegingen uit te schakelen.

We raden aan waakzaam te zijn tijdens het browsen - aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud de neiging heeft er echt uit te zien. Opdringerige advertenties lijken bijvoorbeeld onschuldig, maar worden omgeleid naar onbetrouwbare/betwistbare sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Cricket Start, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door Cricket Start browser hijacker:

Cricket Start browser hijacker vraagt om machtigingen

Website die Cricket Start browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Cricket Start browser hijacker te promoten

Weergave van search.nstart.online omleiden naar de nearbyme.io nep-zoekmachine (GIF):

Cricket Start browser hijacker die doorverwijst naar nearbyme.io

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Cricket Start browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.nstart.online browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Cricket Start"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de search.nstart.online website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

Cricket Start browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe de Cricket Start browser hijacker te verwijderen met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van search.nstart.online gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "Cricket Start" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Search.nstart.online verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Cricket Start" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search.nstart.online) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing search.nstart.online from Google Chrome default search engine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "search.nstart.online", wanneer gevonden klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.nstart.online doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van search.nstart.online gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Cricket Start", evenals alle andere onlangs geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Search.nstart.online van de startpagina van Mozilla Firefox verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "Cricket Start" uit, verwijdert u hxxp://search.nstart.online en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van search.nstart.online uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.nstart.online doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.nstart.online doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.nstart.online doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.nstart.online doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23833-cricket-start-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de search.nstart.online website te bezoeken?

Omleidingen naar websites zoals search.nstart.online worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (dat wil zeggen, ontwikkelaars van browser hijackers en nep zoekmachines) profiteren via hen.

Is een bezoek aan search.nstart.online een bedreiging voor mijn privacy?

Hoogst waarschijnlijk, ja. Sites zoals search.nstart.online verzamelen (en verkopen) informatie over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele websites, online oplichting, software bundeling, onofficiële en freeware download websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, nep updates, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner mij helpen Cricket Start browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en alle aanwezige browser-hijacking apps verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingssoftware) misschien niet de perfecte oplossing wanneer meerdere browser hijackers het systeem hebben geïnfiltreerd. In dergelijke gevallen, wanneer één browser hijacker is verwijderd - kunnen de anderen hem opnieuw installeren. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot browserinstellingen beperken en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen terugzetten. Daarom moeten browser hijackers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.nstart.online doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.nstart.online doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.