FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kunt u technische ondersteuning scams opsporen en schade ervan voorkomen

Ook bekend als: Toegang tot deze PC is geblokkeerd wegens illegale activiteiten scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Access to this PC has been blocked for due to illegal activities"?

Ons team heeft deze pagina met technische ondersteuning oplichtingsspraktijken ontdekt tijdens het onderzoeken van websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken en waarop bedrieglijke advertenties staan. We hebben ontdekt dat het doel van deze pagina is om bezoekers bang te maken en hen het opgegeven nummer te laten bellen (om contact op te nemen met scammers voor nep technische ondersteuning).

Access to this PC has been blocked for due to illegal activities scam

"Access to this PC has been blocked for due to illegal activities" scam in detail

Bij het analyseren van deze oplichtingspagina zijn we verschillende pop-upvensters tegengekomen waarin wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd en dat de toegang tot de computer is geblokkeerd vanwege illegale activiteiten. De pagina zelf is vermomd als een legitieme Microsoft website. Het doel is om bezoekers te verleiden tot het bellen van het nummer +1-866-990-1195, een valse beveiligingshulplijn.

Meestal gebruiken oplichters oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning zoals deze om nietsvermoedende gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, het betalen voor valse (of onnodige) diensten/producten, het downloaden en uitvoeren van malware, of het verlenen van externe toegang tot een computer. Deze en soortgelijke oplichtingspraktijken moeten worden genegeerd.

Overzicht bedreiging:
Naam Toegang tot deze PC is geblokkeerd wegens illegale activiteiten scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Computer is geïnfecteerd/toegang tot een computer is geblokkeerd
Vermomming Official Microsoft page
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-866-990-1195
Gerelateerd domein bbsssw[.]tk
Detectienamen (bbsssw[.]tk) ESET (Malware), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Loss of sensitive private information, monetary loss, identity theft, possible malware infections.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scams in het algemeen

Websites met oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning voeren valse virusscans uit, tonen valse foutmeldingen, viruswaarschuwingen of andere meldingen waarin wordt beweerd dat een computer is aangetast, geïnfecteerd, of op een andere manier beschadigd is. Meestal zijn deze pagina's vermomd als officiële Microsoft-, Apple- of andere sites en geven ze een nummer weer om bezoekers te verleiden de oplichters te bellen.

Meer voorbeelden van soortgelijke scampraktijken zijn "Your Computer Is Disabled. Please Call Microsoft.", "Alert! Windows-11 Can Not Update", "Pornography Warning Error". In het algemeen worden deze pagina's onbedoeld geopend/bezocht.

Hoe heb ik een scamwebsite geopend

Websites met pop-up scams (valse foutmeldingen, virusmeldingen en soortgelijke waarschuwingen/waarschuwingen) worden gepromoot met misleidende advertenties, valse "Download"-knoppen op louche websites. Ook worden ze gepromoot met behulp van zoekmachine-vergiftigingstechnieken, verschillende illegale filmstreaming-, torrent- en soortgelijke sites. In alle gevallen openen gebruikers ze niet met opzet.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Bezoek geen illegale sites voor het streamen van films en andere pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Download apps en bestanden van legitieme (officiële) websites. Vermijd het openen van downloads van andere bronnen zoals onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, enzovoort. Klik ook niet op advertenties die op twijfelachtige pagina's worden weergegeven.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Access to this PC has been blocked for due to illegal activities" pop-up scam (GIF):

Appearance of Access to this PC has been blocked for due to illegal activities scam

Tekst in een pop-up die door deze pagina wordt weergegeven:

Microsoft Defender Security Center
App: Ads.fiancetrack(2).dll
Threat_Detected: Trojan_Spyware

Access to this PC has been blocked for due to illegal activities.
Contact Microsoft Support: +1-866-990-1195(Security Helpline)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Een pop-upoplichting is een vorm van oplichting die via een pagina wordt weergegeven om bezoekers te verleiden bepaalde handelingen te verrichten (bijvoorbeeld het opgegeven nummer bellen).

Wat is het doel van een pop-up scam?

In de meeste gevallen worden pop-upfraudes gebruikt om malware te verspreiden, gevoelige informatie te ontfutselen of op afstand toegang te krijgen tot computers.

Waarom kom ik nep pop-ups tegen?

Pop-up scams worden geleverd door kwaadaardige websites. Deze websites worden gepromoot via schadelijke toepassingen, andere pagina's die gebruikmaken van dubieuze advertentienetwerken, misleidende advertenties. Soms worden ze gepromoot via gemanipuleerde zoekmachines.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner scant bezochte websites en detecteert kwaadaardige websites. Inclusief pagina's die zijn ontworpen om valse pop-ups weer te geven. Ook zal het de toegang tot dergelijke pagina's beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Toegang tot deze PC is geblokkeerd wegens illegale activiteiten scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Toegang tot deze PC is geblokkeerd wegens illegale activiteiten scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.